gleedenIedereen is op zoek naar een connectie, toch? Of dit nu een simpele date is of een diepgaande relatie, mensen hebben liefde nodig in hun leven. Maar als je dat niet meer vindt in je relatie… wat moet je dan? In dat geval is er Gleeden, een datingplatform voor discreet daten. Of, zoals het ook wel wordt genoemd, een datingsite voor vreemdgaan.

Wil je snel een date regelen om je aandacht even ergens anders aan te schenken? Je bent niet de enige. Het is heel normaal als je hart net gebroken is dat je gelijk op zoek wil naar iets nieuws. Of gewoon voor de spanning als je vastzit in een relatie die geen toekomst heeft. Misschien ben je op zoek naar een nieuwe liefde in je leven? Gleeden helpt je op weg om dit te vinden. Want niemand wil teleurgesteld worden bij deze zoektocht.

“The first discreet dating site made by women”

Hoe werkt Gleeden?

Oorspronkelijk was Gleeden een Franse datingsite voor vreemdgaan, maar nu is iedereen die discretie zoekt er welkom. Het is gericht op de ervaring van vrouwen waardoor zij allerlei voordelen hebben bij het gebruik van de datingsite. Inmiddels is Gleeden een internationale datingsite met leden van over de hele wereld.

Terwijl de datingsite al in veel talen beschikbaar is gesteld, is het nog niet in het Nederlands beschikbaar. Dat zorgt er mede voor dat Gleeden in Nederland nog niet veel leden heeft. Daarom raden wij voorlopig deze alternatieven aan met veel meer Nederlandse leden:

Registreren

Onderdeel van de veiligheid en discretie van het platform is de registratie. Voor de aanmelding heeft Gleeden niet veel informatie nodig en ze benadrukken dat persoonlijke informatie niet wordt geaccepteerd. Bij de aanmelding vraagt Gleeden om de volgende gegevens:

 • Username
 • Land
 • Je geslacht
 • Wat je zoekt
 • Stad
 • Geboortedatum
 • Wachtwoord
 • E-mailadres

Omdat alle echte aanmeldingen worden toegelaten is het belangrijk dat je een e-mailadres opgeeft die je daadwerkelijk gebruikt of toegang tot hebt. Om in te kunnen loggen na de registratie is het namelijk verplicht om je e-mailadres te bevestigen. Pas als je dat hebt gedaan, kun je inloggen op de datingsite.

gleeden profiel

Profiel invullen

Wanneer je bent ingelogd kun je in slechts een paar klikken al in contact komen met mensen die je interesseren. En dat is nog niet het enige, deze mensen zijn ook nog eens dicht bij je in de buurt door het gebruik van de locatie op je apparaat. Zo kan Gleeden jouw perfecte match bij jou in de buurt voor je vinden. Want lang reizen voor je perfecte date of een spannende afspraak staat natuurlijk niemand op te wachten… Geen lange afstandsrelatie meer, maar misschien wel die ene leuke man of vrouw bij je om de hoek. Dat alles begint met het invullen van je profiel.

Je profiel bij Gleeden bestaat uit verschillende onderdelen die je kunt invullen. Zo vraagt Gleeden je om een introductieparagraaf in te vullen als onderdeel van je persoonlijke details. Zie dit als een open ruimte om jezelf te presenteren, in woorden, op een manier waarop je interessant en aantrekkelijk bent voor anderen. Andere onderdelen van je profiel zijn je relatiewensen, fysieke kenmerken, locatie en persoonlijke informatie zoals je persoonlijkheid, seksuele voorkeuren, sporten en hobby’s.

