Home Berichten GIF’s versturen: dé manier om singles voor je te winnen?

GIF’s versturen: dé manier om singles voor je te winnen?

1 minuten leestijd
0
like me gif

Dankzij de dating apps is het daten veranderd maar velen zijn het erover eens dat het niet makkelijker geworden is. Het aanbod is groter, de keuze is groter maar ook de twijfels en onzekerheid. Alle voordelen van online daten hebben een nadeel. Terwijl je “vroeger” nog een liefdesbrief verstuurde naar je geliefde is het nu niet meer nodig om de pen erbij te pakken. Met je smartphone in de hand is het makkelijker dan ooit om je gevoelens op te schrijven en te delen met een ander. Het nadeel is dat het minder persoonlijk is. Zo wordt een voordeel een nadeel. Wat wel een voordeel is zonder direct een nadeel is het versturen van GIF’s; de bewegende afbeeldingen met vaak een tintje humor. Dating app Bumble, een app waar vrouwen het eerste bericht mogen versturen, heeft onderzoek gedaan naar de verstuurde berichten en kwam erachter dat gifs de grootste kans op succes hebben.

Wat zijn Gifs?

GIF is de afkorting voor Graphics Interchange Format1. Het zijn afbeeldingen met kleuren en animaties die je geregeld op websites voorbij ziet komen. De bewegende plaatjes zijn een tijdje weggeweest maar inmiddels zijn de gifs weer helemaal hot. Niet alleen Whatsapp biedt nu ondersteuning voor de gifs maar ook verschillende dating apps zoals Tinder. Dit is een voorbeeld van een gif:

Gifs versturen

Bumble heeft onderzoek gedaan onder 2 miljoen gebruikers en kwam erachter dat de gif afbeelding een effectieve manier is om een reactie te krijgen van je gesprekspartner. Dat is niet zo verrassend aangezien veel mensen het moeilijk vinden om zelf een openingszin te verzinnen. Het onderzoek van Bumble toont aan dat de eerste berichten kort en krachtig dienen te zijn voor de grootste kans op succes. Berichten van 10 tot 15 woorden hebben daarbij de voorkeur. Een bericht met 0 woorden en een gif vergroot de kans op een reactie echter met 32 procent.

Eerder onderzoek

In 2016 kwam Buzzfeed tot een vergelijkbare conclusie. De website onderzocht het gebruik van GIF’s en kwam erachter dat dit de kans op een reactie met maar liefst 30 procent vergroot. Door de GIF’s in te zetten kun je de gesprekken bovendien twee keer zo lang maken. Men zegt wel eens dat een foto meer waard is dan een duizend woorden maar in het geval van online daten is het eerder een gif dat meer zegt dan woorden in het algemeen.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Bekijk zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Afkicken van verliefdheid: als ‘verslaafd aan de liefde’ je te veel wordt

Waarschijnlijk weet bijna iedereen wel hoe het is om verliefd te zijn. We hebben het over …