Home Dating apps 9 simpele dating app tips, tricks en hacks voor meer succes

9 simpele dating app tips, tricks en hacks voor meer succes

8 minuten leestijd
0
dating tips

De tijden van gekoppeld worden door je collega of familie zijn zo goed als voorbij. Zoals elke single in 2018 weet ontkom je er niet meer aan om een dating app te gebruiken als je nieuwe mensen wilt ontmoeten. Het is dé virtuele place to be als je zonder moeite met andere singles wilt matchen.

Hoewel er nog genoeg andere manieren zijn om mensen te ontmoeten, zijn de dating apps een geweldig hulpmiddel dat er met een beetje geluk voor kan zorgen dat je nooit meer alleen door het leven gaat.

Geen succes?

De doorgewinterde Tinderaars weten inmiddels dat je geen succes hebt als je profiel uit een gedateerde foto bestaat en aangevuld wordt door een groepsfoto met vrienden. Er is meer voor nodig om de concurrentie te verslaan.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Of het nu het selecteren van de beste dag en tijd van de week is of een wetenschappelijke benadering van de perfecte profielfoto; je kunt jezelf veel tijd besparen als je het op de juiste manier aanpakt.

Er zijn talrijke hacks die je kunt toepassen om je resultaten te boosten. Elke like telt. Met behulp van de tips en tricks kun je zelfs matchen met de singles van het kaliber waar je normaal gesproken nooit een reactie van ontvangt.

De term “out of your league” bestaat alleen als je het nalaat om deze tips en tricks te gebruiken. Als je niet de resultaten ziet voor het harde werk dat je erin stopt dan is het tijd om je strategie te wijzigen en deze tips te benutten.

1. Upload een aantal verse foto’s

Het kiezen van welke foto’s je op je datingsprofiel wilt gebruiken is geen gemakkelijke taak, vooral niet als je cameraschuw bent. Terwijl sommige singles van nature fotogeniek zijn en iedere keer de juiste blik tevoorschijn toveren zijn er genoeg anderen die nooit de perfecte foto kunnen maken.

Om volledig te profiteren van de voordelen van online daten is het essentieel om de perfecte foto van jezelf te vinden. Dit is het eerste waar je op beoordeeld wordt. Als je zelf niet de kennis of de kunde hebt om dit te realiseren dan is het advies om een professionele fotograaf in te huren.

Een swiper beslist in een nanoseconde of er naar rechts of links geveegd wordt. Singles swipen alsof het een test van de reflexen is. Als je met je huidige profiel niet dezelfde aantallen matches als je vrienden scoort dan is het aanpassen en bewerken van je foto’s de eerste stap die je kunt zetten.

Het bijwerken van je foto’s is een eenvoudige manier om je profiel te vernieuwen en wat meer matches te verzamelen. Mogelijk kun je met de nieuwe set foto’s zelfs de singles die dit eerder niet deden overhalen om je profiel naar rechts te swipen.

Alison tinder bio

2. Schrijf een nieuwe bio

Singles die al langere tijd op een dating app actief zijn laten het vaak na om de bio te vernieuwen. De bio wordt snel ingevuld tijdens het aanmelden en that’s it; er wordt niet meer naar om gekeken.

Wie de bio nooit verandert laat een kans liggen. Als je al een tijdje dezelfde bio gebruikt dan is de kans groot dat je dit stukje tekst niet meer up-to-date is. Misschien is je leven inmiddels veranderd, ben je van baan gewijzigd of ben je wat kilo’s lichter.

Het is verstandig om je bio regelmatig bij te werken om potentiële matches een accurate en actuele indruk te geven van wie je bent. Bovendien is het mogelijk dat je je bio geschreven hebt in een tijd waarin je creativiteit op een dieptepunt was en je nu veel beter in staat bent om een uitnodigende tekst te schrijven.

Er is altijd ruimte voor verbetering naarmate je zelf ook meer profielen van anderen bekeken hebt. Waar de foto’s een ander uitnodigen om naar rechts te swipen geef je met de bio je matches een opening om het gesprek te starten. Je bio is voor twijfelaars soms ook de reden om naar rechts te vegen.

