Home Dating apps Dating app Cove test de chemie met betekenisvolle conversaties

Dating app Cove test de chemie met betekenisvolle conversaties

2 minuten leestijd
0
cove

“Get Swept Away. Not Swiped Away.” Dat is de slogan van dating app Cove, een nieuwe app die meer diepgang naar online daten wil brengen. Het noemt zichzelf de oplossing voor het probleem van de huidige generatie dating apps. Swipen op zich is niet verkeerd, maar wel hoe sommige mensen deze populaire matching-wijze misbruiken.

Ego-boosting, om aandacht te krijgen van anderen, is een van deze gehate tactieken. Het is swipen voor de aandacht, zonder ook maar de intentie om af te spreken. En dat geldt ook voor de singles die het niet serieus nemen door niet te reageren, of alleen met ‘lege’ antwoorden die niet verder komen dan de oppervlakte. Daar wil Cove verandering in brengen met een ingenieus stappenplan voor het ontdekken van een klik.

In 7 dagen naar chemie

De naam ‘Cove’ is de Engelse vertaling van ‘inham’, maar dat wordt er niet mee bedoeld. Het is afgeleid van de ‘co’ van ‘conversation’ en de ‘ve’ van ‘love’. En dat zegt meteen al veel over de werkwijze van deze nieuwe app. De nadruk ligt bij Cove op de gesprekken tussen gebruikers; niet alleen in tekst, maar ook met audio en video. Met deze aanpak wil het een diepere connectie tussen gebruikers laten plaatsvinden, in een periode van 7 dagen.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Hoe dit werkt

Zoals bij de normale swipe-apps is er eerst een match nodig om te kunnen chatten. In dit opzicht wijkt Cove niet af van het huidige aanbod apps. Wat daarna gebeurt is een systematische aanpak om meer diepgang aan het gesprek te geven. Na het matchen moet je drie rondes van communiceren doorstaan, om uiteindelijk te ontdekken of de chemie er is.

Als je binnen 72 uur, oftewel drie dagen, niets verstuurt dan verloopt de match. Maar als je je match wilt leren kennen dan moet je minimaal drie berichten versturen, om te voorkomen dat de match verloopt. Je begint met het versturen van tekstberichten wat na drie berichten wordt geëscaleerd naar audioberichten. Deze ronde geeft je de mogelijkheid om de stem van je match te horen. Wederom krijg je 72 uur de tijd om twee audioberichten te delen.

Na elke ronde, dat bestaat uit een vast aantal berichten, krijgen de matches de keuze om door te gaan (Dive Deeper) of te stoppen. Als je doorgaat na de audioberichten dan mag je een video naar elkaar versturen, om bewegende beeld van elkaar te zien.

Meer betrokkenheid en diepgang

Met dit 7-dagen systeem kunnen gebruikers elkaar steeds beter leren kennen terwijl ze de app gebruiken om te chatten. De innovatieve aanpak is gericht op het elimineren van de vervelende matches die nergens toe leiden en heeft als doel om meer betrokkenheid naar de gesprekken te brengen.

Cove is begin vorig jaar opgericht waarna het in verschillende media onder de aandacht is gebracht. Dit heeft geleid tot een forse groei van het aantal gebruikers, maar niet vergelijkbaar met de gigantische aantallen van apps als Tinder en Badoo. Hoewel de app gratis is voor vrouwen, dienen mannen te betalen om de app te kunnen gebruiken. Cove is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Lexa alternatief: 8 dating apps om te overwegen als vervanging

In Nederland zijn er maar weinig datingpartijen die de naamsbekendheid van Lexa kunnen eve…