Home Dating Cougar dating: 6 tips voor het daten van jongere mannen

Cougar dating: 6 tips voor het daten van jongere mannen

2 minuten leestijd
0
dating app

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat een oudere vrouw een relatie heeft met een jonge man. Een voorbeeld hiervan is Patricia Paay en de relaties met veel jongere mannen. Voor oudere vrouwen kan het interessant zijn om een jongere man te vinden.

Oudere mannen hebben net als oudere vrouwen meer bagage zoals scheidingen, ex-vrouwen, kinderen en ga zo maar door. De jongere man heeft misschien minder levenservaring maar meer energie en levenslust. Dit kan als een magneet werken voor oudere vrouwen. Het daten van een jongere man als een cougar gaat samen met enkele aspecten waar je niet omheen kunt:

1. Volwassenheid

Leeftijd staat niet altijd gelijk aan volwassenheid. Er zijn mannen die pas op een latere leeftijd volwassen worden en voldoende levenservaring hebben. Aan de andere kant zijn er ook mannen die op jonge leeftijd al veel levenservaring opbouwen. Leeftijd zegt daardoor niet altijd alles als het aankomt op volwassenheid.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

2. Pas op voor de moederrol

Er zijn jonge mannen die op oudere vrouwen vallen zodat deze een moederrol kan spelen. Het begint met kleine verzoeken waarbij de vrouw geld leent aan de jongeman, maar kan al snel uitlopen tot meer. De jongeman is dan niet op zoek naar een vrouw met zelfvertrouwen maar iemand die de rol van moeder op zich neemt. Door vroegtijdig op de tekenen te letten kun je dit soort problemen vermijden.

3. Spontaniteit

Een jongere man is minder met de toekomst bezig dan een oudere man. Voordat ze besluiten om een lange relatie aan te gaan met een andere persoon wil de jongere man het leven ontdekken. Dit gaat samen met veel avontuur en nieuwe inzichten. Voor een oudere vrouw die in een nieuwe fase terecht is gekomen kan dit verslavend werken om samen nieuwe ervaringen op te doen.

4. Gelijke verwachtingen

Jonge mannen zijn meestal niet direct op zoek naar een vaste relatie. Voor een oudere vrouw die jarenlang gebonden is geweest kan casual daten zonder verplichtingen een verademing zijn. Vraag zo snel mogelijk naar de verwachtingen van de jongere man. Deze kunnen enorm uiteenlopen dan de verwachtingen van een cougar. Zoek naar een jonge man met dezelfde verwachtingen van de relatie zodat veel frustratie en verdriet voorkomen wordt.

5. Energie niveaus

Ben je energiek of behoort dat tot het verleden? Jonge mannen zitten doorgaans vol energie met een druk sociaal leven. Houd hier rekening mee als je een relatie aangaat met een man die veel jonger is. Laat vroegtijdig weten hoe je sociale leven eruit ziet en kijk of er een match is met het sociale leven van de jongere man. Wees eerlijk en laat dingen uit het sociale leven van elkaar zien.

6. Pas op voor de one-night-stands

Voor jonge mannen is het vaak een kick om een oudere vrouw te versieren. Veel van de mannen heeft het idee dat de oudere vrouw hen nog wat kunnen leren op seksueel gebied. De gezegde “Op een oude fiets moet je het leren” gaat hierbij op. Het enige waar deze mannen op uit zijn is een one-night-stand of een friend with benefits maar niets meer. Het beste is om deze mannen te vermijden tenzij je dit zelf ook wilt.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Deze lichaamstaal kan zeggen of de eerste date goed gaat

Eerste dates kunnen opwindend of ongemakkelijk zijn, vaak zelfs tegelijk. Je weet niet wie…