“ Je introductieparagraaf is erg belangrijk. Deze eerste stap zou je persoonlijkheid moeten laten zien. Je mag geen persoonlijke informatie verstrekken: e-mail, telefoonnummer, website… Je introductie zal worden gemodereerd door een toegewijd team en zal worden geweigerd als je deze regel niet respecteert.” – Gleeden

Het is natuurlijk ook mogelijk foto’s te plaatsen zodat je toekomstige date of nieuwe liefde een idee krijgt hoe mooi je eruit ziet. Dat wil je toch ook? Gleeden biedt je wel de kans alleen je foto’s zichtbaar te maken aan leden die jij kiest. Veiliger kan het niet worden. Het zou naar zijn dat ineens je ex of iemand anders die je kent jouw foto’s kan zien op Gleeden. Daarom heb je het allemaal zelf in eigen hand wie je mag bekijken en wie absoluut niet.

gleeden zoeken

Zoeken

Bij Gleeden kom je terecht in een herkenbaar format: profielen die je kunt zoeken. Het is dus zoeken en gezocht worden bij Gleeden, hoewel er wel een aantal shortcuts zijn om snel andere leden te vinden – zoals de Member of the Day en Recently Online. Via de zoekfunctie van de datingsite kun je filteren op een groot aantal kenmerken. Van de burgerlijke staat en inkomensklasse tot locatie en haarkleur; er is geen tekort aan filters om precies diegene te vinden die je zoekt.

Contact leggen

Zie je een leuk iemand tevoorschijn komen in een profiel? Wacht niet en stuur de ander een leuk berichtje. Je kan gezellig met elkaar chatten en de hele dag berichten sturen naar elkaar via het platform of in de app. En hier is geen limiet aan verbonden. Stuur gerust zoveel mogelijk berichten naar zoveel mensen als je tegenkomt. Je kunt een bericht versturen als je naar het profiel van diegene gaat en op Chat tikt. In aanvulling op de chat is het ook mogelijk om een Bericht achter te laten of een Gift te versturen. Sommige van deze virtuele presentjes zijn gratis, maar de meeste kun je kopen met credits.

“Door een cadeau te sturen, vergroot je de kans om iemand te ontmoeten met 30%.” – Gleeden

Paniekknop

De button die wordt getoond met een nooduitgang-icoon, linksboven in de interface te vinden, heet de paniekknop. Dit is een noodmaatregel om direct uit te loggen wanneer het nodig is – bijvoorbeeld als je bijna betrapt wordt. Door op de button te tikken kun je de website onmiddellijk verlaten. Standaard word je doorgestuurd naar Google, maar je kunt in de instellingen van je account deze knop personaliseren. Je zou daarmee de URL kunnen wijzigen naar een andere website.

Tip: de paniekknop werkt ook door twee keer op de escape-toets (ESC) te tikken.

gleeden profielen

Voor wie is het?

Gleeden bestaat uit een team van alleen maar vrouwen. Kun je dat geloven? Écht alleen maar vrouwen. Zo is het platform ook ontstaan en kan Gleeden zorgen voor ultradiscrete ontmoetingen, want vrouwen zijn in staat dit voor elkaar te krijgen. Alle mannen worden ook gescreend door de vrouwen bij Gleeden om ervoor te zorgen dat alle vrouwen een veilige ervaring hebben en geen narigheid aan de zoektocht overlaten. Want dat is natuurlijk het laatste waar iedere vrouw op staat te wachten toch?

De meeste mensen melden zich aan bij Gleeden omdat ze discretie zoeken tijdens het daten. Dat wil zeggen: daten in het geheim. Degenen die lid worden zijn dan ook veelvuldig op zoek naar een affaire of buitenechtelijke relatie, meer dan op menig andere datingsite. Hoewel er ook singles te vinden zijn, hebben de meeste leden al een relatie. Naar schatting komt meer dan twee derde van alle Gleeden-leden uit Europa.

