Home Hawaya

Hawaya

hawaya
Zijn we niet allemaal op zoek naar die ene speciale persoon in ons leven? Veel singles zijn op zoek naar iemand om de rest van hun leven mee te delen en maken daarom gebruik van een dating app. Maar de reis naar het vinden van de ware liefde gaat verder dan een match op je telefoon. Het kan lastig zijn om je soulmate te vinden en zeker als moslim kan dit nog moeilijker zijn.

Traditionele matchmaking praktijken hebben namelijk hun grenzen, terwijl dating apps vaak niet de juiste vooruitzichten, ervaringen of resultaten bieden. Bijvoorbeeld door een verschil tussen waarden, overtuigingen of doordat je niet weet hoe je het gesprek in een zinvolle richting kan sturen. Ben je daarom op zoek naar een app die het mogelijk maakt om een serieuze partner te vinden?

Een app die perfect is voor moderne moslims en die serieuze bedoelingen voor daten waardeert en ondersteunt? Dan kan Hawaya de juiste app zijn voor jou. Een app die er voor je is bij elke stap van je reis naar de ware liefde. De app heeft als doel om echte, liefdevolle relaties tot stand te brengen met respect voor je waarden en cultuur.

Het nadeel? Het is nog niet in Nederland beschikbaar. Daarom raden we een andere dating app aan, waar ook moslims aanwezig zijn, maar veel meer Nederlandse moslims.

Bekijk Lexa

Voor wie is het?

Ondanks alle wereldwijde inspanningen om het daten voor Moslims gemakkelijker te maken, is het vaak voor singles van dit geloof lastig om een partner te vinden. Ze hebben namelijk een beperkte kring, waardoor ze soms onder druk worden gezet om genoegen te nemen met een gearrangeerd huwelijk. Uiteindelijk worden ze daarom gedwongen om een levenspartner te kiezen in een geforceerde en ongezonde omgeving. Hawaya geeft daarom alleenstaande moslims te kans om hun liefdesleven in eigen hand te nemen; een veilige en cultureel geaccepteerde manier om de ware liefde te vinden.

De app is voor singles ouder dan 21 jaar en gemaakt voor jonge moslims die op zoek zijn naar de ware liefde in de islamitische gemeenschap. Je kunt hier terecht als je op zoek bent naar een serieuze relatie waar er respect is voor je cultuur en je geloof.

hawaya app

Hoe werkt het?

Je kunt je gemakkelijk bij Hawaya aanmelden door middel van je Facebook account of je mobiele telefoonnummer. Om je te kunnen aanmelden via Facebook moet je account langer dan 6 maanden bestaan en moet je meer dan 50 vrienden hebben. Dit zorgt ervoor dat de kans kleiner is dat er fake profielen worden aangemaakt. Na aanmelding dien je een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Onder andere ja naam, religie, geslacht, locatie, burgerlijke staat, lichaamstype, werk of studie en andere details worden gevraagd. Ook is er de mogelijkheid om een korte biografie van jezelf toe te voegen.

Nadat je je eigen account hebt toegevoegd kun je op zoek gaan naar mogelijke matches. Je kunt zoeken door voorkeuren in te vullen zoals leeftijd, stad of persoonlijke voorkeuren. Zoekresultaten zullen nooit een persoon bevatten die al een actief gesprek heeft met iemand anders. Door andere gebruikers te beoordelen, zorgt de kunstmatige intelligentie software ervoor dat er steeds betere voorstellen worden gedaan. Als jullie elkaar allebei een hoge beoordeling geven, verschijnt de gebruiker in het conversatiescherm en kun je met elkaar een gesprek beginnen.

Gratis of betaald

Iedereen die lid wordt van Hawaya begint als een gratis lid. Een profiel aanmaken, foto’s toevoegen en zoeken tussen andere gebruikers kan allemaal kosteloos. Als gratis lid heb je toegang tot de meeste functies van de datingsite, maar het is wel beperkt. Er is daarnaast de mogelijkheid om te kiezen voor een betaald abonnement. Met een betaald abonnement heb je een onbeperkt aantal zoekresultaten, maximaal 50 beoordelingsmogelijkheden en onbeperkte mogelijkheden voor matchverzoeken, terwijl dit bij een gratis account iets meer gelimiteerd is. Dit zijn de kosten van het Premium lidmaatschap:

