6 dingen om over te praten met een vrouw

Michael Slender
Door Michael Slender
10 minuten leestijd

Vrouwen benaderen is voor veel mannen een brug te ver. Ze willen het wel, maar durven het niet. Mannen voelen zich angstig omdat ze bang zijn voor de ongemakkelijke stilte, zelfs nog meer dan een potentiële afwijzing. Een blauwtje lopen is voor hun misschien helemaal niet zo eng, maar niet weten wat te zeggen? Dat is wél een beangstigende gedachte.

We hebben allemaal in de situatie gezeten waarin je met iemand een gesprek voert, het onderwerp uitgemolken is en je elkaar aankijkt zonder iets te zeggen. Terwijl je een onderwerp probeert te bedenken lijkt het meer op een staarwedstrijd. Awkward. Als je de situatie herkent, dan weet je dat ‘ongemakkelijk’ een understatement is.

6 dingen om over te praten

Hopelijk helpen deze dingen om over te praten je in de toekomst om die situatie te voorkomen. Begraaf ze diep in je geheugen zodat je altijd iets hebt om over te praten. En als je dan een gesprek hebt met een vrouw, kijk of je dit kunt bereiken:

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

  • Vertel en vraag haar dingen die nieuw voor haar zijn.
  • Houd haar geïnteresseerd.
  • Daag haar emotioneel of intellectueel uit.
  • Houd het gesprek natuurlijk.

Nog belangrijker, en om niet te vergeten, is dat het niet zozeer gaat om wat je zegt, maar hóe je het zegt. Welk onderwerp je ook kiest, houdt het speels, interessant en luchtig: de essentiële ingrediënten van een plezierig gesprek. Dit zijn 6 dingen waarover je met een vrouw kunt praten.

1. Cultuur: boeken, films en muziek

Het eerste onderwerp is in meerdere opzichten easy, omdat iedereen er een mening over heeft. We hebben het over cultuur, oftewel alles wat de mens schept, zoals muziek, films en boeken. Als startonderwerp zijn dit makkelijke dingen om over te praten met een vrouw, omdat ze niet meteen haar grootste dromen en diepste angsten met je zal delen. Om dat niveau te bereiken ben je het ‘ik weet geen onderwerp’-stadium al lang voorbij.

Daarom zijn er een paar gespreksonderwerpen nodig die weinig moeite kosten, maar het gesprek wel gaande en boeiend houden. Krijg haar aan het praten over haar favoriete Netflix-serie, op welke muziek ze helemaal losgaat en welke romantische films ze al tientallen keren heeft gezien, maar nooit genoeg van krijgt.

Het klinkt allemaal zo simpel, alleen ben je er nog niet met een aantal simpele ‘wat is je favoriete’-vragen. Als je niet doorvraagt, of als ze zelf niet veel loslaat, dan blijft er weinig over van een potentieel interessant gesprek.

De truc is om follow-up vragen te stellen die onder de oppervlakte duiken. Vertelt ze dat ze van muziek houdt? Vraag dan niet alleen wat haar favoriete artiest is. Maak het specifiek en persoonlijk: vraag of ze jou twee van haar favoriete nummers wil laten horen die je ter plekke en samen beluistert.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

2. Passie: hobby, ambitie en dromen

Alle mensen hebben één ding gemeen: als je ze vraagt naar hun passie, dan beginnen ze er enthousiast over te praten om nooit op te houden. We vinden het allemaal fijn om te praten over onze passies, terwijl iemand anders geboeid en geïnteresseerd luistert. Zo’n gesprekspartner willen we allemaal, vrouwen dus al helemaal.

Wie houdt er niet van om te dagdromen over een gelukkige toekomst? Stel dat je de loterij zou winnen: wat zou jij doen met 5 miljoen euro netto? Vraag naar haar mooiste dromen, wat ze wil bereiken in het leven en nog belangrijker: hoe ze gelukkig wil worden. Happy feelings. Wanneer ze comfortabel bij je is, zijn alleen een paar persoonlijke vragen nodig om haar te laten vertellen wat haar passies, ambities en dromen zijn.

rijstvelden

4. Reizen: vakanties en landen

Als je mensen vraagt naar hun mooiste herinneringen, dan gaat het al snel over de reizen die ze hebben gemaakt. Of het nu een reis is geweest naar de Jatiluwih-rijstvelden van Bali of de neonverlichte Strip in Las Vegas, de beelden van dergelijke reizen staan bij reizigers vaak in het geheugen gegrift. Mensen houden van reizen en zelfs degenen die het budget er niet voor hebben, dagdromen over hoe het zou zijn.