En of je nu net klaar bent met je studie of al bijna met pensioen gaat, leeftijd maakt niet uit bij Gleeden. Iedereen kan vinden waar hij of zij naar opzoek is. Ongeacht de leeftijd. Én, inderdaad, zowel hij of zij. Gleeden bestaat uit een team van 100% vrouwen. Dat betekent niet dat mannen niet kunnen vinden waar ze naar zoeken. Natuurlijk biedt Gleeden hen ook deze kans op geluk. Om samen, met elkaar en voor elkaar het beste uit het leven te halen.

gleeden mobiel

Gratis en betaald

Gleeden bestaat uit een team van alleen maar vrouwen om elkaar te helpen en de beste en discreetste ontmoetingen te regelen. Daarom is al het moois wat Gleeden te bieden heeft ook gratis voor vrouwen. Voor mannen is het echter niet geheel kosteloos. Een op credits gebaseerd systeem zorgt ervoor dat mannen ook gebruik kunnen maken van alle voordelen en garanties van Gleeden.

Volgens Gleeden zorgt het creditsysteem ervoor dat je niet vastzit aan een abonnement, hoewel je wel een abonnement kunt nemen op de credits. Bovendien verlopen de credits nooit. De credits zijn te gebruiken voor de meeste functies van de datingsite:

Privéberichten

Breek het ijs door een privébericht te sturen. Je betaalt alleen voor het eerste bericht dat je naar een ander lid stuurt, daarna zijn alle volgende berichten gratis.

 • 5 credits om het eerste bericht naar een ander lid te sturen.
 • 3 credits om het eerste bericht van een ander lid te lezen.

Chatten

Praat met de ander in realtime via een live chatsessie. Je betaalt slechts één keer per chatsessie bij de eerste uitwisseling van een bericht.

 • 4 credits worden afgeschreven als je de chatsessie start.
 • 3 credits voor het eerste antwoord op een chatverzoek dat je ontvangt.

Privé fotoalbums

Ontdek meer over de persoon die je leuk vindt door toegang te vragen tot de privéfoto’s.

 • 1 credit voor elk verzoek om een privéalbum te openen.
 • 2 credits wanneer je aanvraag is geaccepteerd.

Virtuele cadeaus

Val op door virtuele geschenken aan te bieden aan een lid naar keuze. Deze gifts zijn verkrijgbaar voor verschillende hoeveelheden credits. Sommigen zijn gratis, anderen kosten bijvoorbeeld 5 credits.

Prijzen

Wil je als man gebruikmaken van de betaalde functies? Dan zijn de credits nodig. Deze credits zijn verkrijgbaar in creditpakketten van 25, 100 en 400 stuks. Dit zijn de prijzen van de creditpakketten:

 • 25 credits voor € 14,99
 • 100 credits voor € 39,99
 • 400 credits voor € 99,99

Gleeden+

Heb je geen zin om steeds weer een los creditpakket te kopen? Een abonnement is ook mogelijk. Dat wordt Gleeden+ genoemd, een terugkerende maandelijkse betaling in ruil voor 110 credits. Als je Gleeden+ neemt, ontvang je bovendien 10% korting op elk extra creditpakket dat je koopt. Dit zijn de kosten van Gleeden+:

 • € 39,99 per maand

App en website

Via het sociale platform van Gleeden kan je makkelijk en zonder enige moeite op zoek gaan naar hetgeen waar je naar op zoek bent en je geluk vinden. Het enige wat je nodig hebt zijn twee dingen: internet en een smartphone of laptop. Natuurlijk kan je gemakkelijk via de app ook op je mobiel gebruik maken van Gleeden. Deze app kan je snel downloaden in de App store voor alle Apple gebruikers en is ook beschikbaar in Google Play Store voor alle Android gebruikers. Eenmaal gedownload kan je andere miljoenen gebruikers van Gleeden achternagaan en jouw zoektocht starten.

App StoreGoogle Play

Privacy en veiligheid

Gleeden biedt veiligheid aan alle vrouwen: een ultraveilig platform om je geheim (als je die hebt natuurlijk) op een veilige plek te bewaren. Een andere garantie die geboden wordt is anonimiteit. Door middel van speciale functies in het platform worden jouw persoonlijke gegevens beschermd. Zoals eerder aangegeven kun je bijvoorbeeld bepalen wie jouw persoonlijke foto’s te zien krijgen. Alle leden worden vooraf grondig gescreend zodat er geen nare situaties kunnen ontstaan door bijvoorbeeld nepaccounts die op andere dingen uit zijn.

