Home Dating Geen prik, geen seks: onderzoek onthult datingtrend voor deze zomer

Geen prik, geen seks: onderzoek onthult datingtrend voor deze zomer

1 minuten leestijd
0
corona vaccin hart

Geen prik gehad? Dan ook geen seks voor jou. Althans, dat is de trend die verwacht wordt voor de komende zomer – die over twee dagen officieel van start gaat.

Terwijl de media het al heeft over een sletterige zomer, zal diezelfde zomer ook gekenmerkt wordt door twee kampen: de gevacinneerden aan de ene kant en de niet-gevaccineerden aan de andere kant. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van datingapp Bumble, waarin 3 op 10 singles zegt dat ze niet zullen daten of seks hebben met iemand die niet gevaccineerd is.

Klaar om weer persoonlijk te daten

Omdat gebruikers van de app in een aantal landen al hun COVID-19-voorkeuren kunnen doorgeven, zoals hoe comfortabel ze zijn met daten, heeft Bumble een unieke positie om informatie te vergaren over deze singles. Uit een analyse van de voorkeuren die singles aangeven, lijkt het erop dat meer mensen klaar zijn om weer persoonlijk te daten, zo meldt FastCompany.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Van de Amerikaanse gebruikers die hun voorkeuren voor de eerste date hebben aangegeven in het COVID-ready centrum van de app, zegt bijna 90% dat ze face-to-face willen daten. Van deze singles zegt 46% dat ze zich op hun gemak voelen bij een ‘normale’ eerste date en 41% zegt dat ze het toch nog liever doen met een afstand ertussen.

Gevaccineerd?

Maak het daarbij uit of je gevaccineerd bent? Ja, want 30% van de singles zegt niet te gaan daten of seks te hebben met een niet-gevaccineerd persoon, aldus Bumble. Dit zijn nog een paar andere interessante statistieken uit de Bumble-enquête:

  • 65% denkt nu dat het mogelijk is om verliefd te worden zonder iemand persoonlijk te ontmoeten.
  • 39% zegt dat ghosting is afgenomen sinds het begin van de pandemie.
  • 31% zegt dat catfishing is afgenomen sinds de eerste corona-uitbraak.
  • 91% zegt dat er niet langer een stigma is verbonden aan online dating.
  • 38% gaat liever op eerst op een virtuele date voordat ze persoonlijk ontmoeten.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Opnieuw proberen met ex? Dit zegt wetenschappelijk onderzoek

De periode direct na een relatiebreuk kan extreem moeilijk zijn. Het is een deuk in je ego…