Home LGBTQ Gay en biseksuele tieners gebruiken dating apps om vrienden te vinden

Gay en biseksuele tieners gebruiken dating apps om vrienden te vinden

1 minuten leestijd
0
grindr app

Een nieuw onderzoek heeft vastgesteld dat 50 procent van de seksueel actieve tienerjongens (14 tot 17 jaar oud) gay dating apps gebruiken. Dit doen de tieners echter niet om af te spreken voor seks. In plaats daarvan openen ze apps zoals Grindr (21+) en Scruff (18+) om vrienden te vinden. Hoewel de gay dating apps duidelijk in de voorwaarden vermelden alleen volwassenen toe te laten maken veel tieners er gebruik van, zo blijkt uit het onderzoek. De resultaten van het onderzoek werden afgelopen week in de Journal of Adolescent Health gepubliceerd.

Dr. Kathryn Macapagal, universitair docent aan de Northwestern University Feinberg School of Medicine, liet aan de Chicago Tribune weten dat tieners in plaats van seks op zoek zijn naar een manier om zich op een dieper niveau met potentiële partners te verbinden, vooral wanneer ze nog in de kast zitten.

“We ontdekten in dit onderzoek dat tieners superenthousiast waren dat iemand aandacht schonk aan wat er in hun leven aan de hand was en hoe deze apps een rol speelden in hun seksuele ontwikkeling en coming-out proces,” zei Macapagal. “Ik was verrast dat we deze informatie niet kenden toen we aan de studie begonnen, maar veel mensen doen geen onderzoek naar mensen onder de 18 jaar, vooral niet naar LGBT-tieners jonger dan 18 jaar, om verschillende redenen.”

Macapagal zegt dat de homoseksuele en biseksuele tieners zich tot de apps wenden om anderen in hun eigen omgeving te ontmoeten. Dit gebeurt vooral omdat ze vinden dat er weinig mogelijkheden zijn om dat te doen in het gebied waar ze wonen. De werkwijze van de dating apps is bovendien aantrekkelijk voor tieners die niet open zijn over hun seksuele identiteit of nog niet eerder dating en seks met partners van hetzelfde geslacht hebben geprobeerd.

“Hoe sneller we de rol begrijpen die deze apps spelen in de levens van homoseksuele en biseksuele tienerjongens, hoe sneller we de seksuele voorlichting en hiv-preventie voor deze groep kunnen aanpassen en hen kunnen helpen gezonder te leven,” zei Dr. Macapagal.

De gegevens werden verzameld door middel van online enquêtes die ingevuld werden door 200 seksueel ervaren tieners in de Verenigde Staten. Het is de eerste bekende studie over het onderwerp. De kleine groep deelnemers aan het onderzoek is misschien geen goede weerspiegeling van de totale populatie maar met een percentage van 50 procent is wel degelijk duidelijk gemaakt dat gay en biseksuele tieners van de dating apps voor volwassenen gebruik maken. Of dit percentage gay en biseksuele tieners ook in Nederland de dating apps voor gay volwassenen gebruikt is niet bekend.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk het gayParship-Principe
Laad meer artikelen
Laad meer in LGBTQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dating app Bumble: ‘Singles nu meer bewust van lichaam dan voor corona’

Thuiswerken laat de afstand tot je kantoor verdwijnen, maar het verkleint ook de afstand t…