Home Dating apps Hoe werkt HappyPancake? Inloggen, profiel, werkwijze uitgelegd

Hoe werkt HappyPancake? Inloggen, profiel, werkwijze uitgelegd

4 minuten leestijd
0
hoe werkt happy pancake

Happy Pancake heeft misschien een wat vreemde naam maar dit juist waarom mensen de naam onthouden. In Scandinavië één van de populairste dating apps maar in Nederland is het volledig nieuw.

Het groentje op de Nederlandse datingmarkt adverteert hevig op de radio waardoor singles in de rij staan om het eens uit te proberen. Maar hoe werkt Happy Pancake precies?

Aanmelden

Om te kunnen daten op Happy Pancake kun je de app downloaden of inloggen via de website. De app is gratis beschikbaar in de app store van je smartphone of tablet, bijvoorbeeld in de Google Play Store of Apple App Store. Download de app, installeer het en open de app.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Of je nu de website bezoekt of de app download; bij beiden kom je terecht op het inlog- en registratiescherm. Aanmelden kan met je Facebook account maar ook met je telefoonnummer.

Als je je registreert met je Facebook account dan ontvangt Happy Pancake een aantal gegevens van je Facebook profiel, zoals je geboortedatum en foto’s. Dit maakt het makkelijker en sneller om het registratieproces te doorlopen. Happy Pancake plaatst niets op je Facebook tijdlijn en ook je vrienden krijgen er geen bericht van.

Bezoek de Happy Pancake website

Profiel inrichten

Zoals bij iedere dating app heb je bij Happy Pancake een eigen profiel. Dit is je persoonlijke pagina dat je kunt zien als je visitekaartje. Door te klikken op het rondje rechts bovenaan op de oranje balk (website) of op het poppetje-icoon rechtsonder (app), kom je op je eigen profielpagina terecht.

happy pancake aanmelden

Foto’s toevoegen

Het is verstandig om direct je profielfoto toe te voegen zodat je vindbaar bent voor andere gebruikers in de “Ontdekken” sectie. Zonder profielfoto kunnen andere gebruikers je niet vinden en zullen zij dus niet de eerste stap zetten om met je in contact te komen. Je kunt een foto maken of uploaden vanaf je apparaat. Je kunt meer dan één foto toevoegen en ook kun je bepaalde foto’s op privé zetten.

Je kunt foto’s toevoegen door op het plus-teken (+) te klikken (website) of door in de app op het afbeelding-icoon te klikken. Klik op de camera om een foto te maken of toe te voegen.

Wat anderen over jou moeten weten

happy profielMet alleen een profielfoto ben je er nog niet. Zonder extra informatie over jezelf is er niet veel kans dat je berichten krijgt van andere gebruikers. Zij weten dan immers nog helemaal niet wie je bent. Bij het kopje ‘Presentatie’ kun je een tekst schrijven; om anderen te laten wie je bent en wat je zoekt. De bezoekers van je profiel krijgen zo een goed beeld van wie je bent.

Interesses toevoegen

Een onderdeel van de Happy Pancake app en website zijn de Interesses. Deze kan iedereen zelf toevoegen door op het groene plus (+) teken te klikken onder ‘Interesses’. Je kunt uit bestaande Interesses kiezen maar je kunt zelf ook een Interesse verzinnen, als het niet in de lijst staat. Met deze Interesses kun je matchen met andere leden.

Extra informatie

Verderop in je profiel kun je nog meer eigenschappen en kenmerken van jezelf aangeven. Hoe uitgebreider je dit invult, hoe makkelijker andere singles je kunnen vinden. Je haarkleur, oogkleur, huisdieren; het zijn de typische vragen die je kunt beantwoorden in je datingprofiel.

Ontdekken: niet swipen, maar zoeken

Met je profiel ingevuld en foto’s toegevoegd is het tijd om te zoeken. Happy Pancake is geen één in een dozijn swipe-app, maar meer ingericht zoals een traditionele datingsite. Dit betekent geen poespas en flitsende functies maar wel een uitgebreide zoekfunctie met allerlei filters.

