18 datingtips voor gay mannen die een relatie willen

Thomas Lammers
Door Thomas Lammers
14 minuten leestijd

Het maakt niet uit of je hetero, homo, biseksueel of queer bent: iedereen kan een relatie willen. Alleen is ook maar alleen en in je eentje is het moeilijk om al je behoeften te vervullen. Daarom wil iedereen – op een gegeven moment – een relatie. En dat gaat veel verder dan de seksuele voordelen van een vaste partner.

Je kunt een relatie willen omdat je op zoek bent naar emotionele en sociale steun. Je kunt de liefde missen in je leven. Of je voelt een natuurlijke drang naar connectie en een gevoel van verbondenheid. Relaties kunnen je helpen om je gewaardeerd en geliefd te voelen en bieden je de mogelijkheid om ervaringen te delen en je leven te verrijken. Maar hoe maak je duidelijk dat je een relatie wilt? En hoe val je op tussen alle andere mannen?

18 datingtips voor mannen die een relatie willen

In een datingwereld waarin alles om seks lijkt te draaien, kan het vinden van een partner – als homoman zijnde – nogal moeilijk zijn. Van de beperkte hoeveelheid apps die zich op duurzame relaties richten tot het feit dat veel mensen nog steeds vooroordelen hebben over homoseksualiteit, er zijn veel factoren die hieraan bijdragen. Omdat het zo lastig kan zijn om een vaste partner te vinden geven we achttien nuttige datingtips die je kunnen helpen om je eigen Prince Charming te vinden.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

1. Kies een goede datingapp

Er zijn werkelijk honderden online plekken om mannen te ontmoeten. Wat je je goed moet beseffen is dat de contacten op veel van de bekende apps en chatsites vaak maar om één ding draaien: seks. Als je een relatie wilt dan kun je op veel van deze chatsites, zoals de Bullchat site, lang zoeken voor je een geschikte man hebt gevonden.

Voor mannen die een vaste relatie zoeken zijn er andere apps en sites. De wat meer serieuze datingapps voor homomannen zijn daar meer geschikt voor. Het is niet zo dat je er alleen maar mannen tegenkomt die een relatie willen, maar die kans is wel groter.

2. Wees authentiek

Authenticiteit is waarschijnlijk één van de belangrijkste dingen om succes te hebben met homodaten. Zorg ervoor dat je jezelf laat zien zoals je bent, in plaats van te proberen je als iemand anders voor te doen. Je moet ook openstaan voor andere perspectieven en en bereid zijn om nieuwe dingen uit te proberen. Wees trots op wie je bent en laat nooit toe dat iemand anders jou verandert of op een negatieve manier beïnvloedt.

3. Ga op zoek naar echte connecties

In plaats van alleen naar fysieke aantrekkingskracht te zoeken, is het belangrijk om naar echte connecties te zoeken. Vooral met degenen die je als relatiemateriaal ziet. Kijk naar wat ze leuk vinden, hun persoonlijke interesses en wat hen drijft in hun leven. Door hierover in gesprek te gaan, kun je veel meer over elkaar leren dan door alleen maar smalltalk te voeren over oppervlakkige, seksuele onderwerpen.

4. Wees open over je verleden relaties

Als je met iemand gaat daten, is het belangrijk om open en eerlijk te zijn over hoeveel relaties je in het verleden hebt gehad. Wat precies de reden was waardoor deze relaties mislukt zijn tot de obstakels die je tegenkwam. Dit helpt bij het creëren van vertrouwen tussen jou en de persoon met wie je datet. Door erover te vertellen weten ze wat er gebeurd is in jouw leven en kunnen ze jou als persoon beter begrijpen.

5. Neem de tijd om iemand te leren kennen

Houd er rekening mee dat het een tijd kan duren voordat je iemand goed genoeg kent om te weten of je een relatie met die persoon wilt beginnen. Ga de stad in, probeer nieuwe restaurants uit en plan leuke activiteiten. Dit helpt bij het creëren van een connectie en het delen van ervaringen waar aan jullie beiden kunnen terugdenken.

6. Zoek mannen die dezelfde interesses delen als jij

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, is het belangrijk om iemand te vinden met wie je matcht. Vergelijkbare interesses zijn waardevol, omdat je bijvoorbeeld samen verschillende activiteiten kunt doen die jullie allebei interessant vinden. Als jullie beiden van hetzelfde soort muziek of films houden, dan kan iets zijn waarover je kunt praten en waarmee je samen plezier kunt maken.

7. Spreek niet snel af

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, is het belangrijk om geen gehaaste beslissingen te nemen bij het plannen van afspraakjes. Neem de tijd om elkaar beter te leren kennen en plan dan pas een afspraakje. Geef jezelf de kans om meer over elkaar te weten te komen voordat je grote stappen zet of verwachtingen creëert die moeilijk waar te maken zijn.

8. Doe het anders

Je datingprofiel geldt als je visitekaartje: andere mannen gebruiken het om je snel te beoordelen. Hoe jij je op je profiel presenteert, kan het verschil zijn tussen een afwijzing en je droomman aan de haak slaan. Zie het als een uitdaging om jezelf op je best te presenteren zodat niemand om je heen kan. Je hoeft niet de knapste man te zijn – iedereen kan die ene man zijn waar alle andere mannen naar verlangen.

9. Pas op voor soa’s

Als homoman is het extra belangrijk om voorzichtig te zijn met seksueel overdraagbare aandoeningen. Het is altijd een goed idee om je te laten testen als je gaat daten en voor het eerst seks met elkaar hebt. Als jullie beiden hetzelfde negatieve resultaat krijgen, dan weet je dat de kans op een soa minimaal is. Wees ook op de hoogte van preventiemethodes zoals condooms en de PrEP-pil, die je beschermen tegen soa’s.

