Home Dating apps Dating app Hily: kunstmatige intelligentie voor betere veiligheid en matches

Dating app Hily: kunstmatige intelligentie voor betere veiligheid en matches

2 minuten leestijd
0
hily dating

Wiskunde, statistieken en kunstmatige intelligentie; dat zijn de dingen waar de dating app Hily zich mee onderscheidt. Terwijl de app slechts twee jaar geleden is opgericht heeft het een florissante toekomst voor de boeg. Tenminste, dat is wat velen denken. Hily wordt namelijk aangedreven door kunstmatige intelligentie en richt zich volledig op de veiligheid van haar gebruikers en hun gegevens.

Anti-catfish

Het eerste pluspunt van Hily is dat het er alles aan doet om catfish-achtige perikelen te voorkomen. Mensen doen zich online geregeld voor als iemand anders, maar dat kan niet op Hily. Een van de doelen van Hily is om alleen echte gebruikers toe te laten en dat doel probeert men te bereiken met kunstmatige intelligentie.

Om lid te worden van Hily word je dus op verschillende manieren gecontroleerd. De app gebruikt ID-verificatie via Facebook, foto-opname en (binnenkort) officiële identificatie. Het voorkomt ook dat afbeeldingen worden geüpload die bewerkt zijn. Alleen dit is al een effectieve manier om te voorkomen dat je foto’s tot in detail bewerkt, zodat je niet meer op jezelf lijkt.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Matchingsalgoritme

Een van de oprichters van de app, Yan Pronin, komt uit de wereld van analytics, dynamische prijzen en statistische modellen. Hij besefte dat hij een deel van die kennis kon gebruiken om de manier waarop mensen elkaar online ontmoeten te verbeteren. En dus werd een algoritme ontwikkeld dat de leden met elkaar matcht. Dat doet het niet alleen op basis van je locatie of je aantrekkelijkheidsscore (zoals Tinder deed), maar op basis van veel meer factoren.

Eigenlijk doet de app dit met machine-learning; een techniek dat zichzelf blijft verbeteren zodat de matches steeds beter worden. Hily negeert hoe aantrekkelijkheid je bent en gaat voor betere overeenkomsten. Zo identificeert het gebruikers met dezelfde interesses en een hogere kans op matchen, waarbij ze gegevens zoals dialoogdiepte, wederzijdse voorkeuren, verzonden foto’s en meer signalen gebruiken. Hoe meer je de app gebruikt, hoe hoger de kwaliteit van je matches worden.

Everything that happens on Hily stays on Hily

In een tijd waarin privacyschandalen aan de orde van de dag zijn, komt een veilige dating app als geroepen. Een van Hily’s kenmerken is dat het er alles aan doet om je data te beveiligen. Dat dit belangrijk is voor gebruikers heeft de app goed door. Maar daar zijn alle dating apps zich nu meer dan ooit bewust van.

Hoe het werkt

Hily werkt op een vergelijkbare manier als vele andere dating apps, met uitzondering van het matchingssysteem. Je kunt naar links swipen als je iemand leuk vindt, naar rechts als je door wilt gaan naar de volgende. Als de ander jou ook leuk vindt, dan kun je met elkaar chatten. De profielen die voorgesteld worden kiest Hily dus aan de hand van het algoritme, maar dit zijn wel de profielen bij je uit de buurt. Dit is niet veel anders dan hoe Tinder werkt. De lay-out van de app is verder simpel, minimalistisch maar vooral gebruiksvriendelijk.

  • Inloggen met Facebook
  • Leeftijdsgrens is 18+
  • Voor hetero’s maar anderen zijn welkom

Elixir

Zoals geldt voor elke dating app is niet alles gratis te gebruiken. Om beter op te vallen en meer kans te maken op een match biedt de app een optioneel abonnement aan met de naam Elixir. Dit Hily Elixir abonnement geeft je toegang tot een reeks hoogwaardige functies die niet beschikbaar zijn voor de gratis leden, zoals Chat-verzoeken, Rollbacks, Boosts, Extended-filters en Incognito-modus. De kosten van het abonnement voor Hily Elixir zijn:

  • 5 Chatverzoeken: $ 4.99
  • 1 week Elixir, 7 dagen gratis: $ 14.99
  • 1 maand Hily Elixir $ 14.99
  • 3 maanden Elixir: $ 39.99

Hoewel Hily nog niet in Nederland beschikbaar is, heeft het potentie om ook in Europa voet aan de grond te krijgen. De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dating app Bumble: ‘Singles nu meer bewust van lichaam dan voor corona’

Thuiswerken laat de afstand tot je kantoor verdwijnen, maar het verkleint ook de afstand t…