Flirten met een collega; 1 op de 5 Nederlanders doet het wel eens

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Flirt je wel eens met een collega? Je bent niet de enige. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Parship. Voor het onderzoek zijn ruim 1000 Nederlanders ondervraagd over dit taboe onderwerp.

Seks op de werkplek is niet iets waar veel over gesproken wordt en vaak eindigt het onderwerp in de doofpot. Toch blijkt uit het onderzoek dat 20 procent van de ondervraagden wel eens meer heeft gedaan met een collega dan alleen praten. Dat niet alleen, 7 procent zegt wel eens seks op de werkplek te hebben gehad.

Met een collega flirten

Wie heeft het niet meegemaakt? Een uiterst knappe man of vrouw is nieuw op de afdeling en alle ogen zich gericht op de kersverse collega. Eén voor één leggen de collega’s van het andere geslacht contact en flirten erop los. Soms om stoer te doen voor de andere collega’s, maar vaker uit echte interesse en misschien zelfs lust. De personen met een relatie vinden dat flirten niet kan, 53 procent is het daar over eens. Dat betekent nog altijd dat 47 procent het wel vindt kunnen of er geen mening over heeft.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Onder vrijgezellen is dit anders. Daarvan vindt 60 procent dat het wel moet kunnen. Uit het onderzoek blijkt verder dat de ondervraagden een duidelijk verschil maken tussen flirten en meer. Flirten is één, maar seks gaat toch echt te ver voor velen.

Liefde op de werkvloer

Geen enkel bedrijf zit op relaties onder de collega’s te wachten en daarom worden deze relaties vaak verboden. Het gevolg is dat één van beiden het bedrijf moet verlaten en op zoek moet gaan naar een andere baan. Van de ondervraagden vindt 10 procent het ongepast om een liefdesrelatie met een collega te onderhouden en zou zelfs bereid zijn om dan een andere baan te zoeken.

Het wordt niet zomaar door iedereen geaccepteerd. Niet door de baas, maar ook niet door de personen zelf. Aan de andere kant heb je niet in de hand op wie je verliefd wordt. Je brengt meer tijd met je collega’s door dan met je vrienden en familie waardoor er altijd de kans is dat een liefde opbloeit.

Parship

De opdrachtgever voor het onderzoek Parship is een datingsite voor hoogopgeleide singles. Met behulp van een uitgebreide persoonlijkheidstest koppelt Parship je aan andere leden. Je kunt niet zelf op zoek naar andere leden, of swipen tot er een match is zoals bij Tinder of Badoo. Lees hier de review van Parship.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie