Home Dating apps Hoe oud moet je zijn voor Tinder?

Hoe oud moet je zijn voor Tinder?

1 minuten leestijd
0
tinder

Tinder is de nummer één dating app van Nederland dat net als alle andere app vanuit de app store gedownload kan worden naar een smartphone of tablet. Met meer dan een miljoen Nederlandse gebruikers is het dé app die je moet hebben als je met andere singles in contact wil komen. Tinder is echter niet voor iedereen toegankelijk; er geldt een minimum leeftijd.

Vanaf 16 juni 2016 is de minimum leeftijd voor Tinder 18 jaar oud. Als je jonger dan 18 jaar bent en nog een Tinder account hebt dan wordt deze niet verwijderd maar uitgeschakeld. Als je de 18-jarige leeftijd bereikt hebt kun je weer inloggen op de populaire dating app.

Geen 13 jaar?

In eerste instantie was Tinder ook door jongeren te gebruiken. De gebruikers werden verdeeld in twee groepen; een groep met leden ouder dan 18 jaar en een groep voor jongeren in de leeftijd van 13 tot 17 jaar. Deze laatste groep is echter niet meer welkom op de dating app totdat men 18 jaar is geworden. Voor het instellen van de nieuwe leeftijdsregel was het voor jongeren mogelijk om alleen met jongeren te matchen. Contact tussen volwassenen en jongeren werd op deze manier vermeden.

Tinder leeftijd

Om lid te worden van Tinder is een koppeling met je Facebook account vereist. Op deze manier kan Tinder gegevens downloaden uit je Facebook account. Niet alleen komt Tinder je naam te weten zoals je op Facebook heet maar ook gebruikt Tinder de gegevens om je leeftijd te bepalen.

De leeftijd die je ingevuld hebt in je Facebook account wordt door Tinder gebruikt om te bepalen of je oud genoeg bent om van de app gebruik te maken. Dit is geen handmatige controle; alles gebeurt automatisch. Het is mogelijk om deze verificatie van je leeftijd te omzeilen door je leeftijd op Facebook aan te passen maar dat is niet verstandig. Dat jongeren niet worden toegelaten op Tinder heeft immers een reden. Als je nog niet oud genoeg bent voor Tinder dan is het verstandig om te wachten tot je de 18-jarige leeftijd bereikt hebt.

Hoe werkt Tinder?

De eenvoud van Tinder heeft de app zo populair gemaakt. Gebruikers krijgen een profiel te zien waarna er een keuze gemaakt kan worden. Een veeg naar links betekent geen interesse, een veeg naar rechts staat gelijk aan een like. Als twee gebruikers elkaar leuk vinden dan verschijnt een bericht: “It’s a match”. Vervolgens is het voor beiden mogelijk om contact op te nemen. In dit artikel lees je meer over hoe Tinder precies werkt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vegan of vegetariër? Het geeft je een boost op dating apps

Dierenleed, het milieu, klimaat en je gezondheid: er zijn meer dan genoeg redenen om te ki…