Home Datingsites Dating app vs traditionele datingsite: waar is de kans op een relatie het grootst?

Dating app vs traditionele datingsite: waar is de kans op een relatie het grootst?

4 minuten leestijd
0
single dating apps

Dating apps hebben een grote invloed gehad op de manier waarop singles met elkaar contact leggen. In plaats van steunen op contacten van de mensen om je heen ben je nu binnen enkele minuten met andere singles aan het chatten. Je wordt als single bijna niet meer gekoppeld aan iemand die je nog niet kent. Hoe leuk dit ook kon zijn om een blind date te hebben, het is niet meer nodig door de komst van de dating apps.

Als je single bent dan verwacht inmiddels iedereen dat je actief bent op Tinder. Zo snel is het gegaan met de dating apps. Werd je tien jaar geleden nog als wanhopig gezien als je je liefde op een datingsite had ontmoet, nu is het meer dan normaal om iemand te leren kennen op een dating app. Tijden veranderen en dat zien we terug in de manier waarop mensen elkaar ontmoeten. De dating apps die de laatste jaren op zijn gestaan hebben de wereld van single Nederland veranderd. Hoe makkelijk de dating apps ook zijn, het is niet jammer genoeg alleen rozengeur en maneschijn.

De nadelen van dating apps

De nieuwe manier van contact leggen op basis van de bekende swipe naar rechts kan gevaarlijk zijn. De eindeloze mogelijkheden en het grote aanbod singles lijken een voordeel maar zijn in werkelijk vaker een nadeel. Dit komt doordat deze werkwijze je aanspoort om altijd op zoek te gaan naar “iets beters”. Terwijl je al een aantal leuke matches hebt die interesse in je tonen blijf je vegen op het scherm van je smartphone.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De cirkel

Veel singles gaan van de ene match door naar de andere, altijd op zoek naar iemand die nog knapper of intelligenter is. Het gevolg is dat er nooit een einde aan komt. Ondertussen worden uiterst geschikte kandidaten na een kort gesprek genegeerd omdat er alweer een nieuwe match is. Dit is voor sommigen een oneindig proces waarbij het uiteindelijk nooit tot een échte date komt.

Keuzestress

De dating apps zoals Tinder laten singles op zoek gaan naar perfectie en ondertussen raakt iedereen verlamt door de keuzes. Heeft hij geen 3-dagen stoppelbaard maar is hij te netjes geschoren? Swipe naar links. Heeft zij een man op de achtergrond staan in een foto? Swipe naar links. Alles wat niet perfect is wordt binnen een seconde naar links geveegd. Met te veel keuze ontstaat keuzestress. De keuzevrijheid die apps als Tinder bieden is eerder beknellend dan bevrijdend.1

De zoektocht naar perfectie wordt gekenmerkt door gemiste kansen.

Het is niet moeilijk om op de dating apps de hoop op liefde te verliezen. Na een lange reeks oppervlakkige keuringen op basis van het uiterlijk gevolgd door gesprekken zonder inhoud is het lastig om de moed erin te houden.

De voordelen van een traditionele datingsite

Als je doel een liefdesvolle relatie is dan is de kans op succes groter op een traditionele datingsite. In tegenstelling tot de dating apps ligt er minder de focus op het uiterlijk en meer op wat iemand te vertellen en te bieden heeft. De berichten die je er verstuurt lijken meer op brieven dan op instant messaging. Het chatkarakter dat de dating apps kenmerkt is in veel mindere mate aanwezig op de traditionele datingsites. Dit biedt iedereen meer tijd om na te denken over wat er daadwerkelijk gedeeld wordt met de ander.

Andere doelen

Waar je bij een dating app niet vreemd opkijkt als iemand alleen maar op zoek is naar seks kom je dit veel minder tegen op de traditionele datingsites. Singles zijn er vaker op zoek naar een vaste relatie, besteden meer aandacht aan het profiel en nemen meer tijd om de inhoud van de berichten te perfectioneren. Bij een traditionele datingsite draait het meer om de kwaliteit dan om de kwantiteit.

Kwaliteit versus kwantiteit.

Je hebt minder contacten maar de contacten die er zijn hebben meer betekenis en tonen meer diepgang. Waar je bij een dating app snel afgeleid wordt door de “volgende” blijf je op een échte datingsite sneller hangen bij een interessant gesprek. Je wordt niet afgeleid en krijgt zelf de tijd om de beste versie van jezelf te laten zien. Nu je dit gelezen hebt vraag je je waarschijnlijk af bij welke traditionele datingsite je jezelf in kunt schrijven? Dit zijn twee bekende datingsites die voldoen aan de beschrijving van een traditionele datingsite:

lexa

1. Lexa

Lexa is de bekendste échte datingsite van Nederland. Dat is niet zonder reden. De datingsite is opgericht in 2002 en is dus één van de oudste datingsites van Nederland. Deze lange periode en miljoenen aanmeldingen hebben een schat een informatie opgeleverd. Hierdoor weet Lexa als geen ander hoe de Nederlandse datingmarkt in elkaar steekt, wat er van een datingsite verwacht wordt en hoe je de singles bij elkaar brengt.

Terwijl veel singles uitwijken naar de frisse dating apps gevuld met oppervlakkige contacten, kiezen de serieuze singles nog altijd eerder voor een datingsite zoals Lexa. Jij ook?

App StoreGoogle Play

Elitedating

4. Elitedating

Op zoek naar iemand die wat slimmer, beter opgeleid of van een hoger niveau is? Dan is Elitedating de datingsite die je zoekt. Deze datingsite richt zich specifiek op de single met een opleiding van HBO niveau of hoger. Hoe je eruit ziet is niet van belang, zolang je maar hoogopgeleid bent. Het doel van Elitedating is om deze doelgroep samen te brengen.

Als je het zat bent om gesprekken te voeren met singles van een ander niveau, dan kunnen de diepgaande gesprekken op Elitedating een verademing zijn. Meld je aan bij de datingsite en je wordt gevraagd om een vragenlijst in te vullen waarmee je gematcht wordt met andere leden.

App StoreGoogle Play

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Datingsites

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

YouTube de datingsite? Waar de geschiedenis van videodaten begon

YouTube, wie kent het platform niet? Het is een videoplatform waar je letterlijk miljarden…