3. Laat je helpen door een vriend(in)

Waar de meeste singles de fout mee ingaan is dat ze alles alleen proberen te doen. In werkelijkheid is het effectiever om hulp te vragen aan je omgeving. Zijn je foto’s echt zo goed als je zelf denkt en is je bio echt zo grappig? Dat je zelf van mening bent dat het niet beter kan betekent nog niet dat anderen er ook zo over denken.

Bovendien kan de ander je eventuele schijf- en spelfouten corrigeren die je zelf over het hoofd hebt gezien. Het helpt vooral als je je laat helpen door iemand van het andere geslacht. Deze kan je inzichten geven waar je zelf nooit aan gedacht hebt. Een frisse blik op je profiel, foto’s en bio kan je helpen om nog meer matches te scoren.

Als je nog een stapje verder wilt gaan dan laat je het swipen over aan iemand die je vertrouwd. Soms zijn de mensen om je heen beter in staat om iemand voor je te kiezen dan jij zelf. Deze mensen die je goed kennen kunnen een beter beeld hebben van een single die bij je past. Er is niets mis mee om je eens te laten verrassen door een single die je zelf nooit gekozen zou hebben. Het leert je misschien zelfs om verder te kijken dan de eerste virtuele indruk.

4. Maak werk van je openingszin

Het succes dat je hebt hangt niet alleen af van je profiel. Het profiel is niets meer dan een visitekaartje, wat vaak niet genoeg is om de buit binnen te harken. Daarom wordt er na het uitdelen van een visitekaartje ook vaak een follow-up e-mail verstuurd.

Op de dating app doe je dat met een openingszin. Wie geen ervaring met de dating apps heeft denkt misschien dat het versturen van een “hoi” genoeg is maar de realiteit is dat deze opening van het gesprek het minst effectief is. Singles zijn het zat om begroet te worden met een “Hey, hoe is het?”

“Na het zien van je reisfoto’s denk ik maar aan één ding; ben jij zo’n iemand die klapt als het vliegtuig veilig geland is?”

Het is een nietszeggend bericht, verstopt in een inbox die overstroomd wordt door vergelijkbare berichten. Terwijl je alle moed verzameld hebt om het gesprek te openen met een “hoi” is je match al door naar de volgende kandidaat die wel werk heeft gemaakt van de openingszin. Voorkom dat je één van velen bent die “veilig” het gesprek opent met een begroeting.

Doe wat anders dan anderen. Stel je match voor een dilemma met een interessante vraag of verzin een unieke én grappige opmerking over een foto. Bedenk voor elke match een nieuwe openingszin en je laat zien dat je er moeite voor hem of haar wilt doen.

5. Spreid je kansen

Met zoveel apps om uit te kiezen is het niet makkelijk om trouw te blijven aan een enkele dating app. Dat is ook niet nodig. Als je bij de ene app onvoldoende matches krijgt om je mee te vermaken dan is een tweede dating app erbij een goed idee. Zo kun je bijvoorbeeld iedere dag een partnervoorstel krijgen bij een dating app zoals Elitedating, maar als deze niet bevalt dan moet je weer een dag wachten.

Voor je het weet ben je een week verder, zonder een leuke match. In dit geval hoef je je niet te beperken tot één dating app. Tegelijkertijd kun je je geluk zoeken op een dating app zoals Badoo, waar je zelf contact kunt opnemen met wie je maar wilt. Op deze manier spreid je je kansen over twee of meer dating apps. Dit zijn bijvoorbeeld een aantal dating apps die je naast Tinder kunt gebruiken:

Het spreiden van je kansen heeft het voordeel dat je meer singles kunt ontmoeten maar er is ook een nadeel. Als je actief bent op meerdere dating apps kan het onbeheersbaar worden. Het is niet realistisch om op vijf dating apps actief te zijn terwijl je er maar twee kunt onderhouden en tijdig kunt reageren op berichten.

Bovendien is de kans dan groot dat je overweldigd raakt door het aanbod. In een ideale situatie ben je op elk ogenblik met één match tegelijk in gesprek. Ga pas door naar de volgende als je besloten hebt dat deze match geen toekomst heeft.

6. Kap gesprekken af met mensen die niet willen afspreken

Online daten; je zou zeggen dat iedereen dit doet om een partner te vinden maar dat is jammer genoeg niet zo. Sommige singles hebben alleen de aandacht nodig, anderen zoeken een egoboost en weer anderen durven niemand te ontmoeten.