10. Wees respectvol in elke situatie

Hoe meer begrip je toont voor de persoon met wie je datet, hoe meer je zijn respect krijgt. Respect toont dat je alles wat hij doet en zegt waardeert en dat je zijn mening serieus neemt. Laat hem weten dat zijn gevoelens belangrijk voor je zijn en laat weten dat je altijd klaarstaat om een luisterend oor te bieden.

11. Laat niet te veel zien

Als je een relatie zoekt, gaat het er niet om hoe je er naakt uitziet. Het gaat meer om het verlangen om je naakt te zien. Gebruik dit in je voordeel. Het verlangen is vaak groter dan het bezit. Laat genoeg over tot de verbeelding zodat je een verlangen creëert. Het mysterie werkt beter dan alles meteen te tonen. Misschien dat naaktheid je kan helpen om een seksdate te regelen, maar als je meer dan dat wilt, dan bewaar je de details tot een uiteindelijke ontmoeting.

Door niet de aandacht op het seksuele en lichamelijke deel te leggen, laat je hiernaast zien dat het je niet alleen om de seks gaat. Als je doel een relatie is, gaat de interesse immers verder dan alleen het fysieke aspect. Wat je uitstraalt naar de andere mannen, bepaalt wie je aantrekt.

12. Adverteer jezelf

Een profieltekst is vergelijkbaar met een advertentie in Google of in de krant. Het is ervoor bedoeld om jezelf te ‘verkopen’. Je hebt maar weinig tijd in deze snelle wereld van swipes en kliks. Benut je profieltekst om krachtig je persoonlijkheid te tonen en de ander over te halen om je een bericht te versturen.

Je profieltekst is de laatste stap nadat de ander je al beoordeeld heeft op basis van je naam en foto’s. Verzegel de deal door je profieltekst te optimaliseren. Vertel wat over jezelf, wat je zoekt en geef het een persoonlijke touch – je profieltekst werkt het best in verhaalvorm.

13. Lieg niet

Of het nu de maat van je geslacht is, je hiv-status of wat anders: wees eerlijk in je profiel, maar ook over wat je anderen vertelt. De waarheid komt uiteindelijk altijd boven water, dus waarom zou je ook liegen? Natuurlijk hoef je niet meteen alles te delen met iedereen die je profiel bezoekt, maar dat betekent niet dat je erover moet liegen.

Je doel is een relatie gebaseerd op vertrouwen, niet op leugens. Als je niet bereid bent om iets persoonlijks te delen, dan kun je het nog altijd voor je houden om het op een later moment kenbaar te maken.

14. Wees niet bang om te flirten

Hoewel het oké is om een beetje verlegen te zijn als het gaat om het datingspel, is het belangrijk dat je niet bang bent om ook af en toe eens te flirten. Als je iemand leuk vindt, laat dan ook duidelijk merken dat je interesse in hem hebt. Flirten is een goede manier om aan te geven dat er mogelijkheden zijn voor een relatie tussen jullie tweeën.

15. Laat hem weten wat je zoekt in een partner

Als je vroegtijdig laat weten dat je een vaste partner zoekt en geen losse partner, dan vallen de ongeschikte mannen snel af. Door dit duidelijk te maken aan andere mannen kun je tijd besparen en sneller de juiste persoon vinden die overeenkomt met wat je zoekt in een relatie.

16. Vermeld je rol niet

Onder mannelijke contacten komt geregeld de vraag voorbij wat je seksuele rol is. Deze vraag word je gesteld om te bepalen wat je voorkeuren zijn. Als het kan, deel het niet in je profiel. Je kunt er mannen op laten afknappen als het hen niet bevalt. Om meteen te delen dat je open staat voor groepsseks is niet het slimste wat je kunt doen als je op zoek bent naar een relatie. Dit kun je later alsnog bespreken als het nodig is. Door te veel van dit soort informatie in je profiel te vermelden sluit je onbedoeld veel mannen uit die niet aan je voorkeuren voldoen.

Hetzelfde geldt voor de top/bottom-vraag. Wat je nu als voorkeur hebt, betekent niet dat dit voor altijd je voorkeur is. Door deze vraag te beantwoorden in een van de vele gay chat apps kan iemand al op je afknappen vóórdat je elkaar hebt gesproken. Misschien is het wel de man van je dromen en wie weet dat je voor deze man wel openstaat om iets nieuws te proberen.

17. Kies een unieke gebruikersnaam

Terwijl je bij het aanmaken van je account zo snel mogelijk wilt beginnen met daten, is het kiezen van een gebruikersnaam niet iets dat je mag overhaasten. Gebruik je humor voor een grappige naam of laat je persoonlijkheid stralen door een creatieve naam te gebruiken. Je gebruikersnaam is één van de eerste kenmerken die andere mannen zien. Neem de tijd om een leuke, spannende of provocerende naam te bedenken.

Misschien dat je zelfs een vleugje emotie kunt gebruiken om de aandacht te trekken. Kies bijvoorbeeld een krachtige term uit een bekende homofilm, een halve zin uit een romantisch muzieknummer of een titel van een spannend boek. Daarmee geef je de ander meteen een onderwerpen voor de gespreksopeners. Let er wel op dat de gebruikersnaam iets over jou zegt en niet volledig afwijkt van hoe je bent.

18. Wees geduldig

Liefde komt niet altijd gemakkelijk. In de meeste gevallen kost het heel wat tijd voordat je de juiste partner vindt. Daarom moet je geduldig blijven en volharden als iets niet direct lukt. Blijf positief denken over de toekomst en wat er mogelijk is, want soms gebeurt het wanneer je er niet mee bezig bent.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie