Home Farmdate

Farmdate

farmdate
Dankzij het hitprogramma ‘Boer zoekt Vrouw’ is er niemand die er gek van opkijkt als om agrarisch daten gaat. En de bekendste datingsite in deze markt is Farmdate: een datingsite die tot doel heeft om plattelandsbewoners te helpen. Met de website helpt Farmdate al bijna 20 jaar mensen een date te vinden met singles die hun levensstijl begrijpen en dezelfde waarden hoog in het vaandel dragen.

Hoewel Farmdate zich specifiek op deze markt richt, is de dating inmiddels aardig verouderd. Een snelle blik op de website zal dit bevestigen. En daarom raden we op dit moment een andere datingsite aan, met veel meer Nederlandse leden:

Bezoek Badoo

Voor wie is het bedoeld?

Farmdate is gestart om mensen samen te brengen die genieten van “het platteland en de blauwe luchten”. Zoals de naam al zegt, is de datingsite bedoeld voor boeren, veeboeren, boerenmeisjes en dierenliefhebbers die elkaar willen ontmoeten, daten en hopelijk verliefd worden.

Zoals de naam vrij duidelijk aangeeft, is het een datingsite voor boeren, veeboeren en andere landelijk “volk”. Maar je hoeft niet op het platteland te wonen om op de site aan te melden: je bent misschien een stadsmens met een voorliefde voor mannen die boer zijn en dat is dus geen probleem. Je kunt gemakkelijk de interesses van toekomstige partners zien, evenals waar ze naar school zijn gegaan; als je het leuk vindt wat je ziet, kun je ze een klompje sturen.

De site doet niet noodzakelijkerwijs iets speciaals om gebruikers op basis van landelijke interesse aan te passen, maar de site trekt natuurlijk wel mensen aan die in de categorie landelijk wonen passen. De gebruikers sluiten zich bij de datingsite aan om vriendschap, dates, en relaties op lange termijn te vinden.

Hoe werkt Farmdate?

De online datingsite heeft een ongelooflijk eenvoudig registratieproces, waardoor het gemakkelijk is om in minder dan een minuut aan de slag te gaan. Eenmaal ingelogd, ontvang je een automatisch gegenereerde gebruikersnaam, die later kan worden gewijzigd, en heb je de mogelijkheid om meer details toe te voegen in je profiel over jezelf en wie je wilt ontmoeten.

Op de profielpagina wordt je gevraagd om een foto te uploaden, maar deze stap kan worden overgeslagen terwijl je doorgaat en de site betreedt. Of je nu een foto uploadt of niet, je gaat uiteindelijk naar de volgende pagina, die volledige toegang tot de site geeft. Eenmaal op de site kun je navigeren naar het gedeelte Mijn profiel en aanvullende informatie over jezelf invullen, evenals optionele informatie over je levensstijl, gewoontes en waar je naar op zoek bent in een relatie. Vervolgens is het een kwestie van goed zoeken: op zoek naar de ware.

man vrouw

Zo werkt het zoeken

Het ontdekken van anderen op Farmdate vindt in de eerste plaats plaats via de zoekfunctie of de ontdekkingsfunctie. Er is een standaard zoeksectie, evenals een “wie is online” sectie, die gefilterd kunnen worden om alleen leden te tonen die aan bepaalde criteria voldoen, zoals leeftijd, afstand en leden met foto’s.

De zoekfunctie stelt je in staat om specifieker een leeftijdscategorie in te voeren die je wilt zien, en biedt ook geavanceerde zoekfuncties, die je in wezen in staat stellen om te zoeken op elk profielveld, zoals burgerlijke staat, lichaamstype, etniciteit en wat voor soort relatie gewenst is (met opties van vriendschap, casual dating, of lange termijn).

Na het invullen van je eisen en wensen worden de zoekresultaten weergegeven en deze kunnen worden gesorteerd op leeftijd, nieuwste leden, of wie het laatst online is geweest. Op elk profiel in de zoekresultaten kun je klikken om het volledige profiel van dat lid te openen en bekijken, dat lid toe te voegen aan je favorieten, of het lid een bericht te sturen.

Klompjes

Als je interesse hebt in iemand op Farm Date wilt kun je ze een klompje sturen. Dit is de snelle manier om iemand te laten weten dat je hem of haar leuk vindt. Bekijk daarvoor het profiel van de persoon die je leuk vindt en klik op het gele klompje bovenaan de rechterkant van het profiel om het klompje te versturen.

Ontdek

Je krijgt foto’s (en alleen foto’s) van gebruikers te zien (en je kunt kiezen tussen “duimen omhoog” of “duimen omlaag”. Alleen actieve leden in je doelleeftijd worden getoond.

boer boerin

Geen poespas

Farmdate is een van die datingsite die precies is ontworpen voor wat zijn naam inhoudt. De site heeft geen formeel matchingalgoritme, maar komt weg met een gebrek aan een algoritme vanwege het publiek dat het aantrekt. De site beschikt over een indrukwekkende blog vol succesverhalen, tips, en meer. Over het algemeen is de online datingsite is eenvoudig en gemakkelijk te navigeren, waardoor de hele ervaring van het gebruik van het dating platform eerlijk en eenvoudig is. Het wordt niet veel beter dan dat als het gaat om de online datingsfeer.

Voor- en nadelen

  • Niche-gemeenschap voor plattelandsbewoners.
  • De meeste profielen lijken echt te zijn.
  • Geen specifiek matchingalgoritme behalve leeftijdsbereik en afstandscompatibiliteit.
  • Leden kunnen niet communiceren, tenzij ze beide Full lid zijn.

Contact opnemen met leden

De mailfunctie van de datingsite, dat gebruikt wordt om berichten uit te wisselen, is alleen beschikbaar voor gebruikers die betalen voor het Fulltime lidmaatschap. Gratis gebruikers, ook wel Aspirant lid genoemd, kunnen alleen profielen van andere leden bekijken. Als Aspirant Farm Dater kun je éénmalig een standaardmail sturen als antwoord op een ontvangen mail. Daarmee kun je echter nog niet écht met elkaar chatten of berichten uitwisselen. Als je daarna verder wilt mailen moet je je deelname eerst omzetten naar Fulltime Farm Dater.

Upgraden laat gratis gebruikers dus toe om ontvangen berichten te lezen en te beantwoorden. Aangezien berichten versturen alleen kan worden gedaan door premium gebruikers, is het contact met gratis leden zeer beperkt. Premium-gebruikers hebben toegang tot een groot aantal functies, waaronder “het blokkeren van verdere conversatie”.

Fulltime Farm Dater Lidmaatschappen

  • 3 maanden: € 6,00 per maand (€ 18,00)
  • 6 maanden: € 3,83 per maand (€ 23,00)
  • 12 maanden: € 2,92 per maand (€ 36,00)

Bezoek Farmdate

Over Farmdate

Farmdate is toegewijd aan het matchen van plattelandsgenoten en dat doet het al vanaf 2001. De datingsite is dus opgezet om agrarische denkende mensen bij elkaar te brengen. Van origine is het doel geweest hen een eigen plaats op het internet te geven waar ze anoniem op zoek kunnen gaan naar een levenspartner of een gezellige vriend of vriendin. Dit allang voordat ‘Boer zoekt Vrouw’ voor het eerst op televisie te zien was. Al met al is Farm Date een interessant alternatief op het moderne aanbod van dating apps die zich op iedereen richten, en niet specifiek op agrariërs.