Home Flirten Flirten met een collega; 1 op de 5 Nederlanders doet het wel eens

Flirten met een collega; 1 op de 5 Nederlanders doet het wel eens

1 minuten leestijd
0
stel seks

Flirt je wel eens met een collega? Je bent niet de enige. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Parship. Voor het onderzoek zijn ruim 1000 Nederlanders ondervraagd over dit taboe onderwerp. Seks op de werkplek is niet iets waar veel over gesproken wordt en vaak eindigt het onderwerp in de doofpot. Toch blijkt uit het onderzoek dat 20 procent van de ondervraagden wel eens meer heeft gedaan met een collega dan alleen praten. Dat niet alleen, 7 procent zegt wel eens seks op de werkplek te hebben gehad.

Met een collega flirten

Wie heeft het niet meegemaakt? Een uiterst knappe man of vrouw is nieuw op de afdeling en alle ogen zich gericht op de kersverse collega. Eén voor één leggen de collega’s van het andere geslacht contact en flirten erop los. Soms om stoer te doen voor de andere collega’s, maar vaker uit echte interesse en misschien zelfs lust. De personen met een relatie vinden dat flirten niet kan, 53 procent is het daar over eens. Dat betekent nog altijd dat 47 procent het wel vindt kunnen of er geen mening over heeft.

Onder vrijgezellen is dit anders. Daarvan vindt 60 procent dat het wel moet kunnen. Uit het onderzoek blijkt verder dat de ondervraagden een duidelijk verschil maken tussen flirten en meer. Flirten is één, maar seks gaat toch echt te ver voor velen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Liefde op de werkvloer

Geen enkel bedrijf zit op relaties onder de collega’s te wachten en daarom worden deze relaties vaak verboden. Het gevolg is dat één van beiden het bedrijf moet verlaten en op zoek moet gaan naar een andere baan. Van de ondervraagden vindt 10 procent het ongepast om een liefdesrelatie met een collega te onderhouden en zou zelfs bereid zijn om dan een andere baan te zoeken.

Het wordt niet zomaar door iedereen geaccepteerd. Niet door de baas, maar ook niet door de personen zelf. Aan de andere kant heb je niet in de hand op wie je verliefd wordt. Je brengt meer tijd met je collega’s door dan met je vrienden en familie waardoor er altijd de kans is dat een liefde opbloeit.

Parship

De opdrachtgever voor het onderzoek Parship is een datingsite voor hoogopgeleide singles. Met behulp van een uitgebreide persoonlijkheidstest koppelt Parship je aan andere leden. Je kunt niet zelf op zoek naar andere leden, of swipen tot er een match is zoals bij Tinder of Badoo. Lees hier de review van Parship.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Flirten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Man compliment geven: de beste complimenten voor mannen uitgelegd

Iedereen vindt het geweldig om een compliment te ontvangen. Het is vleiend en het geeft je…