Home Dating apps Hoe werkt Happn?

Hoe werkt Happn?

2 minuten leestijd
0
happn

Happn is één van de vele dating apps die de afgelopen jaren door de Nederlandse single ontdekt is. De in Frankrijk opgerichte app heeft de tagline ‘find the people you’ve crossed paths with’, oftewel de mensen vinden die je pad hebben gekruist. Dat is ook precies wat de Happn app doet. Je komt er de mensen tegen die je in het echte leven tegengekomen bent, in een straal van 250 meter om je heen.

Maar hoe werkt het?

De Happn app is gebruiksvriendelijk en je begrijpt al snel hoe het precies werkt. Het werkt in de praktijk op dezelfde manier als Tinder. Je kunt je registreren met je Facebook account zodat de app kan verifiëren dat je echt bestaat. Happn plaatst nooit berichten op je tijdlijn en geen van je vrienden komt te weten dat je de app geïnstalleerd hebt. Zodra je je account gekoppeld hebt dan hoef je alleen nog maar aan te geven waar je naar op zoek bent en in welke leeftijdsklasse. Je bent klaar om te daten via Happn.

En nu?

Met behulp van de GPS in je smartphone is de app in staat om een lijst met singles bij je in de buurt te presenteren. De app kan je precies vertellen of je de single tegengekomen bent, hoe vaak dit gebeurt is en waar dit was. Van de single zelf kun je de foto’s zien, naam, leeftijd en beroep. Dit kunnen de andere single ook van jou zien, deze gegevens heeft Happn uit je Facebook account gehaald.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Een leuke single?

Als de single die je tegengekomen bent bevalt dan kun je dit doorgeven door op het hartje te drukken. De ander krijgt hier geen bericht van, tenzij je een Charm verstuurt. Met de charm kun je de ander laten weten dat je interesse hebt. Pas als de ander jou ook een hartje geeft ontstaat er een zogenoemde crush en kun je elkaar berichten versturen1. Als de ander niet op je profiel reageert dan kun je niet met de persoon in contact komen. Op deze manier heb je alleen contact met de singles waar je contact mee wil; je hebt de volledige controle over wie jou aanspreekt.

Zoals je leest is het niet alleen een handig algoritme dat de app gebruikt maar ook de factor geluk. Je moet immers net het geluk hebben dat je de single tegengekomen bent; net als in het echt. Waar je normaal gesproken nooit zou weten dat je de single van je dromen net gemist hebt krijg je door Happn een tweede kans. Maak je

Voor- en nadelen

Happn werkt zeer eenvoudig; als je bekend bent met Tinder dan weet je ook hoe Happn werkt. Het registreren van je account is binnen een minuut klaar zodat je snel beschikbaar bent op de app. Een voordeel van de dating app Happn is dat je meteen weet wat iemand in het dagelijkse leven doet. Geen interesse in een schoonmaakster of stratenmaker? Binnen de Happn app zie je meteen wat iemand voor werk doet. Een ander voordeel van Happn is dat je Charms kunt versturen. Hiermee hoef je niet te wachten tot de single je tegenkomt. Natuurlijk is het dan alsnog mogelijk dat die knapperd je afwijst maar dan weet je in ieder geval dat hij of zij je gezien heeft.

Het nadeel van Happn is dat de app in een straal van 250 meter om je heen zoekt. Nu is Nederland redelijk dichtbevolkt maar als je in een afgelegen gebied woont dan is de kans groot dat je maar weinig singles tegenkomt. Dit betekent dat het goed werkt in de steden maar waarschijnlijk minder goed in dorpen. Als de app je niet bevalt dan kun je Happn snel weer verwijderen. Wat is jouw ervaring met Happn? Laat het ons weten in de reacties.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

EasyWoo: onboard daten in een vliegtuig met medepassagiers

Daten is vermoeiend? Als het aan een bekende luchtvaartmaatschappij ligt, gaat dat binnenk…