Home Dating apps Dating app The Inner Circle: exclusieve community voor hoogopgeleide singles

Dating app The Inner Circle: exclusieve community voor hoogopgeleide singles

2 minuten leestijd
0
inner circle

Het afgelopen jaar is een groot succes voor dating app The Inner Circle geweest. Met hevige concurrentie van de gevestigde orde is deze dating app toch in staat om continu te blijven groeien. The Inner Circle is een members only dating app voor hoogopgeleide singles. Het is een dating app maar door de manier waarop het werkt kan het ook gezien worden als een sociaal netwerk. Nadat de dating app het afgelopen jaar in aantal leden verdubbelde, worden op dit moment iedere dag meer dan 3.000 nieuwe leden gescreend.

Wat is het?

The Inner Circle is in 2013 opgericht door twee Nederlanders als oplossing voor een real life probleem waar veel singles mee te maken hebben. Volgens de makers van de app is swipen op apps als Tinder leuk maar het levert vaak niet het gewenste resultaat op. Deze dating apps werken op basis van kwantiteit, niet op kwaliteit. Op dit punt maakt The Inner Circle het verschil. Singles met een gelijkwaardige achtergrond en interesses maken een grotere kans op een match en dat is waar The Inner Circle zich op richt. Het is een uniek platform dat ervoor zorgt dat je gematcht wordt met de singles die echt bij je passen. Waar de dating app in 2015 nog slechts 50.000 leden had zijn dit er inmiddels 650.0001. The Inner Circle vraagt een maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de app. Als je 30 jaar of jonger bent dan betaal je 20 euro per maand en anders betaal je 40 euro per maand.

Tinder is een big mac, The Inner Circle een 3-gangen menu in een sterrenrestaurant.

Hoe word je lid?

Lid worden is alleen mogelijk als je een uitnodiging ontvangt. Je kunt je niet aanmelden wanneer jij dat wilt. De leden van The Inner Circle mogen vijf vrienden of kennissen uitnodigen die pas worden toegelaten na een screening. Je kunt zelf ook een account aanvragen waarna je gescreend wordt door het team achter de dating app. Er wordt gekeken naar je opleiding, beroep en connecties op sociale media. Voordat je toegelaten wordt op de dating app word je verteld dat er een wachtlijst is. Dit idee is afkomstig van het feit dat de drukke clubs met strikte regels aan de deur vaak de langste rijen hebben2. Zo werkt het ook bij The Inner Circle. Voor elk lid dat lid wordt van de dating app is er een ander lid die de deur gewezen wordt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Waar The Inner Circle zich mee onderscheid is niet alleen de exclusieve gemeenschap maar ook de offline evenementen voor leden. De besloten evenementen worden iedere maand in verschillende grote steden georganiseerd. Op de meest bijzondere locaties brengt de dating app het online daten naar de echte wereld waar je als lid kennis kunt maken met andere leden van de app. Nadat de dating app in Amsterdam begon met het organiseren van evenement is het inmiddels ook mogelijk om de events bij te wonen in steden als New York, Londen, Parijs, Barcelona en Milaan.

The Inner Circle is niet de enige dating app voor hoogopgeleide singles. In de Verenigde Staten pakt dating app The League snel terrein af van de andere dating apps met meer dan 250.000 gebruikers. Ook deze dating app is van plan om uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk en meer landen. In Nederland is The Inner Circle nog niet zo bekend als veel van de andere dating apps. Datingsites voor hoogopgeleide singles hebben op dit moment bij veel singles de voorkeur. Dit zijn drie bekendste datingsites voor hoogopgeleide singles:

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dating app Bumble: ‘Singles nu meer bewust van lichaam dan voor corona’

Thuiswerken laat de afstand tot je kantoor verdwijnen, maar het verkleint ook de afstand t…