Home Fetlife

Fetlife

fetlife
Bijna iedereen heeft wel bepaalde fetisjen of fantasieën. Wie dat niet heeft, liegt. Helaas rust er nog een groot taboe op fetisjen in de huidige samenleving en kan het lastig zijn om gelijken te vinden. Bij Fetlife kun je er compleet open en eerlijk over zijn: het sociale netwerk voor de BDSM, Fetish & Kinky Community.

Als een van de weinige websites kun je er anderen ontmoeten met dezelfde fetisjen of fantasieën. Fetlife is de plek waar liefhebbers van BDSM, fetisj en kinky dingen zich thuis voelen. Inmiddels heeft de website al meer dan 9 miljoen wereldwijde leden. Fetlife is niet voor bangeriken, want de leden zijn niet bang om hun seksuele verlangens te uiten. Je hoeft dus niet verlegen te zijn om je eigen verlangens, behoeften, fantasieën, fetisjen of wensen te uiten.

Ben je niet zozeer op zoek naar een plek om foto’s, video en meer te delen, maar wil je nu wel een keer over op het echte werk? Fetlife is een sociaal netwerk en geen “echte” datingsite. Dat zijn deze datingsites wel: drie plekken waar je je fetisj-fantasieën tot uiting kunt laten komen:

Deze seksdating websites geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Voor wie is het?

Fetlife is het sociale netwerk voor de BDSM, kinky en fetisj samenleving. Het is bedoeld voor vrouwen, mannen en alle andere genderidentiteiten. Je seksuele voorkeur maakt hier ook niks uit. Want als je een fetisje hebt, dan weet je zelf dat seksuele voorkeuren niet zo simpel te beschrijven zijn. Je moet wel 18 jaar of ouder zijn om je te kunnen aanmelden.

Je meld je niet aan bij Fetlife om je ware liefde te vinden in tegenstelling tot vele andere dating sites. Het gaat bij Fetlife om de gemeenschap. Betrek je daarom zelf in diverse chatrooms, discussiegroepen en forums. Alleen zo kom je met zo veel mogelijk mensen in aanraking die dezelfde fetisjen, wensen en verlangens delen.

Hoe werkt het?

Het aanmeldingsproces bij FetLife is erg eenvoudig en snel. Je kunt rechtstreeks naar de website gaan of de app downloaden. Je moet allereerst je e-mailadres opgeven en daarnaast wat informatie over jezelf vertellen. Je kunt er voor kiezen een bijnaam op te geven, geslacht, seksuele geaardheid, geboortedatum en locatie. Fetlife heeft bij de aanmelding een bevestiging nodig via een sms. Dus je hebt ook je mobiele telefoon nodig bij de aanmelding.

Discussiegroepen, chats en forums

Fetlife werkt niet net zoals andere datingsites als bijvoorbeeld Tinder. Het volgt geen algoritme om je te matchen met een gelijke. Het volgt losjes het Facebook-model en brengt zo sociale gemeenschappen samen die dezelfde fantasieën delen. Meld je eenvoudig aan en vervolgens kun je deelnemen aan discussiegroepen, chatten met vrienden of openbare blogberichten posten.

Als dit de eerste keer is dat je in contact komt met de BDSM- of kinky gemeenschap, dan kan de aanmelding bij Fetlife wat intimiderend aanvoelen. Maar voor iedereen, ook voor beginners, is hier een plek voor. De ervaring creëer je helemaal zelf, dus zo kun je ‘t ook inrichten. Zo zijn er discussiegroepen voor leden die in vrijwel alles geïnteresseerd zijn.

fetlife app

Gratis of betaald

Met een gratis lidmaatschap kun je alle functies die je nodig hebt gebruiken op Fetlife. Kies je voor een donatie, dan krijg je een aantal extra privileges. Zo kun je je eigen feed ontwerpen, je gelikete dingen terugkijken en bekijken welke foto’s van jou het meest geliefd zijn bij andere gebruikers. Daarnaast steun je hiermee ook Fetlife en kun je de maandelijkse betaling ook als een donatie zien.

  • € 30,- voor 6 maanden

App en website

FetLife heeft een app of een website waar je gebruik van kunt maken. Ga naar Fetlife om de desktopversie te gebruiken of de app te downloaden. De app is vooralsnog niet downloadbaar in de Google Play Store en Fetlife is ook niet beschikbaar voor iOS. De Android app van Fetlife is echter te downloaden op de website van Fetlife, inclusief een handleiding voor het installeren.