  • 1 maand voor $29.99
  • 3 maanden voor $62.99
  • 6 maanden voor $77.99

AI, relatiedeskundigen en psychologen

Hawaya is – naar eigen zeggen – de eerste app voor een veilige en conservatieve matchmaking. Er wordt gebruik gemaakt van wetenschappelijke methoden zoals AI. Ook zijn er relatiedeskundigen en psychologen betrokken in het proces. De dating app werkt via kunstmatige intelligentie en is gebaseerd op accountgegevens, persoonlijke vragen en gebruiker specifieke beoordelingen. Deze worden gecombineerd om de compatibiliteit met andere gebruikers te bepalen. Telkens wanneer je gebruik maakt van Hawaya kies je welke gebruikers wel of niet bij je passen. Op deze manier leert de app je voorkeuren kennen en worden de suggesties van mogelijke matches beter.

Betrouwbaarheid van Hawaya

Hawaya biedt een enorm veilige omgeving voor vrijgezelle moslims om te daten. Er wordt veel aandacht besteed aan privacy en de betrouwbaarheid van profielen. Doordat elk account wordt gevalideerd en je veel vragen dient in te vullen is de kans nihil dat je een fake profiel tegenkomt op deze app. Ook de foto’s worden gecontroleerd voordat ze worden toegevoegd. Een andere eis is dat je Facebook account al een lange tijd moet bestaan, waardoor je je niet met een nep account kunt aanmelden.

Verder kun je bij deze app op je eigen voorwaarden met anderen communiceren. Als je bijvoorbeeld van privacy houdt, biedt de app de mogelijkheid om in eerste instantie je profielfoto niet aan iedereen te laten zien. Zo kun je je foto vervagen, waardoor je foto slechts selectief wordt onthuld aan degene met wie je uiteindelijk een match hebt. Ook kun je de Guardian-modus aanzetten en een vertrouwde vriend of familielid uitnodigen in je chats om hun feedback en advies te krijgen over de match die je hebt.

App StoreGoogle Play

Over Hawaya

Hawaya werd oorspronkelijk in 2017 opgericht met de naam Harmonica. Het begon als een app voor Egypte alleen, die de oprichters van Harmonica hadden gelanceerd met hun “zussen, neven en vrienden in gedachten”, met als doel hen te helpen bij het vinden van “een perfecte partner”. In 2019 werd Harmonica overgenomen door het grote Match Group, de eigenaar van apps als Tinder en Meetic. Niet lang daarna verandert Harmonica van naam en is Hawaya geboren. Inmiddels is de app uitgebreid naar meer landen en blijft het ledenaantal iedere maand toenemen.

Hawaya is dus bedacht en ontworpen door jonge moslims en hun dierbaren. Zoals ze het zelf zeggen: het is ontworpen om je op je gemak te laten voelen en de controle te hebben over je islamitische datingreis. Er zijn verschillende waarden van groot belang in deze app. Allereerst is dit een geverifieerde gemeenschap van toegewijde jonge moslims. Er wordt gebruik gemaakt van een combinatie van moderatie en AI om ervoor te zorgen dat je alleen echte profielen te zien krijgt. Daarnaast wordt er veel waarde gehecht aan veiligheid en respect. Er wordt prioriteit gegeven aan het koesteren van een veilige en gemodereerde datingomgeving waar iedereen met waardigheid en respect wordt behandeld.

Hawaya is een app voor islamitische singles en je kunt dus alleen gebruik maken van de functionaliteiten als je deze app download op je smartphone. Wel heeft Hawaya ook een website, waar je meer informatie kunt vinden over het gebruik van de app.

Veelgestelde vragen

Is Hawaya voor iedereen?

Nee, dat is het niet. Het is bedoeld voor moslims die een serieuze relatie of huwelijk willen.

Is Hawaya gratis?

Ja, Hawaya is gratis. Maar er zijn wel beperkingen in het gebruik van de app. Een Premium lidmaatschap is vereist om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Kun je swipen op Hawaya?

Nee, Hawaya heeft geen mogelijkheid om te swipen.

Wat is de minimumleeftijd voor Hawaya?

Hawaya is alleen beschikbaar voor deelnemers vanaf 21 jaar oud.

Heeft Hawaya een website?

Ja, maar het matchgedeelte is alleen beschikbaar in de dating app. De website van Hawaya is slechts ter informatie.