‘Ruim helft van singles weet niet welke vragen ze moeten stellen op datingapp’

Michael Slender
Door Michael Slender
7 minuten leestijd

De meesten van ons hebben een geweldige ervaring gehad om een klik te voelen met een ander – het gevoel dat je geen moeite hoefde te doen om het gesprek te laten vloeien. Het was alsof je elkaar in een vorig leven gekend moet hebben. Dat gevoel is magisch. Maar niet alle gesprekken die we hebben lopen zo gesmeerd. Op datingapps – waar gezichtsuitdrukkingen geen rol spelen – is het misschien zelfs zeldzaam.

Het is nooit gemakkelijk om een ​​nieuw gesprek te beginnen op een datingapp. Beginnen met small talk is al snel saai, repetitief en soms zelfs geestdodend. Verzinnen wat je gaat zeggen, de openingszin en opvolgende vragen: het is moeilijk om te weten wat ‘goed’ is. Je bent niet de enige die worstelt met de woorden: veel singles hebben met moeite met conversaties op datingapps.

Singles voelen de druk

Volgens onderzoek van datingapp Badoo vindt meer dan de helft van de singles (57%) het moeilijk om te weten welke vragen ze moeten stellen wanneer ze voor het eerst met iemand berichten uitwisselen. Op de vraag waarom, zegt bijna twee derde van de ondervraagden (62%) dat dit komt omdat ze de druk voelen om een ​​goede vraag te stellen of een goed gesprek op gang te brengen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Ondanks het feit dat het om virtuele gesprekken gaat, nemen singles het serieus genoeg om er zenuwachtig van te worden. De helft van de ondervraagden (50%) weet niet precies wat ze moeten vragen omdat ze nerveus zijn. Een derde van de ondervraagden (32%) zegt dat ze gewoon niet weten welke vragen ze moeten stellen om iemand beter te leren kennen.

Geen enkele vraag?

Als er veel singles zijn die niet weten welke vragen ze moeten stellen, dan kunnen we concluderen dat het slecht gesteld is met de kwaliteit van de gesprekken. En dat merken de ondervraagden zelf ook, want bijna een derde (30%) heeft een gesprek meegemaakt waarin geen enkele vraag aan hen is gesteld.

Het resultaat is dat bijna een kwart van hen (24%) zegt dat het daardoor moeilijk is om te weten hoe die persoon over hen denkt en of er enige chemie is. Maar dat is niet het enige: voor 4 op de 10 ondervraagden (42%) is het gebrek aan vragen een regelrechte afknapper.

Hoewel een groot aantal singles (84%) gelooft dat het stellen van de juiste vragen enorm belangrijk is om te zien of je een klik met iemand hebt, lijken velen dus niet in staat te zijn om ook maar een enkele vraag te stellen.

6 vragen om te stellen

Om aan deze vicieuze cirkel te ontsnappen, deelt datingexpert Perri Schneider een aantal vragen die kunnen helpen om de chemie te ontdekken. “Het is een mythe dat elkaar in het echt ontmoeten de enige manier om erachter te komen of je chemie hebt”, zegt ze. “Uiteindelijk zijn gesprekken op datingapps voor iedereen lastig, maar mijn klanten hebben echt succes gezien met dit soort vragen, dus ik moedig singles ten zeerste aan om ze eens te proberen en te zien wat er gebeurt.”

1. Zoek de aantrekkingskracht uit

“Dus, wat viel je op aan mijn profiel?”

“Deze flirterige vraag is een geweldige manier om erachter te komen of er een eerste aantrekkingskracht is”, legt Schneider uit. “Het zorgt ervoor dat ze je een compliment geven, dat je kunt beantwoorden met iets dat je leuk vindt aan hun profiel – van hun geweldige muzieksmaak tot hun schattige huisdier.”

2. Breng ze aan het praten

“Als je 20 minuten non-stop over één onderwerp zou moeten praten / een TED Talk zou geven, waar zou het dan over gaan?”

Schneider: “We voelen chemie wanneer een gesprek moeiteloos verloopt. Door je match te vragen naar een onderwerp dat hen nauw aan het ligt, komen jullie allebei in de conversatieflow en kom je meer te weten over wat hen drijft.”

3. Vraag om hun advies

“Ik ben op zoek naar een aanbeveling voor (iets waarin je geïnteresseerd bent) – heb je suggesties?”

“Chemie vereist een zekere mate van gemeenschappelijkheid en raakvlakken, dus vragen om hun aanbeveling over alles van lokale coffeeshops tot nieuwe shows helpt met het ontdekken van gedeelde interesses en het zorgt ervoor dat je match gewaardeerd wordt”, zegt ze. “Je zou zelfs kunnen proberen wat ‘inkoppertjes’ in je profiel te zetten waarin je matches vraagt ​​om hun aanbevelingen voor iets waar je van houdt.”

4. Ontdek hun #fails

“Vertel me over je grootste reisfail.”

Schneider: “Een goed gesprek over mislukkingen breekt het ijs, geeft je zowel de mogelijkheid om te lachen als een beetje zelfspot te hebben, maar het laat je ook ontdekken hoe ze omgaan als er iets misgaat.”

5. Bereid je voor op een geweldige eerste date

“Wat is de beste eerste date die je ooit hebt gehad?

“Het lijkt misschien contra-intuïtief om te vragen naar eerdere date-ervaringen, maar deze vraag is een geweldige manier om de vonk te testen”, legt Schneider uit. “Het brengt het gesprek naar een hoger niveau, het laat je weten wat ze leuk vinden om te doen – en dat stelt je in staat om iets beters te plannen voor je eerste ontmoeting.”

6. Krijg ze aan de telefoon

“Ik ga eten maken, wil je me gezelschap houden terwijl ik kook?

“Stemchemie is echt! Na wat tijd heen en weer te hebben gepraat, is het een geweldige volgende stap om met iemand te bellen voordat je elkaar in het echte leven ontmoet”, voegt ze eraan toe. “De ander bellen terwijl je een activiteit doet met een vast tijdsbestek (zoals eten maken of ergens wandelen) geeft je ook een handige exit als het niet zo goed gaat.”

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie