Home Dating apps Dating app Ditto geeft je alle aandacht van je match

Dating app Ditto geeft je alle aandacht van je match

2 minuten leestijd
0
dating app

De dating apps zijn niet weer te denken uit het dagelijkse leven van de moderne single. Wat alle populaire dating apps zoals Tinder in gemeen hebben is dat er veel keuze is, misschien zelfs wel teveel keuze. De meeslepende werkwijze van de dating apps leiden namelijk tot de bekende paradox of choice; met teveel keuze raak je overweldigd door het aanbod en kun je uiteindelijk geen keuze maken1. Dating app Ditto heeft hier een oplossing voor waardoor je je aandacht niet hoeft te verdelen over tientallen matches, zo meldt MetroUK. In tegenstelling tot andere dating apps gelooft men bij Ditto in het concept “minder is meer” en “kwaliteit boven kwantiteit”.

Exclusieve matches

Waar je bij andere dating apps je aandacht over meerdere matches verdeelt kiest Ditto voor een nieuwe aanpak, genaamd de 1×1 regel. Je wordt namelijk maar met één persoon tegelijk gematcht. Eén match, één gesprek, geen afleidingen en volledige exclusiviteit. Swipen is niet meer mogelijk als je eenmaal met iemand een match hebt. Dit voorkomt dat je eindeloos gaat swipen en match na match opstapelt zonder ooit de nodige aandacht aan al deze matches te geven. Met exclusieve matches is er ook niemand die de ander ervan verdenkt dat deze met tientallen anderen aan het chatten is.

Geen afleidingen

Volgens de makers van de app is dit een scenario dat het echte leven nabootst. Je matches verdienen je volledige aandacht maar ook andersom. Eenmaal gematcht met een single weet je zeker dat niemand in de weg loopt door hem of haar af te leiden met intrigerende berichten. Jij bent immers de enige die met de persoon kan chatten. Of de persoon het waard is om alle andere singles voorbij te laten gaan is een keuze die je zelf moet maken. Op ieder moment is het mogelijk om het contact te verbreken en door te gaan naar een andere match waarna je weer opnieuw exclusief kunt chatten.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

De nieuwe aanpak van Ditto is geen verkeerd idee hoewel mensen nu eenmaal gewend zijn om veel keuze te hebben. Al deze mogelijkheden geven ons het idee dat we meer vrijheid hebben maar in werkelijkheid werkt het verlammend. Als je dan wel een keuze maakt ben je er niet compleet tevreden mee, heb je het gevoel dat je mogelijkheden links hebt laten liggen en zijn de verwachtingen te hoog. Het gevolg is dat je sneller spijt van je keuzes hebt. Ditto moet hier op het gebied van dating verandering in brengen. We zijn benieuwd of dit de dating app is waar de hedendaagse single op zit te wachten. Ditto is op dit moment nog niet gelanceerd maar het is voornemens om voor Valentijnsdag live te gaan in de app store.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bijna helft van Nederlandse singles valt als een blok voor iemands stem

Zou jij op iemand verliefd kunnen worden als je alleen diens stem hoort? Als je onlangs he…