Home LGBTQ Datingtips voor gay mannen die een relatie willen

Datingtips voor gay mannen die een relatie willen

4 minuten leestijd
0
foto man dating

Het maakt niet uit of je hetero of gay bent; je bent op zoek naar manieren om zoveel mogelijk indruk te maken op andere gebruikers van de datingsite of app. Als je ooit op een gay datingsite bent geweest dan weet je dat er honderden mannen zijn die contact willen leggen. Hoe val op tussen al deze mannen? Dat is de vraag waar het om draait. Zie het als een uitdaging om jezelf op je best te presenteren zodat niemand om je heen kan. Je hoeft niet de knapste man te zijn; iedereen kan die man zijn waar alle mannen naar verlangen.

Hoe val je op?

De vraag die bijna iedereen zichzelf stelt bij het inschrijven op een datingsite is hoe je de aandacht van alle leuke mannen trekt. Stel je voor dat je in de supermarkt door het gangpad met chips loopt. Wat valt het meest op? Alle verpakkingen gebruiken opvallende kleuren, grote letters en indrukwekkende oneliners; allemaal bedoeld om jou over te halen dat product te kopen.

supermarkt chipsDat is niet zonder reden. De chipsfabrikanten weten hoe ze je aandacht kunnen krijgen. Voor een dating profiel is het niet anders. Wees anders dan de andere profielen en niemand kan om je heen. Je profiel geldt als je visitekaartje: andere mannen gebruiken het om je snel te beoordelen. Hoe je je op je profiel presenteert kan het verschil zijn tussen drie seconden aandacht en je droomman aan de haak slaan. Met maar weinig punten waarop je je van andere mannen kunt onderscheiden kunnen deze tips je helpen om er het meest uit te halen.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

1. Kies een unieke gebruikersnaam

Terwijl je bij het aanmaken van je account zo snel mogelijk wilt beginnen met daten is het kiezen van een gebruikersnaam niet iets dat je mag overhaasten. Gebruik je humor voor een grappige naam of laat je persoonlijkheid stralen door een creatieve naam te gebruiken. Je gebruikersnaam is één van de eerste kenmerken die andere mannen zien. Neem de tijd om een leuke, spannende of provocerende naam te bedenken. Misschien dat zelfs een vleug emotie gebruikt kan worden om de aandacht te trekken. Kies bijvoorbeeld een term uit een bekende film, een halve zin uit een romantisch muzieknummer of een titel van een spannend boek. Dit geeft de ander meteen iets om over te praten. Let er wel op dat je gebruikersnaam iets over je zegt en niet afwijkt van hoe je bent.

2. Laat niet teveel zien

Het gaat er vaak niet om hoe je er naakt uitziet, maar meer om het verlangen om je naakt te zien. Gebruik dit in je voordeel. Het verlangen is vaak groter dan het bezit. Laat genoeg over tot de verbeelding zodat je een verlangen creëert. Het mysterie werkt beter dan alles meteen te tonen. Misschien dat het je kan helpen om een snelle seksdate te vinden maar als je meer dan dat wilt dan bewaar je de details tot een uiteindelijke ontmoeting. Door niet de aandacht op het seksuele deel te leggen laat je hiernaast zien dat het je niet alleen om de seks gaat. Als je doel een relatie is dan gaat de interesse immers verder dan alleen het fysieke aspect.

3. Adverteer jezelf

Een profieltekst is vergelijkbaar met een advertentie in Google of in de krant. Het is ervoor bedoeld om jezelf te “verkopen”. Je hebt maar weinig tijd in deze snelle wereld van swipes en kliks. Benut je profieltekst om snel maar krachtig je persoonlijkheid te tonen en de ander over te halen om je een bericht te versturen. Je profieltekst is de laatste stap nadat de ander je al beoordeeld heeft op basis van je naam en foto’s. Verzegel de deal door je profieltekst te optimaliseren. Vertel wat over jezelf, wat je zoekt en geef het een persoonlijke touch; je profieltekst werkt het best in verhaalvorm.

4. Lieg niet

Of het nu de maat van je geslacht is, je HIV status of wat anders; wees eerlijk in je profiel maar ook wat je anderen vertelt. De waarheid komt altijd boven water. Natuurlijk hoef je niet meteen alles te delen met iedereen die je profiel bezoekt maar dat betekent niet dat je erover moet liegen. Je doel is een relatie gebaseerd op vertrouwen, niet op leugens. Als je niet bereid bent om iets te delen dan kun je het nog altijd voor je houden om het op een later moment kenbaar te maken.

5. Kies een goede datingsite

Er zijn werkelijk honderden online plekken om mannen op het internet te ontmoeten. Wat je je goed moet beseffen is dat de contacten op veel van de bekende apps en chatsites vaak maar om één ding draaien; seks. Als je een relatie wilt dan kun je op veel van deze chatsites zoals de Bullchat site lang zoeken voor je een geschikte man hebt gevonden. De datingsites voor mannen zijn veel meer geschikt hiervoor. Niet dat je er alleen maar mannen tegenkomt die een relatie willen maar de kans is wel groter. Dit zijn een aantal datingsites voor mannen, mocht je ze nog niet kennen.

6. Vermeld je rol niet

Onder mannen is het vaak de vraag wat je seksuele rol is. Deze vraag kan je zelfs gesteld worden op een datingsite om te bepalen wat je voorkeuren zijn. Als het kan, deel het niet. Je kunt er mannen op laten afknappen als het hen niet bevalt. Om meteen te delen dat je open staat voor groepsseks is niet het slimste wat je kunt doen als je op zoek bent naar een relatie. Dit kun je later alsnog bespreken als het nodig is. Door teveel van dit soort informatie in je profiel te vermelden sluit je onbedoeld veel mannen uit die niet aan je voorkeuren voldoen.

Hetzelfde geldt voor de top/bottom vraag. Wat je nu als voorkeur hebt betekent niet dat dit voor altijd je voorkeur is. Door deze vraag te beantwoorden in één van de vele gay chat apps kan iemand al op je afgeknapt zijn voor je ooit gesproken te hebben. Misschien is het wel de man van je dromen; wie weet dat je na je ontmoeting met de man wel open staat om te experimenteren en iets nieuws te proberen.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Bekijk het gayParship-Principe
Laad meer artikelen
Laad meer in LGBTQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Wat is de hanky code? De kleuren van een zakdoek als geheimtaal

Als we toch allemaal van elkaar zouden weten wat we zochten op seksueel vlak; het zou het …