Bij Happy Pancake draait het om de ‘Ontdekken’ pagina. Dit is een lijst met profielen die aan je zoekvoorkeuren voldoen. Je ziet een foto inclusief een korte beschrijving van elke gebruiker. Swipe of scrol naar beneden om meer potentiële kandidaten te vinden. Dit is de plek waar je potentiële matches kunt “ontdekken”. De Ontdekken pagina is via de app te bereiken door op het kompas-icoon linksonder te klikken. Op de website klik je op het kompas-icoon op de oranje balk.

happy voorkeuren

Voorkeuren

Niet alle singles voldoen aan je eisen en wensen. Daarom is het altijd mogelijk om filters in te stellen zodat je niet alle singles ziet, maar alleen de gebruikers die aan je voorkeuren voldoen. Op de Instellingen pagina kun je je voorkeuren aangeven. Waar je bij andere dating apps zoals Tinder een beperkte keuze uit filters hebt, zoals leeftijd en locatie, kun je bij Happy Pancake singles selecteren op veel meer eigenschappen. Voor de kieskeurige single is dit een leuke bijkomstigheid. Bovendien is het zoeken en ontdekken van gebruikers volledig gratis.

Flirt, chat en date

Klik op de foto van de gebruiker om zijn of haar profiel te bekijken. Zit er iemand tussen die je graag wilt leren kennen? Dan kun je een flirt sturen door op de knipoog emoticon te klikken, aan de rechterzijde van de profielnaam. Bovendien kun je je interesse tonen door foto’s te liken. Dat doe je door op het hartje bij de foto te klikken.

Uiteraard ben jij niet de enige die kan flirten. Anderen kunnen dat ook bij jou. Een overzicht van wie je profiel bekeken heeft, flirts naar je sturen en je foto’s liken is te vinden onder het kopje ‘Gebeurtenissen’. Deze pagina kun je bereiken door op het hartje bovenaan op de oranje balk te drukken op de website. Bij gebruik van de app klik je op het hartje onderin het beeld.

Is flirten niet genoeg? Dan kun je de ander beter leren kennen door te chatten. Dit doe je door op het tekstwolkje rechts van de naam te klikken. Dit opent een nieuw chatvenster waarna je direct kunnen beginnen met chatten. Wie weet is dit wel het begin van iets moois. Een leuk gesprek, een date of vaste relatie; je weet maar nooit wie je tegenkomt op Happy Pancake.

Account verwijderen

verwijder accountIs Happy Pancake niet helemaal wat je ervan verwacht had? Verwijder niet meteen de app maar eerst je profiel. Dit voorkomt dat je profiel actief blijft terwijl je al lang bent doorgegaan met je leven. Stel dat je een relatie krijgt, dan wil je niet dat je partner hoort dat je nog op de dating app actief bent.

Je profiel verwijderen bij Happy Pancake is gelukkig niet moeilijk. Er zijn slechts enkele stappen die je moet doorlopen om je profiel te verwijderen:

  1. Log in op de app
  2. Ga naar je profiel
  3. Druk op het tandwiel icoon rechtsboven
  4. Scrol naar beneden
  5. Druk op Account verwijderen
  6. Vul je gebruikersnaam in
  7. Bevestig het verwijderen

Mocht je een andere dating app willen proberen dan zijn er gelukkig nog wat andere opties. Hoewel Happy Pancake een gebruiksvriendelijk app heeft, vindt niet iedereen er voldoening, date of liefde. Als je iets anders wilt proberen dan zijn dit de top drie dating apps van dit moment:

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Qemistry: Gen Z datingapp die chemie zoekt tussen liefde en crowdfunding

Stel je eens voor dat TikTok, Snapchat en Instagram-verhalen samengevoegd zouden worden to…