8 dingen waar mannen op afknappen in het begin van de relatie

Redactie
Door Redactie
7 minuten leestijd

Nu je de eerste date achter de rug hebt ben je er nog niet. De nieuwe relatie begint nog maar net met alle bijbehorende onzekerheden. Een prille relatie heeft nog geen stabiele basis en dit komt doordat je elkaar nog niet goed kent. Zodra je elkaar beter leert kennen en geconfronteerd wordt met de levensstijl en gewoontes van de ander kun je pas echt spreken over een beginnende relatie.

In deze eerste datingfase krijgt de man een inkijkje in je leven en gewoontes; van hoe je met andere mensen omgaat maar ook hoe je jezelf behandelt. Deze gewoontes en dingen die je doet zonder erbij na te denken kunnen ervoor zorgen dat je opeens erg onaantrekkelijk voor de man bent. Dit zijn de gewoontes waar mannen op kunnen afknappen in het begin van de relatie.

1. Je bent niet beschikbaar

Het begin van de relatie is niet makkelijk. Terwijl je gewend bent om al je vrije tijd zelf in te delen moet je opeens rekening houden met de agenda van de ander. Vooral als je voor een langere tijd alleen bent geweest kan het lastig zijn om te wennen aan een partner die aandacht wil. Houdt er echter rekening mee dat je tijd vrijmaakt voor liefde zodat je voorkomt dat je te weinig aandacht geeft.

Wat wil jij?

"Iedereen heeft het over zichzelf, maar wat wil JIJ? Stel deze 999 vragen aan jezelf: kijk vooruit, spreek wensen uit, vraag feedback, geef jezelf cijfers."

2. Je vraagt teveel aandacht

Waar je een man te weinig aandacht kunt schenken door bijna nooit tijd te hebben om af te spreken zijn er ook vrouwen die teveel aandacht eisen. Je vindt de man leuk en wil graag bij hem zijn maar dat betekent niet dat je iedere seconde op elkaars lip moet zitten. Altijd in de buurt van de man willen zijn en alle vrije tijd opeisen is voor veel mannen een afknapper.

3. Je hebt je datingprofiel nog niet verwijderd

Voor jou is het misschien niet zo belangrijk dat je profiel op Badoo of andere datingsite nog online staat; je hebt immers je liefde al gevonden. De man kan daar echter heel anders over denken. Ben je niet zeker over de relatie en wil je je opties open houden? Dat is het signaal dat je verstuurt als je je datingprofiel niet verwijdert. Misschien ben je er door drukte nog niet aan toegekomen; weet dat het een afknapper voor mannen is als je je profiel niet verwijdert.

4. Je hygiëne is niet in orde

De meeste mannen willen geen high-maintenance vriendin die meer dan een uur nodig heeft om zich klaar te maken. Aan de andere kant kunnen mannen ook afknappen om een vrouw die te weinig aandacht aan de hygiëne geeft. Het is logisch dat je je niet meer iedere dag opmaakt zoals tijdens de eerste date maar dat betekent niet je je niet meer “mooi” hoeft te maken als je eenmaal een relatie hebt. Nog erger is het als je sommige dagen niet je tanden poetst of maar twee keer in de week een douche neemt. Dit zijn de dingen waar een man op kan afknappen in het begin van de relatie.

5. Je zeurt om kleine dingen

Het is misschien wat cliché maar geen enkele man vind het leuk als een vrouw om kleine dingen zeurt. Accepteer de man zoals hij is en probeer hem niet veranderen door te zeggen wat hij wel of niet moet doen. Als je dit al in het begin van de relatie doet dan gaat hij er al snel vanuit dat dit alleen maar erger wordt. Een volwassen man hoort niet graag wat hij volgens een ander fout doet; hij kan toch zijn eigen keuzes maken? Misschien dat je een goede reden hebt om een opmerking over het gedrag te maken maar als je de man niet op je wilt laten afknappen dan houdt je het voor je.

6. Je flirt met andere mannen

Misschien dat je je nieuwe partner wilt laten merken hoe gewild je bent maar door met andere mannen te flirten bereik je dit doel niet. Het enige dat je ermee bereikt is dat de man op je afknapt. Voor iedere volwassen man is het een afknapper als zijn vriendin open en bloot met een andere man flirt. Sommige mannen kunnen er zelfs aan twijfelen of je monogaam bent.

25 zinnen die het verschil maken

Heb je trouwens deze kant-en-klare berichtjes voor op WhatsApp of Tinder al gezien? Het zijn de beste zinnen om iemand stapelgek op je te maken.

7. Je hebt het nog over je ex

Als je in je nieuwe relatie nog steeds praat over je ex dan is dit gegarandeerd een afknapper voor de man. Misschien dat de man het je niet vertelt maar ga er gerust van uit dat hij je niet wil horen praten over je ex. Dat je nog steeds over je ex praat heeft namelijk een reden; hij loopt nog steeds rond in je gedachten. Of je bent nog niet over je ex heen of diep van binnen heb je nog steeds gevoelens voor diegene. Wat de reden ook is, heb het nooit over je ex tenzij er naar gevraagd wordt.

8. Je bent te slordig

Een slaapshirt die elke dag ergens anders rondslingert, een tafel die altijd bezaaid is met papieren en schoenen die overal in huis op de grond liggen; het zijn voorbeelden van dingen waar mensen zich aan kunnen ergeren binnen een relatie. Iemand die van zichzelf opgeruimd is heeft al snel door dat slordigheid voor problemen kan zorgen als de partner juist het tegenovergestelde is.

Vrouwen hebben een lijst met dingen waar ze op kunnen afknappen bij een man maar andersom is dit ook het geval. Net als vrouwen kunnen mannen op veel dingen afknappen waar je zelf misschien niet aan denkt. Vooral als je van daten naar een relatie gaat wordt er van je verwacht dat je je beste beentje voor zet en er alles aan doet om de ander niet op je te laten afknappen. Voorkom dat je relatie al in eerste fase strandt en let op je gewoontes en routines die je minder aantrekkelijk maken.

Meer mensen zoals jij...

... weten niet welke liefdestaal ze spreken. En dat is niet zo gek als je helemaal niet weet dat iedereen een eigen moedertaal der liefde heeft. In ‘De vijf talen van de liefde’ ontdek je welke taal jij spreekt en nog belangrijker: hoe je daarmee je liefdesleven verbetert. Verhelderend, een eyeopener: kom er zelf achter waarom dit boek ‘het best beoordeelde’ relatieboek is.

Deel dit artikel
Geef je reactie