Happn zonder Facebook: is het mogelijk?

Redactie
Door Redactie
4 minuten leestijd

Privacy is een trendy onderwerp geworden na vele datalekken waarbij gegevens van gebruikers op straat zijn komen te liggen. Het is dan ook niet vreemd dat je zit te kijken naar manieren om Happn te gebruiken zonder de koppeling met je Facebook account. Het is ook mogelijk dat je helemaal geen Facebook account hebt maar toch gebruikt wilt maken van de Happn app. Is Happn zonder Facebook mogelijk? Het antwoord is nee, dat is niet mogelijk. Wat de reden ook is dat je Happn niet wilt koppelen aan Facebook, je kunt een nieuwe Facebook account maken met beperkte gegevens over jezelf. Als je al een Facebook account hebt dan maak je een tweede account aan, speciaal voor Happn en misschien ook voor Tinder als je dat later eens wilt proberen. Tinder werkt namelijk ook nog steeds met Facebook koppeling.

Happn en Facebook

Bij de registratie van je Happn profiel word je gevraagd om dit te doen met je Facebook account. Dit is alleen bedoeld voor de registratie en heeft niet als reden dat Happn berichten op je tijdlijn kan plaatsen. Happn plaatst nooit een bericht op je tijdlijn en je vrienden komen er niet achter dat je Happn gebruikt. Mocht je absoluut geen gebruik willen maken van Facebook dan heb je niet veel keuze. Je kunt dan eventueel kiezen voor een alternatieve dating app zoals deze:

Bekijk het beste alternatief

Waarom de connectie met Facebook?

De functie die gebruikt wordt door Happn is Facebook Connect. Deze functie zorgt ervoor dat Happn gegevens ontvangt van je interesses en gedeelde vrienden maar het voorkomt ook dat oplichters in de grote aantallen accounts aanmaken om te misbruiken. Door de koppeling met Facebook is het hiernaast eenvoudiger om foto’s te uploaden naar de dating app. Om je profiel te creëren gebruikt Happn de gegevens uit je Facebook account. Dit zijn je laatste profielfoto’s, voornaam, leeftijd en geboortedatum en je geslacht. Het is een makkelijke manier om je profiel in te richten maar het nadeel is dat Happn veel over je komt te weten, misschien zelfs meer dan je lief hebt. Zo krijgt het bedrijf achter Happn veel gegevens door de Facebook koppeling en dat blijft niet alleen bij je leeftijd en naam. Als je de standaard instellingen gebruikt dan weet Happn veel over jou.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Facebook informatie beperken

Het is mogelijk om de informatie die gedeeld wordt door de koppeling met Facebook aan te passen. Dit doe je door te gaan naar de instellingen van je Facebook account te gaan. Vervolgens kies je voor Apps, daarna het Happn icoontje en dan verwijderen. Als je dan weer opnieuw inlogt bij Happn kun je aangeven wat je wilt delen met de datingapp.

Tweede Facebook account

Als je niet wilt dat Happn meer dan nodig over je te weten komt dan maak je een tweede Facebook account aan, of een eerste account als je er nog geen hebt. Hier heb je een ander email adres voor nodig dan van je originele Facebook account. Bij Gmail of Outlook kun je binnen enkele minuten een nieuw email adres aanmaken. De volgende stap is het nieuwe profiel aanvragen bij Facebook. Gebruik je echte voornaam als je alias op Happn wilt gebruiken, je echte geboortedatum en je geslacht. Bevestig je Facebook account via je tweede email adres en je kunt inloggen op Happn met je nieuwe of tweede Facebook account.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie