Home Date Daten als ouder: 6 tips om kinderen te laten wennen

Daten als ouder: 6 tips om kinderen te laten wennen

2 minuten leestijd
0

Single zijn en kinderen hebben kan voor lastige situaties zorgen. Als het op daten als single ouder aankomt dan zijn er veel factoren waar je rekening mee moet houden. Het leven als single en ouder lopen dwars door elkaar waarbij het moeilijk is om dit gescheiden te houden. Als ouders beginnen met daten dan zorgt dit voor onzekerheid bij kinderen. Elk kind reageert er anders op en geen enkele situatie is hetzelfde. Het kind kan opstandig worden als reactie op de nieuwe relatie maar het is ook mogelijk dat het kind meer aandacht wil. Het is belangrijk om rekening te houden met het kind als je begint met daten. De volgende tips kunnen helpen om het kind te laten wennen aan de nieuwe situatie:

Geef het goede voorbeeld

Praat open met de kinderen over wat je denkt over de situatie. Dit is vooral van toepassing als het om een tiener gaat. Door open en eerlijk te zijn creëer je vertrouwen en open je de deur voor het kind om ook eerlijk een mening te geven. Houdt de dating situatie echter vooral in het begin zover mogelijk uit de buurt van het kind.

Vraag naar de gevoelens van het kind

Een kind zegt niet alles als je er niet naar vraagt. Mogelijk wordt dit op een andere manier geuit waardoor je er niet achterkomt als je niet vraagt naar de gevoelens van het kind.Vraag wat het kind van de situatie vindt en of er iets is waar het kind het over wil hebben.

Stel het kind gerust

Het is voor een kind niet duidelijk wat er verandert als je begint met daten. Laat het kind daarom weten dat de relatie die jullie hebben niet veranderd als je begint met daten. Als het kind gerust gesteld wordt dat er niets in de relatie verandert dan neemt dit veel onzekerheid weg bij het kind. Besteed ook even veel tijd aan het kind dat je normaal doet zodat het lijkt alsof er niets veranderd is.

Introduceer niet alle dates aan het kind

Het is voor kinderen niet makkelijk om te wennen als er steeds een andere date voorgesteld wordt. Kinderen zijn snel aan een persoon gehecht waardoor een einde van een casual date voor jou niet veel betekent maar voor het kind wel. Voorkom dat het kind de dates ontmoet tenzij het uitloopt op een serieuze relatie.

Laat het kind het tempo bepalen

Het is niet verstandig om een persoon op te dringen aan het kind. Geef het kind de tijd om te wennen aan dat je aan daten bent en iemand ontmoet hebt. Kinderen hebben vaak tijd nodig om dit te verwerken voordat ze er klaar voor zijn om de nieuwe persoon in je leven te accepteren.

Geef de date geen bevoegdheden

Als het kind aangesproken moet worden op het gedrag laat dit dan niet over aan de date of persoon waar je een beginnende relatie mee hebt. Het kind reageert veel beter op jezelf en zijn er misschien nog niet aan toe dat de relatief onbekende persoon wat te vertellen heeft.

Daten als ouder: 6 tips om kinderen te laten wennen

4.5 (90%) 2 stemmen

Wil je de tips op deze website in het echt uitproberen? Uit de statistieken blijkt dat 68% van onze bezoekers de traditionele datingsite Relatieplanet kiest. Jij ook?

Bezoek Relatieplanet
Laad meer artikelen
Laad meer in Date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Speurders dating: is de ‘Contacten rubriek’ wel zo’n goed idee?

Als je op zoek wilt gaan naar een leuke relatie of vriendschap, dan kun je ook op de verko…