Home Dating Daten na een lange relatie: 5 dingen die je moet weten

Daten na een lange relatie: 5 dingen die je moet weten

3 minuten leestijd
0
stress

Na vele jaren in een lange relatie te hebben doorgebracht ben je opeens alleen en eenzaam. Misschien heb je zelfs moeite gehad om zonder iemand naast je in slaap te vallen. Het is niet makkelijk om een lange relatie achter je te laten. Een periode om de breuk te verwerken doet goed maar er komt een moment dat je er weer klaar voor bent. Als je wilt daten na een lange relatie dan kom je er al snel achter dat het spelletje veranderd is. Opeens zijn er talrijke dating apps die het makkelijker dan ooit maken om iemand te ontmoeten. Het lijkt een geschenk uit de hemel maar in de praktijk is het een nachtmerrie. De dating apps zorgen namelijk voor de bekende paradox of choice; met teveel keuze raak je overweldigd1. Dit is helemaal het geval als je weer net terug op de markt bent.

Je dacht dat je nooit meer hoefde te daten maar plotseling bevind je je weer in dezelfde situatie als jaren geleden. Het is niet vreemd dat je het moeilijk vindt om een begin te maken. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je. Dit is hoe je weer begint met daten na een lange relatie.

Je bent niet de enige

Het aantal singles in Nederland varieert iedere dag. Sommige singles vinden liefde en beginnen aan een relatie terwijl anderen weer single worden na een relatiebreuk. Dat is hoe het leven nu eenmaal werkt. Het aantal scheidingen is hoger dan ooit wat betekent dat er veel meer mensen zoals jou zijn die na vele jaren weer alleen door het leven gaan. Je bent niet de enige die na lange tijd weer opnieuw de datingwereld moet ontdekken. Het proces van een relatiebreuk kan moeilijk zijn maar uiteindelijk zit je niet meer in een ongelukkige relatie en ben je weer vrij om te doen wat je wilt.

Klaar met de vleeskeuringsapps?

relatieplanet"NIET swipen, MEER diepgang: Relatieplanet is precies dat. Voor mensen met inhoud die een vaste relatie zoeken."

Bekijk de leukste singles
  • ✅ Dating
  • ✅ Relatie
  • ✅ Liefde

Er is iemand voor je

De emotionele rollercoaster van een lastige breuk kan ervoor zorgen dat je zelfvertrouwen een deuk oploopt. Je voelt je niet meer aantrekkelijk en hebt het gevoel dat niemand ooit nog geïnteresseerd in je kan zijn. Deze gevoelens zijn het gevolg van een periode van ongeluk. In werkelijkheid zijn er veel singles die zitten te wachten tot iemand zoals jij zich aanmeldt bij de datingsite. Maak je geen zorgen over dat niemand je leuk gaat vinden; er is altijd iemand die enorm veel interesse in je heeft.

Laat het verleden achter je

Het gevaar van daten na een lange relatie is dat je potentiële kandidaten gaat vergelijken met je ex-partner. Dat is ook niet zo vreemd als je jaren met dezelfde persoon doorgebracht hebt. Je moet echter beseffen dat niemand hetzelfde is. Vergelijk de nieuwe mensen die je ontmoet niet met je ex-partner en laat deze volledig uit je datingervaring. Denk er niet aan en praat er niet over. Zie het daten na de lange relatie als een schone lei. Dit betekent dat je niet over je ex praat, over je verleden en alleen naar de toekomst kijkt.

Neem de tijd

Het is verleidelijk om meteen een nieuwe partner te zoeken nadat je relatie verbroken is maar dat is niet verstandig. Het is essentieel om de tijd te nemen na een lange relatie om alles te verwerken. Misschien dat je denkt dat je er klaar voor bent maar in de praktijk werkt het vaak heel anders. Je wil niet te vroeg weer beginnen met daten om er vervolgens al snel achter te komen dat je er emotioneel nog niet klaar voor bent. Neem niet alleen de tijd om weer te starten met daten maar doe dit ook als je de eerste contacten legt. Het is niet nodig om direct met de eerste de beste af te spreken. Online daten is een spel geworden van het elimineren van de ongeschikte kandidaten zodat de beste kandidaat overblijft. Voorkom dat je te hard van stapel loopt en neem de tijd om de ander te leren kennen.

Online is waar je moet zijn

De tijd waarin je gekoppeld werd aan een collega van een vriend of vriendin is zo goed als voorbij. Het gebeurt nog wel, maar in veel mindere mate dan jaren geleden. Het is niet meer nodig door de opkomst van de dating apps. Online is waar het daten anno 2018 zich afspeelt; hoe oud je ook bent en wat je ook zoekt. Dit zijn de drie populairste datingsites van dit moment:

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep voor Relatieplanet kiest. Ontdek zelf waarom deze datingsite al 10 jaar op rij is verkozen tot de 'beste datingwebsite van Nederland'.

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Daten zonder verwachtingen: 10 manieren om het minder teleurstellend te maken

Ben je op zoek naar een leuke partner op een dating app? Dan heb je gemerkt hoe moeizaam h…