10 dating apps voor gescheiden mensen

Michelle Mulder
Door Michelle Mulder
10 minuten leestijd

Hoop je weer voet aan de grond te krijgen in de datingwereld na een lange periode getrouwd te zijn geweest? Als het matchen en daten voor singles al ingewikkeld is, dan maakt het toevoegen van een scheiding het nog wat lastiger. Want ondanks dat het volledig is afgehandeld, zien veel singles het als extra bagage.

Dankzij de vooroordelen en het onbegrip van anderen kan het moeilijk zijn om weer te gaan daten na een scheiding. Hoe gaan anderen erop reageren? Hoe moet je vertellen dat je getrouwd bent geweest? En wat zullen anderen ervan denken? Als deze vragen in je opkomen wanneer je online daten overweegt, dan is het goede nieuws dat je niet de enige bent die gescheiden is en actief is op een datingapp.

Datingapps bieden je een unieke kans om met weinig moeite leuke mannen en vrouwen te ontmoeten. Hoewel het een overweldigende ervaring kan zijn als je er even uit bent geweest, is het tegelijkertijd een ervaring om niet te missen – ook als je gescheiden bent. Het kan je helpen vooruit te komen zonder al te veel van jezelf te investeren.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

10 dating apps voor gescheiden mensen

Ben je klaar voor een nieuw iemand in je leven? Zin om nieuwe mensen te leren kennen na je scheiding? Probeer dan een van deze datingapps waar ook gescheiden mensen zich thuis voelen.

lexa

1. Lexa

Datingsite Lexa was een van de eerste Nederlandse datingapps die ruim 20 jaar geleden werd gelanceerd. Het platform heeft een serieuze doelgroep met singles die doorgaans wat meer begrip hebben voor gescheiden mensen. Er zijn verschillende leden in alle leeftijdsgroepen en met een variërende achtergrond, wat betekent dat er een grote kans is dat je ware liefde zich ertussen bevindt.

Je kunt eenvoudig een account aanmaken en de profielen van anderen bekijken. Bekijk welke singles zich bij je in de buurt bevinden, zoek gericht met de handige zoekfilters en stuur iemand een berichtje. Het handige van de app van Lexa is dat je ook met je match kunt videobellen. Zo kun je de ander eerst online leren kennen voordat je in het echt afspreekt. Een videogesprek geeft je de mogelijkheid om snel en eenvoudig vast te stellen of er sprake is van een klik.

App StoreGoogle Play

Parship

2. Parship

Parship is net als Lexa een van de meest bekende Nederlandse datingapps. Deze datingapp richt zich voornamelijk op de doelgroep die op zoek is naar een vaste liefdesrelatie. De meeste leden zijn dan ook 30 jaar of ouder en het grootste deel van hen is hoogopgeleid. Wanneer je je aanmeldt bij Parship krijg je een vragenlijst die ingevuld moet worden. Op basis van je antwoorden wordt er een persoonlijkheidsprofiel opgesteld en dit wordt gebruikt om je profiel te matchen met andere leden. Een ideale oplossing wanneer je niet langer je kostbare tijd wilt voordoen aan het hersenloze swipen.

App StoreGoogle Play

50plusmatch

3. 50plusmatch

Veel mensen scheiden net voor of na hun 50ste. Als je in deze leeftijdscategorie valt, is het dus fijn om een datingapp te gebruiken waar je leeftijdsgenoten kunt ontmoeten. 50plusmatch is daar de perfecte app voor. Deze app richt zich op de actieve 50-plusser die op zoek is naar een date, relatie of een vriendschap. Je kunt je eenvoudig online aanmelden, gebruikmaken van de locatiefunctie en op zoek gaan naar leuke singles bij je in de buurt. De 50plusmatch datingapp heeft mogelijkheden om anderen een berichtje te sturen, te chatten of te videobellen.

App StoreGoogle Play

novamora

4. Novamora

Ben je op zoek naar een spannende date na je scheiding? Dan ben je bij Novamora aan het juiste adres. Deze datingapp is geschikt voor singles die op zoek zijn naar een spannend avontuur. Of nog beter gezegd: op deze datingapp kun je daten zonder verplichtingen. Maak een profiel aan en je kunt veilig, anoniem en discreet daten. Novamora is niet bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar iets serieus of langdurigs. De app richt zich voornamelijk op spannende dates en erotische avonturen.

App StoreGoogle Play

tinder

5. Tinder

Tinder is de meest gebruikte datingapp ter wereld. Het bekende swipe-systeem is iets wat veel andere datingapps hebben overgenomen. Je maakt gemakkelijk een profiel aan, voeg foto’s toe en vervolgens krijg je meteen de profielen van singles in je buurt te zien.

