Hoe oud moet je zijn voor Tinder? De minimumleeftijd uitgelegd

Michael Schouten
Door Michael Schouten
4 minuten leestijd

Als jij op zoek bent naar dé datingapp van Nederland, dan ben je hier aan het juiste adres. We hebben het over Tinder, de app die door meer dan een miljoen Nederlanders wordt gebruikt om in contact te komen met andere singles. En het beste nieuws? Je kunt Tinder gewoon downloaden vanuit de appstore van je smartphone of tablet.

Maar voordat je meteen aan de slag gaat, moet je even opletten. Tinder is niet voor iedereen toegankelijk. Er is namelijk een minimumleeftijd in het spel. Vanaf 16 juni 2016 is die minimumleeftijd voor Tinder vastgesteld op 18 jaar. Dus, als je jonger bent dan 18 en al een Tinder-account hebt, maak je geen zorgen, het wordt niet verwijderd, maar het wordt tijdelijk uitgeschakeld. Maar zodra je die magische grens van 18 bereikt, ben je weer helemaal back in business op deze populaire datingapp.

Geen 13 jaar?

Nu, laten we eens terugkijken naar de goede oude tijd, toen Tinder ook voor jongeren toegankelijk was. Ze hadden een slimme aanpak: ze verdeelden de gebruikers in twee groepen, één voor de 18-plussers en één voor jongeren tussen de 13 en 17 jaar. Maar helaas, die laatste groep is niet langer welkom op Tinder totdat ze 18 zijn. Deze nieuwe leeftijdsregel was eigenlijk bedoeld om ervoor te zorgen dat jongeren alleen met leeftijdsgenoten konden matchen en contact met volwassenen werd voorkomen

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

In eerste instantie was Tinder ook door jongeren te gebruiken. De gebruikers werden verdeeld in twee groepen; een groep met leden ouder dan 18 jaar en een groep voor jongeren in de leeftijd van 13 tot 17 jaar. Deze laatste groep is echter niet meer welkom op de datingapp totdat men 18 jaar is geworden. Voor het instellen van de nieuwe leeftijdsregel was het voor jongeren mogelijk om alleen met jongeren te matchen. Contact tussen volwassenen en jongeren werd op deze manier vermeden.

Tinder leeftijd

Nu vraag je je misschien af hoe Tinder eigenlijk weet hoe oud je bent. Nou, daar komt je goede oude Facebook-account om de hoek kijken. Bij het aanmelden bij Tinder moet je je Facebook-account koppelen. Hierdoor kan Tinder gegevens ophalen, inclusief je naam en, belangrijker nog, je leeftijd. De leeftijd die je hebt ingevuld op Facebook wordt door Tinder gebruikt om te controleren of je oud genoeg bent om de app te gebruiken. En dit gebeurt allemaal automatisch.

Je kunt proberen je leeftijd op Facebook aan te passen, maar dat is niet echt slim. Er is een reden waarom jongeren niet worden toegelaten op Tinder, dus het is het wachten waard tot je die magische 18 jaar bereikt hebt.

Minimumleeftijd op datingapps

De minimumleeftijd op datingapps kan variëren, maar meestal is het 18 jaar. Dit betekent dat je meestal pas toegang krijgt tot datingapps en -websites als je 18 jaar of ouder bent. Dit beleid is ingesteld om ervoor te zorgen dat gebruikers op een verantwoorde en veilige manier kunnen deelnemen aan online dating. En dat is niet mogelijk als het om minderjarigen gaat.

Een minimumleeftijd instellen voor datingapps helpt ook om te voorkomen dat minderjarigen in contact komen met volwassenen op deze platforms, wat belangrijk is voor de veiligheid en het welzijn van alle gebruikers. Dus, als je jonger bent dan 18, zul je nog even moeten wachten voordat je kunt deelnemen aan datingapps.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie