Home Dating De grootste dating afknappers en pluspunten in 2018

De grootste dating afknappers en pluspunten in 2018

2 minuten leestijd
0
hart gevangen

Match.com, één van de grootste dating partijen van de wereld, heeft ook dit jaar een omvangrijk onderzoek gedaan naar de do’s en don’ts van dating in 2018. Met het grote ledenaantal is de datingsite ieder jaar in staat om een groot onderzoek te doen naar de allerlaatste trends op dating gebied. De datingsite heeft voor het huidige onderzoek meer dan 5000 singles ondervraagd naar de gewoontes, afknappers en pluspunten en de resultaten kunnen je verrassen.

Facebook vrienden

Je kunt iemand niet echt goed leren kennen na enkele dates maar dat weerhoudt singles er niet van om elkaar als Facebook vriend toe te voegen. Maar liefst 75 procent van de deelnemers zei dat ze iemand met wie ze op een paar dates waren geweest op Facebook zouden toevoegen. Meer dan een derde, 36 procent om precies te zijn, onthulde dat ze de persoon op Instagram zouden volgen en 34 procent gaf aan dat men de ander op Snapchat zou toevoegen.

Politiek

Politiek is volgens het onderzoek een veelbesproken onderwerp waarbij 54 procent van de alleenstaanden het belangrijk vindt om op de hoogte te zijn van de politieke opvattingen van hun potentiële partner. Het is echter niet iets dat je op de eerste date al bespreekt. Slechts 23 procent van de ondervraagden zou het onderwerp naar voren brengen tijdens een eerste date. Een verschil in politieke opvattingen is geen probleem. Het onderzoek toont aan dat liefde de macht heeft om politieke verschillen te overwinnen, aangezien 72 procent toegaf dat ze zouden overwegen om naar een andere partij over te stappen voor een partner.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Wat vrouwen leuk vinden

94 procent van de ondervraagde vrouwen gaf in het onderzoek aan dat ze het leuk vinden als hun date een compliment geeft over het uiterlijk tijdens de eerste. Blijkbaar is dit nog altijd een goede manier om als man te laten zien dat je haar aanwezigheid waardeert. Bovendien vindt 90 procent van de vrouwen het leuk als hun date al op hen zit te wachten wanneer ze aankomen en 91 procent geeft er voor voorkeur aan dat de man erop staat de rekening te betalen.

Wat vrouwen niet leuk vinden

Mannen die tijdens de date hun telefoon checken worden niet geliefd door de vrouwen. Maar liefst 90 procent van de vrouwen heeft een afkeer tegen deze irriterende gewoonte. Daar komt nog bij dat 90 procent van de vrouwen zich geïrriteerd voelt als een man meer dan 15 minuten te laat is. Dan is er nog 68 procent van de vrouwen die het niet waarderen als een man het eten voor hen bestelt. Als het om de voorbereiding op een date gaat dan is duidelijk dat mannen veel aandacht besteden aan de uiterlijke verzorging. Zo gaf 27 procent van de ondervraagde mannen aan dat men nooit onverzorgd naar een date zouden gaan. Daarbij houdt 37 procent van de mannen zich vast aan de dagelijkse routine.

Het onderzoek is voornamelijk uitgevoerd onder gebruikers wonend in de Verenigde Staten waardoor de resultaten in Nederland heel anders zouden kunnen uitvallen. Misschien dat het in de Verenigde Staten bijvoorbeeld een hot topic is om over politiek te praten maar dat is in Nederland veel minder het geval. Hetzelfde geldt voor vrouwen die het leuk vinden dat de man voor de date betaalt. Als Nederlanders doen we de term “going dutch” eer aan en delen we vaak de rekening volgens ons eigen onderzoek. Je kunt hier meer lezen over wie de eerste date betaalt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…