Maar als je deze route neemt in het gesprek, maak dan niet de fout door alleen te vragen waar ze al is geweest. Vraag door. Welke plek heeft haar hart gestolen? Wat maakte deze plek zo speciaal? Hoe voelde ze zich daar? Dit soort gesprekken vertellen je veel meer dan alleen een opsomming met leuke landen.

4. Ervaringen: het verleden en de bagage

Praten over de dingen die je hebt gedaan, is een eenvoudige manier elkaar te leren kennen. Leuke anekdotes over wat je hebt meegemaakt geven inzicht in je karakter en humor. Verhalen over de mislukkingen in je leven tonen je kwetsbare en gevoelige kant. Daarnaast maakt je jeugd een groot deel uit van wie je nu bent. Praten over je jeugd, school en de bijbehorende levenslessen laten zien dat je bereid bent om de intieme onderdelen van jezelf te delen.

einstein result

5. Interessante dingen die jullie meemaken

Zonder twijfel is dit onderwerp een van de meest eenvoudige dingen om over te praten met een vrouw: de dingen die jullie meemaken. Vertel haar wat er tijdens je dag is gebeurd. Hoe interessanter je leven, hoe meer er is om over te praten. Andersom, vraag hoe haar dag was. Maar beperk het niet letterlijk tot “Hoe was je dag?” Go deeper.

Wanneer je steeds op dezelfde manier vraagt hoe haar dag was, dan krijg je steeds weer hetzelfde antwoord. “Prima!” Het laat zien dat je beleefd en attent bent, maar veel meer ook niet. Volgens Albert Einstein is het zelfs de definitie van waanzin: “Steeds hetzelfde doen, maar andere resultaten verwachten.” Een paar voorbeelden van hoe je hetzelfde zegt, maar dan op een andere manier:

  • Met welk woord zou je vandaag omschrijven?
  • Wat heeft je vandaag verrast?
  • Hoe was vandaag anders dan gisteren?
  • Wat had je vandaag beter kunnen doen?
  • Met wie heb je vandaag de meeste tijd doorgebracht?

6. Jullie zelf: waar jullie uniek in zijn

Als je denkt dat vrouwen alleen maar kunnen praten over kleding, schoenen en en make-up, dan doe je ze ernstig tekort. Alleen omdat jij een man bent en zij een vrouw, betekent niet dat je geen overlappende interesses hebt. Wie weet was ze ooit een gabber en voelt ze nog steeds de rush als ze de terrorcore beats hoort op televisie. Of misschien bestudeert die stoere rockchick ’s avonds wel de schaakopening van de dag.

Ga ervan uit dat elke vrouw iets bijzonders heeft. Stel vragen over wie zij echt is en probeer haar te laten vertellen waarom zij uniek is. Zodra ze eenmaal begint te praten, kun je haar niet meer stoppen. En ondertussen krijg je ruim de tijd om over jezelf te vertellen, als ze merkt dat je interesse verder gaat dan haar looks. Probeer het af te tasten in het begin, kijk wat ze leuk vindt. Misschien vind je iets wat haar unieker maakt dan je vooraf zou denken.

Genoeg inspiratie?

Alle bovenstaande dingen om te praten zijn niet bedoeld om in te studeren. Ga nooit een gesprek aan met een checklist met onderwerpen die je wilt aansnijden in het gesprek. Het is geen interview of sollicitatie en ook ben je geen presentator van een talkshow. Wanneer je een gesprek in gaat met een kant-en-klare onderwerpenlijst, dan komt het niet natuurlijk over. Het is fake.

Je kunt jezelf voorbereiden door in te lezen over allerlei makkelijke onderwerpen, maar uiteindelijk zijn deze alleen bedoeld voor inspiratie. Als je het de onderwerpen toelaat om vanzelf naar voren te komen, dan verloopt het gesprek veel natuurlijker. Het is de beste strategie om vooraf inspiratie op te doen over allerlei onderwerpen om deze later in het gesprek vanzelf ter sprake te laten komen. En mocht je even niet weten wat je moet zeggen, dan kun je terugvallen op wat je zojuist hebt gelezen.

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie