growler
GROWLr is eigenlijk meer dan een dating app. Het is een sociaal netwerk voor gay mannen, en dan met name voor bears only. Volgens de makers van de app bestaat het ledenaantal uit meer dan 10 miljoen leden, die verspreid over de wereld te vinden zijn. Het heeft zelfs in 2014 de Cybersocket award gewonnen voor “Best Hookup App” voor gay mannen. Maar natuurlijk gaat het er niet alleen om hook-ups: Growlr is meer dan dat. Hoewel Growlr een interessante app is voor de gay bear, zijn er op dit moment betere opties voor de Nederlandse gay man:

Voor wie is GROWLr?

Growlr is bedoeld voor mannen die het leuk vinden om via het delen van berichten in contact te komen met andere gay mannen. En zoals eerder gezegd, gaat het dus vooral om bears, maar ook om mannen die naar bears op zoek zijn. Als je nog niet weet wat een bear is: een beer is een homoseksuele man die tot een subcultuur van de homogemeenschap behoort. Sommige zijn behaard, sommige zijn gespierd en sommige hebben van nature een grote lichaamsbouw. Bear zijn gaat er vooral om dat je jezelf bent, geaccepteerd wordt en verder kijkt dan de gebruikelijke labels.

De Growlr app is ook een prima platform als je nog niet uit de kast bent gekomen en de wereld van de gay scene wilt ontdekken. Je kunt hier redelijk anoniem je gang gaan omdat de app eigenlijk uitsluitend door gay mannen wordt gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld een account aanmaken onder een schuilnaam om je privacy te beschermen.

growlr app

Hoe werkt het?

Zoals elke dating app kun je de applicatie downloaden in de app store. Voor een Android smartphone is dit in de Google Play Store, voor een iPhone of iPad in de Apple App Store. Je kunt er een account aanmaken, je profiel invullen en foto’s toevoegen, en vervolgens kun je berichten, foto’s en video’s delen met de mannen die je er leert kennen.

Je kunt via Growlr in contact komen met gay mannen uit jouw eigen buurt of regio, maar ook met mannen van over de hele wereld. De app biedt de mogelijkheid om te zoek op bears die dicht bij jou in de buurt zijn of op globaal niveau. Dat werkt ook als je bijvoorbeeld op vakantie bent en je wilt op je vakantieadres een leuke date scoren. Dat gaat vaak makkelijker dan op zoek gaan naar een gay uitgaansgelegenheid. En er zijn natuurlijk ook landen waar openlijk homo zijn niet wordt getolereerd. Dan is een app een uitkomst om toch in contact te komen met leuke mannen om mee te stappen of een date mee te hebben. Als er een leuke man tussen zit dan kun je een bericht versturen, of je plaatst hem in je favorietenlijst om later contact mee op te nemen.

Uiteraard is er ook ruimte voor een eigen profiel: je visitekaartje waarmee je andere mannen uitnodigt om contact met je op te nemen. Je profiel bestaat uit media die je openbaar deelt en basisinformatie zoals je locatie, lengte, leeftijd en relatiestatus. Andere mannen die jouw profiel bekijken zien alleen de foto’s die je openbaar toont, niet de foto’s die je op privé hebt staan. Handig om te weten: openbare foto’s mogen geen naaktfoto’s zijn of foto’s waarop je seks hebt. Dit mag wel op de privé-foto’s, die je kunt ontgrendelen voor andere leden. Bovendien kun je een video aan je profiel toevoegen van maximaal 30 seconden.

App StoreGoogle Play

Is GROWLr gratis?

Je hoeft voor het gebruik van Growlr niet te betalen. Daarmee is het een laagdrempelige app. Hoewel de dienst volledig gratis te gebruiken is, moet Growlr natuurlijk wel ergens geld aan verdienen om de rekeningen te betalen. In het geval van Growlr doen ze dat door het tonen van advertenties en door het aanbieden van Growlr Pro, een betaald lidmaatschap. Daarmee kun je onder andere SHOUTS naar andere leden versturen. Dit zijn de kosten van Growlr Pro:

  • 1 maand: $9.99 USD
  • 3 maanden: $23.99 USD
  • 6 maanden: $44.99 USD
  • 12 maanden: $71.99 USD

Over GROWLr

Growlr is gemaakt door bears, voor bears. Na in 2010 te zijn opgericht door Coley Cummiskey heeft Growlr nu een nieuwe eigenaar. In een deal van vele miljoenen heeft The Meet Group deze dating app overgenomen. En dat betekent dat veel features van de andere apps van The Meet Group toegevoegd kunnen worden aan Growlr, waaronder live-streaming. Zo heeft GROWLr een interessante toekomst voor zich, waar vooral de gay bears van zullen profiteren.