Home Dating apps Facebook Dating geen stand-alone dating app: zo ziet het eruit

Facebook Dating geen stand-alone dating app: zo ziet het eruit

2 minuten leestijd
0
Facebook Dating

Facebook Dating is niet van plan om een stand-alone dating app te lanceren. Dit blijkt uit de broncode van de Facebook app volgens TechCrunch. Eerder werd gedacht dat Facebook Dating als een aparte app zou opereren, zoals dat nu bijvoorbeeld ook het geval is met Facebook Messenger.

Uit de broncode komt naar voren dat Dating een onderdeel gaat worden van de infrastructuur van de hoofd Facebook app en min of meer opgaat in de rest van de features zoals Oculus, Sport en Vacatures.

Wordt getest

De dating functies zijn nog niet gereed voor het grote publiek. Uit de informatie van TechCrunch, gebaseerd op de vondst van onderzoeker Jane Manchun Wong, komt naar voren dat de functie op dit moment intern getest wordt door Facebook. De medewerkers worden daarbij gewaarschuwd dat het niet voor het daten van een collega is bedoeld.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Voor nu neemt Facebook zorgvuldige stappen richting Dating. Het komt niet in de markt als een snelle hook-up app dat het imago van het sociale netwerk nog verder kan verslechteren. Het hoopt erop dat het betekenisvolle relaties kan creëren waardoor mensen trouw blijven aan Facebook.

Hoe ziet het eruit?

Facebook gaf in mei een aantal voorbeelden van hoe Dating eruit kan zien tijdens zijn F8-conferentie. Wong wist naast de informatie over de testfase ook screenshots te vinden van hoe de datingfunctie eruit ziet. In de code van de Facebook app vond de onderzoeker ontwerpen van Facebook Dating.

Op het eerste gezicht lijkt Facebook een wat serieus karakter te hebben met een volwassen uiterlijk, niet zoals het speelse Tinder design. Met het nieuwe ontwerp wil Facebook waarschijnlijk benadrukken dat Dating niet bedoeld is voor het vinden van een one-night-stand maar meer voor het ontmoeten van een serieuze partner.

facebook dating

Zodra je je aanmeldt voor het activeren van Facebook Dating, zullen alleen de mensen die het ook hebben ingeschakeld je kunnen zien en het zal niet worden gedeeld met de nieuwsfeed. Je kunt kiezen of vrienden van vrienden je kunnen zien of niet maar ook kun je Groepen of Gebeurtenissen ontgrendelen in Dating. Hiernaast kun je potentiële matches doorzoeken op basis van de overvloed aan informatie die Facebook van je heeft. Als twee mensen belangstelling voor elkaar tonen (geen vegen), kunnen ze elkaar een bericht versturen via Messenger of WhatsApp.

facebook dating

Maximaal aantal interesses

TechCrunch heeft ook enkele nieuwe details van Facebook gekregen over de nieuwe datingfuncties. Zo overweegt Facebook om een limiet in te stellen op het aantal mensen waarin je interesse kunt tonen. Dit zou moeten voorkomen dat iemand in iedereen interesse toont. Dit is nu bijvoorbeeld ook het geval bij Tinder en het maximale aantal likes per dag.

Wanneer je iemand op Facebook Dating blokkeert dan betekent dit niet meteen dat de persoon volledig op Facebook geblokkeerd wordt, maar alleen op Dating. Deze mogelijkheden en opties zijn echter nog niet definitief.

Zonder kosten

Facebook heeft geen plannen om Facebook Dating te koppelen aan een maandelijks abonnement zoals andere dating apps dat wel doen. De social media gigant is zelfs niet van plan om advertenties weer te geven binnen Dating. Of dat straks lang standhoudt valt te betwijfelen. Facebook zal immers toch geld moeten verdienen aan de Facebook dating feature. Op welke manier Facebook dat gaat doen is nog niet duidelijk.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…