Home GamerDating

GamerDating

gamerdating
Dating gebeurt tegenwoordig veelal online. Er zijn steeds meer datingwebsites en dating apps op de markt waar singles een leuke date kunnen ontmoeten. Maar wat nu als je een hele specifieke hobby hebt en eigenlijk iemand wilt ontmoeten die deze interesse deelt? Dan kun je natuurlijk je inschrijven op een algemene datingsite en hopen dat je daar iemand tegenkomt, maar de kans is natuurlijk een stuk kleiner.

Hou je bijvoorbeeld (heel erg veel) van gamen en ben je op zoek naar een datingwebsite die zich specifiek richt op gamers, dan is GamerDating iets voor jou. Deze website is speciaal voor mensen die stapelgek zijn van games en iemand willen ontmoeten met dezelfde interesse. We vertellen je meer over deze website.

Ben je niet zozeer op zoek naar een gamer? Of maakt je het helemaal niet uit of iemand games speelt? Aangezien GamerDating (nog) niet veel Nederlandse gebruikers heeft, raden we voorlopig deze dating app aan:

Bekijk het beste alternatief

Voor wie is het?

Zoals de naam al zegt, is GamerDating speciaal voor mensen die groot fan zijn van gamen. Het is een relatief kleine datingcommunity met ongeveer 5.000 actieve leden over de hele wereld. Maandelijks zijn er ongeveer 78.000 actieve leden, maar het is goed om te weten dat slechts een klein deel van deze leden uit Nederland komt. Maar liefst 68% van alle leden komen uit Amerika. Naar eigen zeggen komen er maandelijks 20.000 nieuwe leden bij.

Verder komt een groot deel van de leden uit Brazilië, Canada en Engeland. De meeste leden zijn tussen de 18 en de 35 jaar oud en het is ongeveer 85/15 als het gaat om de man/vrouw verdeling op de site. Met andere woorden: voor elke vrouw zijn er meer dan 5 mannen aanwezig.

Is de site effectief?

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, dan is de kans niet heel groot dat je iemand tegen zult komen bij GamerDating Het is namelijk vooral een community om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses. Leden leggen contact met elkaar om te kletsen of om samen verschillende games te spelen.

Daarnaast zijn er ook niet heel veel leden, waardoor je niet moet verwachten dat je tientallen leuke dates klaar zult hebben staan. Als dit je doel is, dan kun je misschien beter gebruik maken van een andere website. Is het echter je bedoeling om leuke, nieuwe mensen te leren kennen, dan kan GamerDating perfect zijn.

gamerdating

Hoe werkt GamerDating?

De aanmeldprocedure bij GamerDating is vrij gemakkelijk. Als je je aanmeldt dien je je naam, email, geboortedatum en wachtwoord in te vullen. Ook vul je hier je geslacht in en het geslacht van mensen die je wilt ontmoeten. Je kunt je ook aanmelden via Facebook, om het nog gemakkelijker te maken.

In totaal zal de aanmeldprocedure ongeveer 10 minuten duren, aangezien je ook wat favoriete games dient toe te voegen. Ook heb je de mogelijkheid om meer persoonlijke informatie op je profiel te zetten zoals je lengte, persoonlijke eigenschappen, interesses en gewoontes. Al deze informatie wordt vervolgens gebruikt door het algoritme om passende matches voor je te vinden.

Berichten versturen en chatten

Het platform is erop gericht om nieuwe mensen te leren kennen, waardoor berichten sturen en chatten een van de belangrijkste functionaliteiten is. Als gratis lid kun je niet ongelimiteerd berichten sturen. Je kunt slechts 6 matches per dag ontvangen en je kunt deze personen alleen een ‘like’ of ‘dislike’ geven. Als je geen betaald abonnement neemt, dan is het niet mogelijk om berichten te sturen en echte gesprekken te voeren met andere leden.

Naast dat je dagelijks zes potentiële matches ontvangt, kun je ook zelf profielen zoeken aan de hand van je persoonlijke voorkeuren. Via de ‘Find a Date’ functie kun je op zoek gaan naar dates die bij je passen. Je kunt een aantal criteria invullen zoals leeftijd, locatie, geslacht, persoonlijke interesses en game-gewoontes.

Als je naar profielen aan het zoeken bent, dan kun je een aantal gegevens zien. Zo zie je een foto, de leeftijd, en de locatie van het profiel. Verder kun je ook zien op welke voorkeuren jullie zijn gematcht en kun je per profiel zien welke 3 spellen hun favoriet zijn. Met deze informatie kun je daarna kiezen of deze persoon bij je past of niet.

Gamers community

Als je je hebt ingeschreven bij GamerDating, dan zul je er vrij snel achter komen dat het niet alleen een website is om te daten, maar meer een online community voor daten en gamen. Zo is er bijvoorbeeld ook een Games Center, waar je je eigen gamebibliotheek kunt bekijken en spellen kunt toevoegen of verwijderen. Je kunt er ook artikelen uit de gamewereld lezen, updates en nieuwe verschijningen bekijken.

GamerDating website

Gratis of betaald

Je kunt je helemaal gratis aanmelden bij GamerDating. Met een gratis account kun je je profiel bewerken en matches ontvangen. Meer mogelijkheden heb je niet als gratis lid. Daarmee is het gratis lidmaatschap dus vooral bedoeld om het uit te testen en te controleren of het wat voor je zou kunnen zijn. Als je echter ook wilt communiceren met anderen, dan dien je een betaald abonnement af te sluiten. Je kunt namelijk alleen berichten versturen als premium lid. Je kunt kiezen uit twee verschillende pakketten:

  • 2 maanden voor $35 ($ 17,50 p/m)
  • 4 maanden voor $70 (€17,50 p/m)

App en website

Helaas is er op dit moment nog geen mobiele app van GamerDating. Je zult daarom je browser moeten gebruiken om de website te kunnen zien. Je kunt eventueel het browser van je telefoon gebruiken, alleen werkt hier nog niet alles optimaal.

Bezoek GamerDating

Betrouwbaarheid van GamerDating

Bij online daten kan het helaas voorkomen dat je mensen tegenkomt die niet de waarheid spreken of ongewenst gedrag vertonen. Bij GamerDating wordt daar aandacht aan besteed en je kunt een profiel dus ook rapporteren als deze persoon ongepast is. Verder kun je er ook voor kiezen om een profiel te blokkeren, mocht iemand bijvoorbeeld iets vervelends hebben gezegd of gedaan. Verder staat er ook op de website vermeld dat ze veel waarde hechten aan privacy en dat informatie dus niet zomaar zal worden doorgespeeld.

Over GamerDating

GamerDating is een website die is opgericht door een groep gamers die een datingsite wilden oprichten waar gamers een relatie kunnen beginnen met iemand met dezelfde interesse. Dat is gelukt. GamerDating bestaat nu al vele jaren en is nog steeds een plek waar gamers elkaar kunnen vinden.

Veelgestelde vragen

Is GamerDating voor iedereen?

Nee, GamerDating richt zich op gamers die andere gamers willen ontmoeten en eventueel daten.

Is GamerDating gratis?

Ja, maar met beperkingen. De basisfuncties van GamerDating zijn gratis. Een betaald lidmaatschap is vereist om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Kun je swipen op GamerDating?

Nee, swipen is niet mogelijk op GamerDating.

Wat is de minimumleeftijd voor GamerDating?

GamerDating is alleen beschikbaar voor deelnemers vanaf 18 jaar oud.

Heeft GamerDating een app?

Nee, GamerDating is alleen beschikbaar als datingsite.