Home Dating Werk je teveel? 4 dating tips voor een workaholic

Werk je teveel? 4 dating tips voor een workaholic

2 minuten leestijd
0
tablet

De meeste mensen zijn blij dat ze vrij zijn na een dag werken en er niet meer aan hoeven te denken. Er zijn echter ook mensen die het werk mee naar huis nemen. Deze groep mensen staan bekend als workaholics. Er wordt veel tijd besteed aan het werk waardoor er minder vrije tijd is. Deze groep heeft moeite om het privéleven te scheiden van het werk. Het werk heeft meestal de eerste prioriteit boven andere zaken in het leven zoals daten. Als je een workaholic bent dan is de kans groot dat je dates afschrikt met de tijd dat je besteed aan je werk.

Waarom ben je een workaholic?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand een workaholic is. De één heeft passie voor het werk en kan niet stoppen met het denken aan het werk als men vrij is. De ander heeft een baas die veel van de werknemers eist. Anderen hebben niet voldoende tijd om het werk op tijd af te krijgen tijdens werktijd of helemaal geen sociaal leven buiten het werken. Er zijn veel redenen waarom werk belangrijker is dan de andere dingen in het leven voor deze personen. Zodra je weet waarom jij een workaholic bent kun je er iets aan doen.

1. Prioriteiten stellen

Iedereen vindt het belangrijk dat je een baan hebt die je leuk vindt om te doen. Als er echter te veel tijd insteekt dan kan het voor problemen zorgen op sociaal vlak. Als je het werk voorrang heeft boven het daten dan weet je date het direct. Hij of zij is niet belangrijk genoeg om tijd voor vrij te maken. Zorg ervoor dat je tijd vrijmaakt voor het daten zodat je de ander het gevoel geeft dat deze belangrijk voor je is en dat je er voor wilt gaan.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Sociaal leven

Iedereen heeft een sociaal leven nodig. Door alleen maar met collega’s om te gaan tijdens het werk maar ook erna wordt je leefwereld kleiner. Ga vaker uit om nieuwe mensen te ontmoeten of neem contact op met oude vrienden om je sociale leven te verbeteren. Door met andere mensen in contact te komen vergroot je ook je kansen dat je andere singles tegenkomt.

3. Online daten

Als je veel werkt dan heb je niet veel tijd over om andere singles te ontmoeten. Online daten heeft het voordeel dat je het kunt doen wanneer jij dat wilt. Het bespaart veel tijd doordat je niet eens het huis uit hoeft om op zoek te gaan naar andere singles. Neem contact op met singles die je leuk vindt, start een gesprek en spreek alleen af met de degenen die je echt leuk vindt.

4. Vrij nemen

Wil je meer aandacht besteden aan het daten? Neem een dag vrij als je een date hebt. Je hebt dan alle tijd om jezelf voor te bereiden. Neem rustig de tijd om je te douchen, de route te plannen en nog even wat vragen te bedenken. Doordat je meer tijd hebt om je voor te bereiden kun je je beter richten op wat je wilt weten van de persoon. De date kan dan ook langer duren of eerder plaatsvinden op de dag als je de dag vrij hebt. Door vrij te nemen voor een date laat je zien dat je er moeite voor doet en de date belangrijk vindt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Voor- en nadelen: wel of niet daten met een werkloze man of vrouw?

Zou jij willen daten met een werkloze man of vrouw? Velen moeten er niet aan denken. Want …