Home Datingsites Hoe werkt een datingsite?

Hoe werkt een datingsite?

3 minuten leestijd
0
hoe werkt het

Zo’n 15 jaar na de oprichting van de eerste Nederlandse datingsite is er veel veranderd. Er waren maar weinig singles met foto’s aanwezig en als je wilde zien hoe de ander eruit zag dan was er geen andere keuze dan foto’s per post te versturen. Dat kan de single van nu zich niet meer voorstellen. Iedere single is dag en nacht uitgerust met een smartphone waardoor inloggen op de computer niet meer nodig is en je binnen enkele seconden een recente selfie upload naar de datingsite. Als je nog nooit een datingsite geprobeerd hebt; je kunt het verdelen in vier fasen. Dit zijn de fasen van online daten:

Aanmelden

De eerste fase is het aanmelden. Dit neemt weinig tijd in beslag. Bij de datingsites met Facebook connectie is dit binnen enkele tellen achter de rug. Bij de datingsites waar je je aanmeldt met je email adres dien je vaak nog je email adres te activeren. Dit neemt echter maar weinig tijd in beslag; voor je het weet kun je beginnen met je profiel in te vullen.

Profiel aanmaken

Na het aanmelden is het tijd voor het creëren van je profiel. Hoe je dit doet verschilt per datingsite. Waar je bij de ene datingsite alleen maar een foto hoeft toe te voegen kun je bij een andere datingsite een lange vragenlijst invullen zodat je gematcht wordt. Als je de mogelijkheid hebt om een tekst in te vullen, doe het dan ook. Voeg meer dan twee foto’s toe waar je goed op te zien bent. Geen zonnebrillen, petjes of andere voorwerpen die je gezicht gedeeltelijk of in het geheel bedekken. Gebruik alle opties om meer singles naar je profiel te trekken en deze te overhalen om contact met je op te nemen. Hoe meer aandacht je aan je profiel geeft, hoe meer kans je hebt om een leuke single te ontmoeten.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Contacten leggen

Nu het aanmelden en het creëren van je profiel is het tijd voor het echte werk: contact leggen met andere singles. Waar je bij de populaire dating apps zoals Tinder begint met swipen is dit niet het geval bij de traditionele datingsites. Het swipen van profielfoto’s biedt niet veel diepgang en op dit punt onderscheiden deze datingsites zich van de dating apps. Als het op de interactie aankomt dan kun je het zo simpel maken als je zelf wilt. Begin met een knipoog (wink) of stuur een uitgebreid persoonlijk bericht. Het is makkelijk om alleen een knipoog te versturen maar als je meer succes wilt dan verzin je voor iedere persoon die je een bericht verstuurt een uniek en opvallend eerste bericht. Houdt er rekening mee dat niet iedereen een bericht terug verstuurt. Als je geen reactie ontvangt dan kun je er vanuit gaan dat de ander geen interesse heeft. Dit is hoe het werkt bij de datingsites.

Geen bericht terug betekent geen interesse.

Afspreken

Mocht je al snel reacties ontvangen van geïnteresseerde leden van de datingsite dan is het vaak niet meteen raak. In de meeste gevallen zijn meerdere gesprekken met verschillende personen nodig om erachter te komen wie het beste bij je past. Neem de tijd om de ander te leren kennen en laat je niet opjagen om snel af te spreken. Het voordeel van een datingsite is dat je elkaar door middel van berichten al goed kunt leren kennen. Maak hier gebruik van. Je hoeft niet meteen dezelfde avond nog af te spreken. Dat kan niemand van je verwachten. Zodra je iemand gevonden hebt die je als een potentiële partner ziet dan is de volgende stap het uitwisselen van telefoonnummers. Dit brengt je een stap dichterbij het daadwerkelijke afspreken.

Als je eenmaal het telefoonnummer hebt gekregen dan gaat het contact verder op Whatsapp en kun je al snel de persoon vragen voor een date. Hoelang je moet wachten tot je vraagt om af te spreken verschilt per persoon. Wacht er echter niet te lang mee zodat de persoon de interesse niet verliest. Dit is in het kort uitgelegd hoe de datingsites werken. Natuurlijk komt er veel meer bij kijken en dat lees je in de verschillende artikelen op deze website. Zo lees je hier welke vragen je kunt stellen, wat je profieltekst goed maakt en hoe je het ijs breekt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Relatieplanet alternatieven: dit zijn de 7 beste apps als vervanging

Relatieplanet is niet meer. Het datingplatform voor serieuze singles en duurzame relaties …