Een andere garantie die Gleeden geeft is een strikt moderatiebeleid die elke dag van de week op ieder tijdstip actief is, omdat zo gezorgd kan worden voor een kwalitatieve community vol met actieve leden.
De laatste garantie van Gleeden is dat het volledig gratis is voor vrouwen. Leeftijd maakt hierbij niets uit. Dit omdat er natuurlijk niets in de weg mag staan bij het vinden van liefde. Maakt niet uit of je op zoek bent naar een date voor wat afleiding, je nieuwe ware liefde, of misschien gewoon een vriend om te praten en een diepe connectie mee te hebben, Gleeden zorgt ervoor dat je dit zonder enige moeite kan bereiken.

gleeden

Over Gleeden

Gleeden is erg populair geworden de laatste jaren als een datingapp voor vreemdgaan. Naar eigen zeggen heeft de datingapp al 9 miljoen geregistreerde gebruikers. Veel mensen zijn er erg over te spreken. Dat zegt natuurlijk al veel over de betrouwbaarheid als zoveel mensen er razend enthousiast over zijn en het delen met de rest van de wereld. Ook zijn er online oneindig veel reviews te lezen over persoonlijke verhalen en ervaringen van mensen. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt dat Gleeden al sinds 2009 bestaat.

Veel vrouwen die al jaren lang getrouwd zijn, maar toch de spanning missen in hun leven en te kiezen voor Gleeden om hun leven op een positieve manier te veranderen en wat meer pit toe te voegen. Dit zegt ook al veel over de betrouwbaarheid die Gleeden te bieden heeft. Er zijn al zoveel geheimen van zowel mannen als vrouwen verborgen gebleven met mooie succesverhalen. Ook zijn er veel verhalen te lezen over wat voor soort mensen er allemaal te vinden zijn op Gleeden.

Hoeveel mooie vriendschappen er zijn ontstaan, liefdevolle relaties die uit het avontuur zijn gekomen, spannende eerste dates… je kan het zo gek niet bedenken. Zelfs hele grote afknappers, of eerste dates die helemaal in de soep zijn gelopen, maar ook hier zit weer een leuke kant aan. En dan gaat de zoektocht naar geluk en liefde gewoon weer verder. Maar alles begint met Gleeden en een eerste berichtje. Dus, waar wacht je op?

Veelgestelde vragen

Is Gleeden voor iedereen?

Nee, Gleeden is een website voor het koppelen van mensen die willen vreemdgaan. De meeste leden van Gleeden hebben al een relatie en zoeken iets daarbuiten – of dat nu een one-nightstand is of een volledige affaire. Er zijn echter wel singles aanwezig op Gleeden.

Is Gleeden gratis?

Ja, maar alleen voor vrouwen. Mannen moeten betalen voor het gebruik van bepaalde functies van de datingsite, zoals het versturen van berichten, chatten en versturen van virtuele cadeaus. Alle betaalde functies kunnen betaald worden met credits.

Kun je swipen op Gleeden?

Nee, swipen is niet mogelijk op Gleeden. Het datingplatform is nog van de oude stempel: zoeken en gezocht worden. Met behulp van een zoekopdracht kun je andere gebruikers van de datingsite vinden.

Is er een minimumleeftijd voor Gleeden?

Ja, het is mogelijk om lid te worden van Gleeden als je ouder bent dan 18 jaar. Iedereen die meerderjarig is mag zich aanmelden. Minderjarigen worden niet toegelaten.

Heeft Gleeden een website?

Ja, Gleeden is zelf begonnen als een traditionele datingsite. Hoewel Gleeden nu veelvuldig wordt gebruikt viade app, kun je de datingsite nog gewoon gebruiken. Vooral de oudere leden geven de voorkeur aan de datingsite. De functies van de website zijn nagenoeg gelijk aan die van de app.