Feeld: de dating app voor open-minded stellen en singles

Michael Slender
Door Michael Slender
4 minuten leestijd

Het werd de Tinder voor trio’s genoemd; 3nder. De naam, uitgesproken als ‘Thrinder’, werd wereldwijd door de media opgepikt als dé app voor stellen die iemand erbij zoeken. Maar dat duurde niet lang. Nadat de app wereldwijd bekend werd als de Tinder-trio app spande Tinder een rechtszaak aan.

De makers zagen geen andere mogelijkheid dan een naamsverandering. Met Feeld, zoals de app nu heet, hebben de makers van de app een plek gecreëerd waar je je verlangens en fantasieën kunt ontdekken, alleen of als stel. Hoe gaat het nu met de app?

Hoe het allemaal begon

De app werd in 2014 uitgebracht door Dimo Trifonov en Ana Kirova, twee grafische ontwerpers die in Londen woonden. De twee ontmoetten elkaar in Londen, hoewel ze beiden in Bulgarije waren opgegroeid. Kirova beschouwde zichzelf en Trifonov als ruimdenkend, maar het duurde een hele tijd voor ze over haar eigen geaardheid begon te twijfelen. “Op het moment dat dingen begonnen te veranderen, had ik het gevoel dat ik mijn identiteit verloor”, zegt ze tegen NYTimes.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

Maar dit betekende niet het einde van de relatie. Trifonov en Kirova wilden bij elkaar blijven terwijl ze Kirova de ruimte kreeg om andere relaties te proberen. Er was echter een probleem. Ze waren niet tevreden met de opties die voor hen beschikbaar waren, omdat ze als stel op zoek gingen.

Volgens Kirova kregen ze onterecht het label ‘swingers’ en ontvingen berichten van dating app gebruikers dat ze zich niet op plekken voor alleenstaanden zouden moeten begeven. Dit markeert het idee van 3nder, dat niet lang daarna Feeld werd genoemd, afkomstig van ‘Playing the Feeld’.

“Feeld is een platform voor alternatieve dating, voor mensen die verder gaan dan labels”, zegt Kirova. De makers van de app hebben Feeld dus zowel voor gebruikers als voor hunzelf gemaakt.

Vijf jaar later

Inmiddels zijn we vijf jaar later en Feeld bestaat nog steeds. Het gaat er echter niet meer alleen om het vinden van een trio, maar om meer dan dat. Feeld vergemakkelijkt het zoeken naar seksuele contacten en is geopend voor alle geslachten en seksuele identiteiten. Het is toegewijd aan het creëren van een inclusieve plek waarin iedereen eerlijk tegenover zichzelf en naar anderen kan zijn. En daar blijkt nog steeds een grote vraag naar te zijn.

In 2016 had de app bijvoorbeeld 1.5 miljoen keer downloads. Op dit moment zijn er 12.000 matches en iedere dag worden gemiddeld 100.000 berichten verzonden op het platform.

Volgens Feeld zijn de meeste gebruikers tussen de 26 en 32 jaar oud en zijn ze vooral te vinden in grote steden zoals New York, Londen, São Paulo, Los Angeles en Parijs. Ongeveer 35 procent van de gebruikers zijn samen met een partner lid, 45 procent identificeert zich als iets anders dan heteroseksueel. De Feeld app is beschikbaar voor iOS en Android apparaten.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie