Home Dating apps Google verwijdert sugar dating apps uit de Play Store

Google verwijdert sugar dating apps uit de Play Store

1 minuten leestijd
0
sugar daddy

Vanaf 1 september zijn ‘sugar dating’ apps niet meer welkom in de appstore van Google. Dat zegt het bedrijf in een update over de beleidsveranderingen voor Google Play, zo meldt AndroidPolice. Eén van de wijzigingen is het beperken van seksuele inhoud. In het bijzonder: sugar dating, waarbij er sprake is van een compensatie voor een seksrelatie.

Sugar dating is een vorm van relatie die niet seksueel van aard hoeft te zijn, maar dat in de meeste gevallen wel is. Het is een relatie waarin een welvarend iemand in ruil voor een (maandelijkse) vergoeding afspreekt met een ander. In het klassieke voorbeeld gaat het om een rijke, oudere man (de sugar daddy) en een prachtige jongedame (de sugar babyy.

Sugar datingapps

Datingapps en datingsites voor sugar dating bestaan al vele jaren en sommigen daarvan zijn actief in de Google Play Store. De bekende datingplatforms voor sugar dating hebben miljoenen leden die lid zijn geworden via de Android-apps. Google zal deze apps op korte termijn verwijderen uit de Play Store.

“We werken het beleid voor ongepaste inhoud bij om nieuwe beperkingen op seksuele inhoud in te stellen, waarbij met name gecompenseerde seksuele relaties (zoals sugar dating) worden verboden.” – Google

Geen discussie mogelijk

Het Play Store-beleid van Google verbiedt al apps die reclame maken voor ‘diensten die kunnen worden geïnterpreteerd als het leveren van seksuele handelingen in ruil voor compensatie’. Maar door deze formulering ontkomen de sugar datingapps aan het verbod, omdat ze niet nadrukkelijk vermelden dat het om seks gaat.

Ze benadrukken bijvoorbeeld alleen de rijkdom van de mannen die er lid zijn en welke voordelen dat kan bieden voor een vrouw. De nieuwe formulering laat niets over ter discussie: sugar dating wordt verboden.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Vreemdgaan in droom? Dit is wat een slippertje in dromenland betekent

Als je ooit wakker bent geworden met een twijfelachtig gevoel over wat je zojuist hebt mee…