Home Datingsites Dating chat: de datingsites met chatfunctie

Dating chat: de datingsites met chatfunctie

3 minuten leestijd
0
flirt chat

Vandaag de dag flirt iedereen online; er zijn nog maar weinig singles die in het echte leven meer flirten dan op de dating apps en websites. Singles zijn te druk met school, werk, hobby’s en andere verplichtingen om zich volledig te richten op het daten. Gelukkig zijn er tegenwoordig talrijke dating chat mogelijkheden om moeiteloos met grote aantallen singles in contact te komen. Vaak besteden we zelfs geen aandacht aan de persoon die aan de overkant woont. Ondertussen gaan we eenzaam door het leven terwijl singles in overvloed in de buurt wonen. Verschillende dating apps en websites zijn er om je te helpen om de perfecte match te vinden. Duizenden leden hebben al een date gevonden op de dating chatsites. Dit zijn de populairste datingsites met chatfunctie:

lexa

1. Lexa

Als één van de oudere datingsites is Lexa een vaste naam die genoemd wordt in de datingbranche. De klassieke datingsite met een leeftijd van meer dan 14 jaar gaat met de tijd mee. Zo is er een mobiele app beschikbaar en de zogenoemde Lexa Messenger die je kunt benutten om te chatten met andere leden van de datingsite. Het nadeel van Lexa is dat het niet volledig gratis is. Soms zijn er acties waarmee je een aantal dagen gebruik kunt maken van het Full Membership maar vaker is dit niet gratis beschikbaar. Om van de Lexa Messenger gebruik te kunnen maken is een Full Membership vereist.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Bekijken op Lexa

50plusmatch

2. 50Plusmatch

Net als Lexa is 50Plusmatch een datingsite met een lange geschiedenis. De ruim tien jaar oude datingsite richt zich, zoals de naam al aangeeft, op de single met een leeftijd vanaf 50 jaar. Tegenwoordig is het niet meer alleen een website maar kun je ook de app gebruiken, handig om altijd en overal op de hoogte te blijven. 50Plusmatch heeft een leuke 1-op-1 chat om met andere leden te chatten. Je kunt zelf bepalen wie je uitnodigt voor een chatgesprek. Hiernaast kun je ook meepraten met Things2Share en met andere leden berichten uitwisselen. Net als Lexa is ook 50Plusmatch niet volledig gratis. De chatfunctie kun je alleen gebruiken met een volledig lidmaatschap.

Bekijken op 50plusmatch

badoo

3. Badoo

Voor een datingchat is er keuze genoeg maar de beste keuze die je kunt maken is de chat van Badoo. Met miljoenen leden wereldwijd, gratis chatten voor alle leden en veel Nederlandse singles is het de dating chatsite nummer één op dit moment. De chatsite Badoo is een zogenoemd sociaal ontdekkingsnetwerk. Met andere woorden, je kunt er terecht voor het vinden van een date, om te chatten maar ook om vrienden te maken. Je kunt op leden bij je in de buurt zoeken en direct een chatgesprek beginnen als je iemand tegenkomt waar je interesse in hebt. Met iedereen die je ziet kun je een gesprek aanknopen en wie weet vind je hier iemand die je zoekt. Het grote voordeel van Badoo? Het is volledig gratis. Wat is er beter dan gratis nieuwe mensen ontmoeten?

Waarom online chatten?

Online chatten is een makkelijke maar vooral ook tijdbesparende manier om iemand te leren kennen. Vergelijk het maar eens met het normale leven. Je bent op een feestje en wil indruk maken op iemand die ook op het feestje is. Wat doe je? Je laat merken dat je er bent, gooit je charmes in de strijd en gedraagt je meer out-going dan je in werkelijkheid bent. Als het je dan eindelijk na vele misplaatse oogcontacten gelukt is om een gesprek te beginnen kom je erachter dat de persoon niet eens single is. Dan hebben we het nog niet eens over al die keren dat je iemand ziet waar je direct verliefd op kunt worden terwijl diegene jou helemaal niet ziet staan. Het is niet eenvoudig om met iemand in contact te komen in het echte leven.

Op het internet kom je dit allemaal niet tegen. Je weet direct wie single is en wie niet, wie interesse in je heeft en er is geen druk om je anders voor te doen dan je bent. De dating chatsites bieden je de mogelijkheid om snel veel singles tegen te komen zonder dat je ook maar een stap buiten de deur hoeft te zetten.

Voordelen van de dating chatsites

Online daten is snel uitgegroeid tot de nummer één methode om nieuwe mensen te ontmoeten. Van nature trekken de datingsites singles naar zich toe die geïnteresseerd zijn om andere singles te ontmoeten. Dit is een verschil met de “normale” chatsites waar de personen voornamelijk enkel en alleen op zoek zijn naar iemand om te chatten. Misschien dat de gesprekken niet veel anders zijn, de intentie en de doelen wel. Kies daarom voor een dating chatsite en niet zomaar een willekeurige chatsite.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

6 VrouwVrouw alternatieven die misschien wel beter zijn

Voordat we voor alles een app konden installeren op onze smartphones, was het ontmoeten va…