Home Dating 9 dating tips voor als je blut bent: daten zonder geld

9 dating tips voor als je blut bent: daten zonder geld

2 minuten leestijd
0

Liefde kost niets maar daten is in de meeste gevallen niet gratis. Heb je geen geld meer over aan het einde van de maand terwijl je graag op een date wilt? Het goede nieuws is dat daten goedkoop of zelfs gratis kan. Het gaat er immers om dat je elkaar leert kennen door kennis te maken, niet hoeveel je uitgeeft aan de eerste date. Deze tips kunnen je helpen om te daten wanneer je geen of weinig geld hebt.

Geen geld, geen date?

Stop niet met daten omdat je blut bent. Het gaat om jou als persoon en niet om hoeveel geld je hebt. Elke relatie kent periodes waarin het financieel krap is. Dit maakt bijna iedereen ooit een keer mee. Als de persoon niet met je wil afspreken omdat je krap bij kas zit dan is het niet de juiste persoon voor jou.

“Gratis”dates

Plan een date die niets kost. Er zijn veel mogelijkheden om toch te kunnen daten als je blut bent. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken, eten koken voor je date of een picknick houden in het bos. Zo zijn er nog veel meer eerste date ideeën die geen geld kosten.

Geef het toe

Doe niet alsof je veel te besteden hebt terwijl dit niet het geval is. Liegen over geld is erger dan geen geld hebben. Het wordt gewaardeerd als je eerlijk bent over je financiële situatie. Heb je geen geld voor de date die voorgesteld wordt? Geef het eerlijk toe.

Niet vragen

Wat je ook doet, vraag je date niet om te betalen. Dit komt al snel over alsof je van de ander wilt profiteren. Plan een date die geen geld kost of date niet. Laat de ander niet betalen als jij degene bent die het voorgesteld heeft. Als de ander zelf voorstelt om te betalen dan is het geen probleem. Besef je echter goed dat je dit niet veel vaker kunt doen.

Niet klagen

Klaag niet over het feit dat je geen geld hebt. Het is beter om het niets te zeggen dan erover te klagen. Klagen over financiële problemen is zelfs nog erger dan het blut zijn op zich. Staat je bankrekening in de rode cijfers door een onverwachte rekening van de belastingdienst? Maak het jezelf makkelijk en klaag er niet over.

Wees eerlijk

Wees eerlijk over wat je te besteden hebt. Je kunt gerust tegen je date zeggen dat je het financieel niet breed hebt. Als je bijvoorbeeld werkloos bent dan snapt iedereen dat je minder te besteden hebt. De date heeft hierdoor geen hoge verwachtingen en het laat zien dat je open en eerlijk bent.

Leen geen geld

Ga geen leningen aan als je geld wilt hebben om te kunnen daten. Zelfs als je blut bent is het mogelijk om te daten. Laat zien dat je financieel verantwoordelijk bent door geen geld te lenen voor een date. Andere rekeningen gaan altijd voor op een date, hoe graag je de persoon ook mee uit wilt vragen. Het is het niet waard om jezelf in de nesten te werken om een date te kunnen betalen.

Profiteer van aanbiedingen

Maak gebruik van aanbiedingen en coupons om een goedkoop uitje te plannen. Er zijn diverse veilingsites zoals Groupon die voor erg weinig uitjes aanbieden. Dit kan een aanzienlijke korting voor een restaurant zijn of bijvoorbeeld de tweede persoon gratis voor het pretpark.

Aandacht op wat anders

Laat het gebrek aan geld niet de overhand krijgen tijdens de date. Focus op de date zelf en leg je aandacht op de persoon. Als je date echt geïnteresseerd is dan maakt het de persoon niet uit dat je blut bent. Het gaat om jou, niet om hoeveel geld je verdient en hoeveel er op je bankrekening staat.

Zoals je kunt lezen is het niet nodig om veel geld te hebben om te kunnen daten. Heb jij nog tips die niet vermeld worden in dit artikel? Laat het weten in de reacties hieronder.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Angst om te daten? Dit onderzoek zegt dat het ‘heel normaal’ is

Daten is van nature een vreemde situatie: twee mensen die elkaar niet kennen, maar die mis…