Do’s en don’ts voor berichten versturen in een relatie

Redactie
Door Redactie
4 minuten leestijd

Dagelijks worden in een relatie meerdere berichten verstuurd. Dit kan met WhatsApp, sms of via social media. Hoewel het een makkelijke manier is om met elkaar in contact te blijven kan het ook voor onduidelijkheden zorgen. Onduidelijkheid is nog niet een heel groot probleem, maar als het geregeld tot een fikse ruzie leidt wel. Voorkom dat je de bekende fouten maakt met berichten versturen. Met de volgende do’s don’ts weet je wat wel en niet kan als je berichten verstuurd naar je partner.

Don’ts

1. Gebruik niet teveel afkortingen

Afkortingen worden veelvuldig gebruikt tijdens het berichten versturen. Als je echter teveel afkortingen gebruikt dan kan inhoud van het bericht afwijken van wat je eigenlijk bedoelt. Door teveel afkortingen te gebruiken is het mogelijk dat het bericht onduidelijk is en niet te begrijpen voor je partner.

2. Verstuur geen berichten als je kwaad bent

Als je kwaad bent is het verleidelijk om een bericht te versturen in plaats van te bellen. Het is echter veel minder effectief om het probleem op te lossen. Een situatie proberen op te lossen met alleen berichten is gedoemd te mislukken.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

3. Vul het niet zelf in

Berichten zijn slechts een korte samenvatting van wat iemand te vertellen heeft. Er is maar een beperkte hoeveelheid tekst beschikbaar wat niet volledig weergeeft wat de persoon eigenlijk wil zeggen. Als je partner een vaag of onduidelijk bericht verstuurt, dan is het verstandig om het niet zelf verder in te vullen. Wacht tot je je partner in het echt ziet om het erover te hebben om een meningsverschil te voorkomen.

4. Maak het niet uit per bericht

Een onbeleefde en brutale manier om het uit te maken is per bericht en niet persoonlijk. Iedereen kent wel iemand die dit overkomen is. Door de relatie met een bericht te beëindigen geef je ander geen kans om het er met je over te hebben. Hiernaast krijg je er een slechte naam door om het uit te maken op deze onpersoonlijke manier.

Do’s

1. Verstuur korte lieve berichten

Gedurende het drukke leven dat we tegenwoordig hebben is er niet veel tijd om te bellen. Dat betekent niet dat je er geen mogelijkheid is om contact te hebben. Een kort en lief bericht zegt soms meer dan een lang gesprek. Een kort bericht zoals “Ik denk aan je” of “Je bent het beste dat me overkomen is” kan de dag van je partner maken.

2. Beantwoord de berichten op tijd

De smartphone is bij de meeste mensen altijd in de buurt. Dat weet je partner ook. Als er niet binnen een uur gereageerd wordt terwijl je de mogelijk hebt dan kan dit leiden tot irritaties. Langzame reacties op berichten wordt meestal niet gewaardeerd. Als je geen tijd hebt om te antwoorden stuur dan snel een kort bericht dat je zo snel mogelijk reageert.

3. Negeer de berichten niet

Met de komst van de welbekende vinkjes in WhatsApp is het makkelijker dan ooit om erachter te komen of een bericht al gelezen is door de ontvanger of niet. Als je partner weet dat je een bericht gelezen hebt, probeer het bericht dan ook te beantwoorden. Berichten negeren wordt als vervelend ervaren. Geef je partner het gevoel dat je geeft om wat hij of zij te vertellen heeft en negeer geen enkel bericht.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie