Home Dating Dating spam: VPRO op Zondag Met Lubach?

Dating spam: VPRO op Zondag Met Lubach?

1 minuten leestijd
0
fraude oplichting

Heb je een e-mail ontvangen uit naam van de VPRO? Laat je niet misleiden en verwijder de e-mail meteen. Zondag met Lubach helpt je niet om een serieuze relatie te vinden.

Het aanbod

Volgens de e-mail biedt Zondag met Lubach je de kans om direct je doel te bereiken: een relatie of plezier. Om het vijfjarig bestaan van de website te vieren wil men je een cadeautje aanbieden: gegarandeerd een afspraak met iemand van het andere geslacht. Met de tweehonderdvijftigduizend leden moet dat geen probleem zijn volgens de schrijver van de e-mail. Om mee te doen word je gevraagd om op een link te klikken. Je raadt het misschien al; het is een fishing e-mail. De e-mail is niet afkomstig van Arjen Lubach of het team achter het wekelijkse VPRO programma.

Fishing e-mail

Met behulp van deze spannende e-mail willen oplichters je gegevens in handen krijgen. De website waar de e-mail naar verwijst (metlubach.nl) is namelijk geen echte datingsite. De website bestaat zelfs helemaal niet. Alleen als je op de link in de e-mail klikt kun je de website bezoeken en je gegevens invullen. Laat je niet verleiden om op de link te klikken, vul je gegevens niet in en verplaats de e-mail direct naar de prullenbak.

Lees ook onze artikelen over dating veiligheid, veel voorkomende oplichtingstechnieken en gebruik de checklist voor je begint met daten. Dit is de e-mail waar het om gaat:

met lubach

Fotobron: VPRO

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Lichaamsgeur onderscheidt vriend van vijand’

Soms ontmoet je iemand en voel je meteen dat je op één lijn zit. Het is misschien niet een…