Home Seks Onderzoek toont aan: dit is hoe vaak je seks moet hebben op basis van je leeftijd

Onderzoek toont aan: dit is hoe vaak je seks moet hebben op basis van je leeftijd

2 minuten leestijd
0
seks denken

Of je nu al jaren een vaste relatie hebt of single bent met de wekelijkse seksdates; als je je afvraagt of je wel genoeg of misschien zelfs te vaak seks hebt dan krijg je nu het antwoord. Het magische nummer dat aansluit op je leeftijd is afhankelijk van verschillende factoren zoals je gezondheid, libido en relatiestatus. Als oudere single zonder vaste partner heb je immers minder vaak seks als een twintiger die net een nieuwe relatie heeft. Iedereen heeft een ander seksleven en er is geen vaste regel voor het aantal keren seks dat je per week moet hebben. Toch willen we allemaal graag weten wat “normaal” is.

Het definitieve antwoord

Dankzij het “Sex, Reproduction & Gender” onderzoek van het Kinsey Institute weten we nu eindelijk wat het gemiddelde aantal keren seks is voor mensen van dezelfde leeftijd als jou. In het onderzoek komt naar voren dat de leeftijd een grote rol speelt in het aantal keren seks dat mensen hebben. Aan de hand van je leeftijd kan het instituut nu een goede inschatting maken van hoeveel keer seks je per week hebt.

Leeftijd vs seks

Wat niet geheel als een verrassing komt is dat jongeren vaker seks hebben dan ouderen. Dit ligt niet alleen aan de leeftijd maar ook de verplichtingen en fysieke gezondheid. Als tussen 18 en 29 jaar bent dan hoor je gemiddeld 112 keer per jaar met iemand tussen de lakens te belanden. Gemiddeld genomen betekent dit twee keer per week, of 9 keer per maand. Dit is meteen de leeftijdsgroep die het vaakst seks heeft. Zodra je 30 jaar of ouder wordt gaat het snel achteruit. Met een leeftijd tussen 30 en 39 jaar gaat het aantal keren seks naar beneden. Je hebt dan nog maar 86 keer seks per jaar. Dit staat gelijk aan 7 keer per maand en iets minder dan twee keer per week.

Dating vol passie?

novamora"Laat je VERLEIDEN tot een pittige date: Novamora is dé datingsite voor singles en stellen die op zoek zijn naar spanning en avontuur."

Bekijk hoe het werkt

Hoe ouder, hoe minder seks

Ben je nog ouder? Dan gaat het getal nog verder naar beneden. In de leeftijd van 40 tot 49 jaar is het gemiddelde nog maar 69 keer per jaar, of 6 keer per maand. Als je ouder dan 50 jaar bent dan moeten we je helaas teleurstellen. Boven de grens van 49 jaar gaat het onderzoek niet verder en laat het de hogere leeftijden buiten beschouwing. Dit betekent niet dat mensen ouder dan 50 geen seks meer hebben. Misschien doen de ouderen het geen twee keer per week meer maar het gebeurt hoe dan ook.

Het onderzoek van Kinsey instituut toont aan dat hoe ouder je wordt het risico op chronische aandoeningen toeneemt wat een negatief effect heeft op de frequentie en de kwaliteit van je seksleven, volgens Dr. Justin Lehmiller van het instituut. Zelfs als je ver onder of boven het gemiddelde zit is er niets om je zorgen te maken. Het zijn niet voor niets gemiddeldes op basis van een hele groep mensen. Zolang je tevreden bent met je eigen seksleven is er niemand die klaagt. Nu je weet wat een normaal seksleven voor anderen betekent, haal jij het maandelijkse gemiddelde?

Je bent niet de enige...

... die zich afvraagt wat de meest sexy datingsite is. Avontuur, passie en een beetje pittig: wist je dat je ergens discreet en anoniem kunt daten? Er is één datingsite waar dat allemaal kan: Novamora is het geheime online plekje voor de avontuurlijke dater. Nieuwsgierig waarom deze Nederlandse datingsite zo snel in ledenaantal is gegroeid?

Bekijk hoe het werkt
Laad meer artikelen
Laad meer in Seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

21 beste sekstips voor vrouwen om beter in bed te worden

De ene vrijpartij is beter dan de ander en de ene bedpartner is ook beter dan de ander. Al…