Bekijken op Fetlife

Voordelen en nadelen

Het grote voordeel van FetLife is dat er een breed scala is aan verschillende fetisjen. Maak jezelf vertrouwd met de website en je zult kleine gemeenschappen vinden die inspelen op specifieke kleinere fetisjen, interesses of verlangens. Hoe niche jouw fetisj ook is, grote kans dat je gelijken zult vinden op Fetlife.

Daarnaast is het grote voordeel van Fetlife dat je compleet open en eerlijk kan zijn over je verlangens en je daar gelijken in zult vinden. Soms kan het nogal alleen en frustrerend voelen als je denkt dat je de enige bent met een bepaalde fetisj. Er is een grote kans dat je gelijken zult vinden in Fetlife. Wees niet bang voor taboes of afwijzingen: fetish dating bestaat echt.

Een nadeel van Fetlife is dat de app niet voor iedereen beschikbaar is. Vooralsnog is de app alleen downloadbaar voor Android-gebruikers. Deze app kan niet gedownload worden in de Google Play of App Store, maar via de extra website. Het feit dat de app niet vanuit de app stores te downloaden is, brengt een gevaar met zich mee. Het is altijd aanbevolen om nooit apps te downloaden die niet in een app store te vinden zijn.

Daarnaast is er ook het nadeel dat FetLife niet vereist om openbare foto’s te hebben. Dit is natuurlijk wel te snappen, omdat je misschien liever niet wil dat je buurman of collega over jouw fetisjen te weten komt, maar het maakt het wel lastig om in contact te komen met gebruikers als ze helemaal geen foto’s van zichzelf hebben.

bdsm

Privacy

FetLife vindt de privacy en geheimhouding van leden erg belangrijk. Helaas rust er nog steeds een groot taboe op fetisjen, dus Fetlife begrijpt erg goed dat leden de geheimhouding en anonimiteit erg op prijs stellen. Zo worden gegevens en foto’s nooit voor commerciële doeleinden gebruikt of aan derden verkocht. Daarnaast vind je ook veel opties rondom privacy bij de Fetlife helpdesk die online te vinden is. Zo kun je andere leden blokkeren of meldingen maken. Fetlife maakt gebruik van een SSL-verbinding. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je gegevens veilig beschermd zijn.

Over Fetlife

FetLife werd gelanceerd in 2008 door John Kopanas. John was een software ontwikkelaar die gefrustreerd was dat hij niet dezelfde mensen kon vinden in de datingwereld met dezelfde interesses als hem. Hij begon in 2007 de website FriendsWithFetishes. Een jaar later veranderde hij de naam in het huidige FetLife. Inmiddels is de website uitgegroeid tot een groot platform over fetisjen met bijna 10 miljoen leden wereldwijd.

In 2012 bevond FetLife zich in het middelpunt van controverse over het beleid dat leden geen strafrechtelijke beschuldigen mogen maken tegen andere leden in openbare forums. Leden hebben hier vervolgens bezwaar tegen gemaakt omdat dit beleid berichten van slachtoffers van seksueel geweld zou censureren. Ook in 2017 kwam FetLife slecht in het nieuws vanwege de ontvoering van Ying Ying Zhang. De ontvoerder had sub threads in Fetlife bezocht zoals ‘Perfect Abduction Fantasy’. Naar aanleiding van deze zaken heeft Fetlife honderden fetisj subcategorieën verwijderd.

Veelgestelde vragen

Is Fetlife voor iedereen?

Nee, dat is het zeker niet. Het is bedoeld voor mensen met een fetisj, bdsm-liefhebbers, kinky verlangens en fantasieën.

Zijn er vergelijkbare Nederlandse websites als Fetlife?

Ja, een BDSM-gemeenschap in Nederland is te vinden bij BDSMzaken. Het is echter heel anders van opzet.

Is Fetlife gratis?

Ja, Fetlife is gratis. Er zijn echter wel beperkingen als gratis lid. Een donatie (support) is vereist om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken.

Wordt de donatie aan Fetlife automatisch verlengd?

Nee, doneren aan Fetlife is een eenmalige betaling.

Wat is de minimumleeftijd voor Fetlife?

Iedereen die meerderjarig is kan zich aanmelden op de datingsite. Voor Nederlandse gebruikers geldt een leeftijd van 18 jaar en ouder. De minimumleeftijd verschilt per land aangezien meerderjarigheid per land kan verschillen.

Heeft Fetlife een app?

Ja, Fetlife heeft een app. Deze is echter niet te downloaden vanuit een app store. Er is enkel een Android app beschikbaar die te downloaden is vanaf de website.