crosspoint
Voor gelovigen en voor niemand anders: dat klinkt heel streng, maar het zorgt er zo wel voor dat de christelijke datingsite Crosspoint zich zo alleen richt op leden die gelovig zijn. Crosspoint is één van de verschillende datingwebsites die zich uitsluitend richten op mensen voor wie het geloof een grote rol speelt. En hoewel er in Nederland veel ontkerkelijking is, is toch nog een aanzienlijk percentage (iets meer dan 40%) van de bevolking christelijk. Voor al die mensen is datingsite Crosspoint.

Althans voor de vrijgezellen. Want voor sommige mensen is het belangrijk dat hun partner voldoet aan hun religieuze voorkeuren. Is dat bij jou ook het geval? Dan is een website als Crosspoint misschien wel wat voor jou. Alhoewel ze er wel een strenge screening doorvoeren. Hoe dat precies zit? Daar kom je vandaag achter.

Hoewel Crosspoint een bepaalde mate van populariteit heeft gekend als datingsite, is de datingsite inmiddels wat verouderd en eerlijk gezegd ook behoorlijk gedateerd. Daarom kiezen veel daters voor een alternatieve datingsite met dezelfde strekking, waaronder bijvoorbeeld deze datingsite voor christelijke singles.

Bezoek Opzoeknaarjou

Voor wie is het?

Je kunt je inmiddels wel voorstellen dat deze website is bedoeld voor de christenen onder ons. Ook veel christelijke mensen storten zich steeds vaker op het online daten en daar is ook steeds meer markt voor. Crosspoint is één van de verschillende datingsites die uitsluitend is bedoeld voor gelovige leden. Daarbij vindt echter wel een strenge screening plaats, want je wordt onder meer gevraagd in hoeverre het christelijke geloof in jouw leven een belangrijke rol speelt.

Is dat heel beperkt of ben je zelfs twijfelende of misschien zelfs zoekende? Dan heb je zelfs kans dat je aanmelding wordt geweigerd. Het voordeel daarvan is dat je zo zeker weet dat de andere leden ook christelijk zijn, maar het nadeel is dat mensen die juist nieuwe mensen willen leren kennen vanuit oriënterend oogpunt zo juist worden uitgesloten.

Veel christelijke leden geven volgens de oprichters van Crosspoint overigens niet meer een sterke voorkeur voor een partner uit de eigen stroming. Zo zijn er al succesvolle relaties ontstaan tussen bijvoorbeeld protestante en katholieke leden.

liefde zoeken

Hoe werkt het?

Een account aanmaken verloopt in principe op dezelfde manier als op andere websites: je vult eerst het inschrijvingsformulier in, dient uiteraard akkoord te gaan met de algemene voorwaarden, en bevestigt je account. Anders dan bij andere datingsites is er wel een grondige check naar jouw beweegredenen en geloofsovertuiging. Ben je inderdaad christelijk? Dan word je toegelaten, terwijl dat hoogstwaarschijnlijk niet het geval is als je je puur vanwege nieuwsgierigheid wilt aanmelden zonder zelf gelovig te zijn.

Gratis proefperiode van 10 dagen

Leuk detail is dat Crosspoint de optie biedt om een gratis account aan te maken. Daarbij krijg je een proefabonnement cadeau van 10 dagen. Zo krijg je overal toegang tot en kun je vol aan het daten slaan. Als de 10 dagen verstreken zijn, heb je de optie om een betaald abonnement af te nemen of om met een gratis account je geluk te beproeven. Uiteraard geldt voor dat laatste dat je slechts beperkt gebruik kunt maken van de site.

Ook voor gezellige uitjes

Los van het daten biedt Crosspoint ook de mogelijkheid tot een gezellige chatbox en is er een forum op de site. Daarop verschijnen regelmatig berichten over georganiseerde groepsuitjes. Crosspoint is daarmee een website die zich niet uitsluitend richt op daten, maar ook op groepsactiviteiten. Aan wat voor uitjes je moet denken? Aan bijvoorbeeld etentjes, filmavonden en er is ook al een keer een ballonvaart georganiseerd. Aan originaliteit ontbreekt ze het in ieder geval niet bij Crosspoint.

hart sleutel divider

App of website

Crosspoint beschikt over een chatbox en forum, maar heeft nog geen app in huis. Of we dat een gemis vinden? Laten we zeggen dat de site misschien niet heel functioneel is, maar dat de chatbox en het forum wel welkome aanvullingen zijn. De rondleiding op de website waarin alles wordt uitgelegd en de vraagbaak die voor je klaar staat in het geval van vragen zijn wel weer erg handig. De webmasters van Crosspoint staan dan ook zoveel mogelijk voor hun leden klaar.

De eerste indruk van de site is best goed, maar als je door de functionaliteiten gaat, dan werkt het allemaal niet zo heel soepel. Wij raden dan ook aan om eerst de site te verbeteren en dan pas eventueel aan een app te denken. Overigens hebben we het gevoel dat er ook geen app op de planning staat.

Wij zijn op zich wel liefhebber van datingsites die bedoeld zijn voor een kleinere niche, want meestal zijn de webmasters dan ook een stuk meer begaan met hun leden. Toch zou de website iets functioneler mogen zijn wat ons betreft. En ook daarom raden we het alternatief aan.

Over Crosspoint

Ze zijn al sinds november 2001 actief, dus daarmee hebben we het dus over een aanbieder met zo’n 20 jaar aan ervaring. Dat is nogal wat voor een christelijke datingsite als je het aan ons vraagt. Sinds de oprichting nam het vooral in de eerste jaren een enorme vlucht. Inmiddels is er sprake van een minder grote groei, maar de website kan wel rekenen op een paar honderd bezoekers per dag. Dat is misschien niet heel erg veel, maar wie weet zit er wel iemand interessant tussen.

Bezoek Crosspoint

De site wordt gerund door een team dat bestaat uit beheerders, de afdeling klantenservice en zelfs een psychologisch hulpverleenster. Over de kritieken dat Crosspoint zou discrimineren omdat het bijvoorbeeld geen niet-christelijke of homoseksuele leden accepteert is het duidelijk: daar bestaan andere websites voor. Zo zijn er ook websites die op hun beurt weer alleen islamitische of juist uitsluitend homoseksuele leden accepteren.

Daar heeft Crosspoint op zich wel een geldig punt. En wij hebben zo’n gevoel dat een hoop mensen die mening zullen delen. Ben jij christelijk? Dan is deze datingsite (met een wel hele toepasselijke naam) misschien wat voor jou. We wensen je veel succes in je zoektocht naar jouw nieuwe partner.