Trekt er iemand je aandacht, dan kun je naar rechts swipen. Hebben jullie allebei elkaar naar rechts geswiped? Dan is er sprake van een match en kun je beginnen met chatten. Het is ook mogelijk om te videobellen met elkaar. Hoewel de Tinder-app vooral voor jongvolwassenen bedoeld is, is Tinder een laagdrempelige manier om nieuwe mensen te leren kennen en je in de datingwereld te begeven na een scheiding.

App StoreGoogle Play

facebook dating

6. Facebook Dating

Facebook helpt je niet alleen in contact te komen met je familie, vrienden en collega’s, maar sinds kort is het ook een platform waar je als single in potentie je perfecte match kunt tegenkomen. Op het socialemediaplatform bevinden zich ruim 200 miljoen singles. Facebook Dating is een datingapp voor de gebruikers van Facebook en het is onderdeel van de standaard Facebook-app. Maak je geen zorgen, je normale Facebook profiel is volledig gescheiden van je Facebook Dating-profiel. Het zal niet erg moeilijk worden om een serieuze match op deze app te vinden, Facebook weet inmiddels alles van je.

App StoreGoogle Play

ourtime

7. Ourtime

Ourtime is een datingapp die zich richt op de actieve 50-plusser en is dus ideaal voor gescheiden mensen in deze leeftijdscategorie. Ourtime werkt met een uniek systeem. Je wordt namelijk voorgesteld aan de virtuele datingcoach Julie. Zij stelt je persoonlijke vragen en op basis van je antwoorden stelt ze een datingprofiel voor je samen. Aan de hand van je profiel word je gematcht aan andere profielen. Trekt er iemand je aandacht en heb je interesse? Stuur dan een berichtje of kies ervoor om te videobellen: Ourtime heeft meerdere manieren om contact te leggen.

App StoreGoogle Play

hinge

8. Hinge

Hinge is uitermate geschikt voor singles die het slaapverwekkende swipen beu zijn en graag fatsoenlijke, inhoudelijke gesprekken willen voeren. De Hinge datingapp is gericht op singles die op zoek zijn naar een serieuze en langdurige relatie. De dating app richt zich op diepgang en je kunt gesprekken met andere singles op gang brengen met ‘voice prompts’. Alles in de app is erop gericht om de gesprekken en interacties persoonlijker te maken. En dit is precies wat je nodig hebt als je je na een scheiding weer in de datingwereld begeeft. Download Hinge en ga op zoek naar die oprechte connectie.

App StoreGoogle Play

inner circle

9. Inner Circle

Ben je op zoek naar hoogopgeleide singles die op zoek zijn naar iets serieus? Dan ben je bij Inner Circle aan het juiste adres. Deze app staat voor meer diepgang en minder oppervlakkigheid. Deze app bestaat dus niet uit een vleeskeuring van profielen. Inner Circle is echt bedoeld voor een exclusieve groep singles. Wil je toegelaten worden tot de app? Dan wordt er gekeken naar je functie en ambitieniveau. Alle leden van de Inner Circle zijn in zeker zin aantrekkelijk en succesvol. Ben je op zoek naar een serieuze klik en een diepere connectie? Dan zit je bij de Inner Circle zeker goed.

App StoreGoogle Play

bumble

10. Bumble

Bumble is niet alleen een app waarmee je een leuke date of serieuze relatie kunt zoeken. Je kunt er namelijk ook terecht voor nieuwe vriendschappen of zakelijke contacten. De datingapp lijkt veel op Tinder, alleen is het toch anders. Je krijgt namelijk profielen te zien waarbij je moet kiezen voor je naar rechts of links gaat swipen. Swipe je elkaar allebei naar rechts, dan is er sprake van een match. Het grote verschil is dat bij heteroseksuele matches alleen vrouwen het eerste bericht kunnen verzenden. Download vandaag nog de Bumble-app en maak een persoonlijk profiel aan. Wie weet ontmoet je vandaag nog je perfecte match.

App StoreGoogle Play

Verliefd worden is meer...

... dan geluk hebben. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij één app weten ze precies hoe ze die twee mensen kunnen samenbrengen voor een langdurige relatie. De matching in deze succesvolle app heeft één doel: het koppelen van mensen die écht bij elkaar passen. Ontdek zelf hoe Elitedating een extreem hoog succespercentage behaalt.

Deel dit artikel
Geef je reactie