Home Datingsites Gratis daten zonder betalen? Zo doe je dat

Gratis daten zonder betalen? Zo doe je dat

3 minuten leestijd
0
gratis daten

Gratis daten zonder te betalen? Het is mogelijk, alleen niet bij iedere datingsite. In reclames, radiocommercials en noem het maar op adverteren de datingsites stuk voor stuk met gratis daten zonder betalen. Maar is dat ook echt gratis? Het antwoord is nee, in de meeste gevallen niet. Er zijn uitzonderingen op de regel maar gratis daten is bij veel datingsites niet mogelijk.

Wat is gratis daten?

Om uit te leggen of en hoe gratis daten zonder betalen werkt is het belangrijk om het verschil te kennen tussen de mogelijkheden. Je kunt gratis lid worden maar beperkt zijn in wat je kunt doen, je kunt een proeflidmaatschap nemen of je kunt volledig gratis daten zonder ooit een betaling te doen.

Gratis maar met beperkingen

Alle datingsites met naamsbekendheid en zichtbaar op televisie bieden een gratis lidmaatschap aan maar met aanzienlijke beperkingen. Het is gratis om lid te worden maar je kunt er vrijwel niets mee. Wat heb je immers aan een dating profiel als je niet in staat bent om je berichten te lezen of te beantwoorden? Vrij weinig. Bij een gratis lidmaatschap op één van de bekende datingsites ontbreken deze mogelijkheden vaak. Met dit gratis lidmaatschap kun je je profiel creëren, foto’s toevoegen, profielen van anderen bekijken, knipoogjes versturen maar daar blijft het bij. Een voorbeeld hiervan is Lexa.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Proeflidmaatschap

Wat je ook vaak tegenkomt zijn de datingsites die met aanbiedingen nieuwe leden proberen te lokken. Deze datingsites bieden nieuwe leden de mogelijkheid om voor een beperkte periode gratis van alle functionaliteiten gebruik te maken. Een voorbeeld hiervan is Relatieplanet met het 3 dagen gratis lidmaatschap. Gedurende drie dagen na het moment van aanmelden kun je onbeperkt berichten versturen, ontvangen, chatten en noem het maar op. Als de drie dagen voorbij zijn val je terug op het standaard gratis lidmaatschap met de beperkte mogelijkheden.

Volledig gratis zonder extra functies

Een derde optie is de datingsite waar je gratis lid kunt worden maar ook gratis berichten kunt versturen en ontvangen. Een voorbeeld hiervan is Badoo. Alle essentiële functionaliteiten om contact te leggen met andere leden zijn aanwezig en deze kosten niets. Als je jezelf echter in de spotlight wilt zetten, meer matches wilt of andere functies wilt benutten dan is het mogelijk om credits te kopen. Met deze credits kun je de extra functies kopen. Een ander voorbeeld van een gratis dating app zonder betalen is Tinder. Het kost niets als je niet wilt betalen maar mocht je dit wel willen dan kun je meer functies benutten zoals de Superlike en zien wie jou leuk vindt.

Alle datingsites die je op televisie voorbij ziet komen moeten op de één of andere manier geld verdienen om de heftige tarieven van de reclames te kunnen betalen. Hoe ze dat doen? Door betaalde mogelijkheden aan te bieden aan de leden. Dit kan in de vorm van een betaald lidmaatschap maar ook in de vorm van upgrades en extra functies. Als er sprake is van een gratis lidmaatschap dan is het enige doel van dit lidmaatschap om je te overtuigen om een betaalde versie te nemen. De datingsite verdient namelijk niets aan je als je niet wilt betalen en uiteraard geldt ook voor de datingsites dat niets écht gratis is. De leden die betalen voor de dienst betalen het in feite voor de leden die niet betalen. Niets in het leven is gratis en dat geldt ook voor online daten.

Wel betalen? De kosten

Het betaalde lidmaatschap verschilt per datingsite. Bij de één kost het minder dan 10 euro per maand terwijl de andere datingsite minimaal 19,95 euro per maand vraagt. Als je besluit om te betalen voor online daten, zodat je van alle functies gebruik kunt maken, dan wil je natuurlijk waar voor je geld. Een goedkoop lidmaatschap is immers niet handig als er maar een handjevol leden actief zijn in je leeftijdscategorie. Een duurder lidmaatschap op een datingsite met honderden of duizenden geschikte singles is dan wellicht de betere optie. Voordat je kiest voor een betaald lidmaatschap is het verstandig om eerst met een gratis lidmaatschap de profielen van andere leden te bekijken. Controleer ook hoelang je aan het lidmaatschap vastzit. Een contract met een opzegtermijn van een maand is het beste. Je kunt het lidmaatschap dan iedere maand opzeggen. Voorkom dat je meteen een jaarcontract afsluit. Wie weet ontmoet je al binnen de eerste week de persoon van je dromen en betaal je de rest van het jaar voor niets.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Relatieplanet alternatieven: dit zijn de 7 beste apps als vervanging

Relatieplanet is niet meer. Het datingplatform voor serieuze singles en duurzame relaties …