Wat de reden ook is, sommige singles zoeken niets meer dan een penvriend. Dat dit teleurstellend is weet iedereen die het meegemaakt heeft. Je kunt je enthousiasme niet onder stoelen of banken steken maar wat je ook probeert, de eerste date komt nooit in je agenda te staan.

Wie op zoek is naar een partner kan al snel vele uren en dagen aan tijd verspillen aan de singles die niet willen afspreken. Er is bijna niets erger dan aan het lijntje gehouden te worden terwijl je ondertussen de ene na de andere single afwijst voor deze speciale match die nooit wil afspreken. Als je succesvol wilt zijn in daten dan moet je er gewend aan raken om gesprekken af te kappen met mensen die je tijd verspillen.

7. Deel je nummer sneller

Het online dating proces werkt voor bijna iedereen op dezelfde wijze waarbij dezelfde stappen doorlopen worden om af te spreken. Het begint bij een swipe of een eerste bericht, als het contact op de app bevat dan wordt het telefoonnummer gedeeld en gaat het gesprek over naar Whatsapp.

De overstap naar Whatsapp betekent dat je dichter bij de date bent. Wie het nummer gedeeld heeft is zelfs vaak al bijna zeker van een date. Logischerwijs betekent dit dat hoe sneller je je nummer deelt, hoe sneller je kunt afspreken.

Door de stappen in te korten kun je tijd besparen en sneller de singles uitsluiten die niet met je willen afspreken. Je voorkomt hiermee dat je oneindig doorgaat met berichten versturen. Het doel is immers niet het intrigerende gesprek maar een real-life afspraak.

Het is bovendien niet nodig om het “normale” stappenplan af te gaan. Je kunt al vanuit de dating app het voorstel doen om af te spreken en vlak voor de date pas je nummer delen. Je slaat hiermee de Whatsapp fase over waardoor je alsnog sneller je doel bereikt.

8. Verminder de tijd dat je eraan besteedt

Hoe vaker je de dating app tevoorschijn haalt, hoe sneller het gaat vervelen, hoe kleiner de kans op succes. Al die tijd die je aan de gesprekken en het swipen kwijt bent geven je een vermoeiend gevoel. Als je je verveelt dan is het leuk maar dat is het niet meer als je iedere minuut van de dag de app checkt op nieuwe berichten.

Continu gefocust zijn op het daten zorgt ervoor dat je vermoeid raakt en uiteindelijk een hekel krijgt aan steeds weer dezelfde gesprekken.

Twee keer per dag voor een korte periode berichten versturen en profielen swipen is genoeg. Meer tijd hoef je er niet aan te besteden. Tussendoor kun je eventueel nog een keer reageren maar het is niet nodig om elk moment van de dag klaar te staan voor je matches.

Niemand kan dat van je verlangen en zelf moet je dat niet willen. Je maakt slechtere keuzes en je mist de creativiteit in je antwoorden. De strategie van twee keer per dag op de app en tussendoor een bericht creëert voldoende momentum om na een aantal dagen af te spreken.

9. Neem een date vakantie

Wie dag na dag in gesprek is met een match kan na verloop van tijd mentaal uitgeput raken van steeds weer dezelfde gesprekken. Je zucht als je weer een bericht krijgt en over het algemeen merk je dat je een negatieve houding aanneemt ten opzichte van de dating apps.

Als dit je bekend voorkomt dan is het tijd om een date vakantie te nemen. Geen singlereis maar een echte vakantie waarin je geen enkele dating app opent of contact hebt met een single. Een date vakantie van nog geen twee weken doet wonderen.

Het is soms de enige manier om nog positief te blijven, vooral als je een lange periode geen interessante match hebt gehad. Gebruik de date vakantie om je op te laden, na te denken over wat je de volgende keer beter of anders kunt doen en begin daarna weer met een fris gevoel aan een nieuwe swipe-ronde. Uiteindelijk moet het daten namelijk leuk zijn en niet een verplichting.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

OkCupid voegt Nederlands toe als voorkeurstaal

Liefde kent geen grenzen. Maar het helpt wel als je een datingapp in je eigen taal kunt ge…