Home Dating apps Happn zonder Facebook: is het mogelijk?

Happn zonder Facebook: is het mogelijk?

2 minuten leestijd
0

Privacy is een trendy onderwerp geworden na vele datalekken waarbij gegevens van gebruikers op straat zijn komen te liggen. Het is dan ook niet vreemd dat je zit te kijken naar manieren om Happn te gebruiken zonder de koppeling met je Facebook account. Het is ook mogelijk dat je helemaal geen Facebook account hebt maar toch gebruikt wilt maken van de Happn app. Is Happn zonder Facebook mogelijk? Het antwoord is nee, dat is niet mogelijk. Wat de reden ook is dat je Happn niet wilt koppelen aan Facebook, je kunt een nieuwe Facebook account maken met beperkte gegevens over jezelf. Als je al een Facebook account hebt dan maak je een tweede account aan, speciaal voor Happn en misschien ook voor Tinder als je dat later eens wilt proberen. Tinder werkt namelijk ook nog steeds met Facebook koppeling.

Happn en Facebook

Bij de registratie van je Happn profiel word je gevraagd om dit te doen met je Facebook account. Dit is alleen bedoeld voor de registratie en heeft niet als reden dat Happn berichten op je tijdlijn kan plaatsen. Happn plaatst nooit een bericht op je tijdlijn en je vrienden komen er niet achter dat je Happn gebruikt. Mocht je absoluut geen gebruik willen maken van Facebook dan heb je niet veel keuze. Je kunt dan eventueel kiezen voor een alternatieve dating app zoals deze:

Bekijk het beste alternatief

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Waarom de connectie met Facebook?

De functie die gebruikt wordt door Happn is Facebook Connect. Deze functie zorgt ervoor dat Happn gegevens ontvangt van je interesses en gedeelde vrienden maar het voorkomt ook dat oplichters in de grote aantallen accounts aanmaken om te misbruiken. Door de koppeling met Facebook is het hiernaast eenvoudiger om foto’s te uploaden naar de dating app. Om je profiel te creëren gebruikt Happn de gegevens uit je Facebook account. Dit zijn je laatste profielfoto’s, voornaam, leeftijd en geboortedatum en je geslacht. Het is een makkelijke manier om je profiel in te richten maar het nadeel is dat Happn veel over je komt te weten, misschien zelfs meer dan je lief hebt. Zo krijgt het bedrijf achter Happn veel gegevens door de Facebook koppeling en dat blijft niet alleen bij je leeftijd en naam. Als je de standaard instellingen gebruikt dan weet Happn veel over jou.

Facebook informatie beperken

Het is mogelijk om de informatie die gedeeld wordt door de koppeling met Facebook aan te passen. Dit doe je door te gaan naar de instellingen van je Facebook account te gaan. Vervolgens kies je voor Apps, daarna het Happn icoontje en dan verwijderen. Als je dan weer opnieuw inlogt bij Happn kun je aangeven wat je wilt delen met de datingapp.

Tweede Facebook account

Als je niet wilt dat Happn meer dan nodig over je te weten komt dan maak je een tweede Facebook account aan, of een eerste account als je er nog geen hebt. Hier heb je een ander email adres voor nodig dan van je originele Facebook account. Bij Gmail of Outlook kun je binnen enkele minuten een nieuw email adres aanmaken. De volgende stap is het nieuwe profiel aanvragen bij Facebook. Gebruik je echte voornaam als je alias op Happn wilt gebruiken, je echte geboortedatum en je geslacht. Bevestig je Facebook account via je tweede email adres en je kunt inloggen op Happn met je nieuwe of tweede Facebook account.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Videodate? 8 dating apps met live videochat

Steeds meer mensen vinden hun liefde online. Het is een gemakkelijke manier om nieuwe mens…