christian mingle
Voor sommige mensen is het geloof een van de belangrijkste dingen in hun leven. Zo zullen er een hoop christenen zijn, die ook het liefst een relatie hebben met iemand die hetzelfde gelooft. Als het je niet lukt om zo’n partner binnen de gemeenschap te ontmoeten, wordt het al snel een stuk lastiger om iemand met dezelfde denkbeelden en visies tegen het lijf te lopen. Aangezien het online daten tegenwoordig steeds populairder is geworden, zijn er ook datingsites en datingapps ontstaan die specifiek gericht zijn om mensen van een bepaald geloof. Zo is er voor christenen de beroemde datingsite Christian Mingle.

Het internationale succes van Christian Mingle is nooit echt tot Nederland doorgedrongen, waardoor er op dit moment betere opties zijn met meer Nederlandse leden.

Bekijk het beste alternatief

wensen eisen

Hoe werkt Christian Mingle?

Bij Christian Mingle is geloof uiteraard het belangrijkste waarom mogelijke matches geselecteerd kunnen worden. In je profiel kun je daarom gemakkelijk aangeven wat jij echt belangrijk vindt. Je kunt hier bijvoorbeeld neerzetten wat je belangrijk vindt in het leven en wat je zienswijzen en dromen zijn voor de toekomst. Op deze manier kun je snel een gelijkgestemde vinden. Verder komt de werkwijze van de site grotendeels overeen met andere bekende datingwebsites en apps. Er wordt hierbij namelijk gebruik gemaakt van je locatie om potentiële partners aan je voor te stellen.

Mogelijkheden in de dating app van Christian Mingle

De app die een aantal jaar geleden op de markt is gebracht, heeft het nog gemakkelijker gemaakt om online te daten met Christelijke singles. Je kunt in de app profielen van singles bij jou in de buurt bekijken en mannen en vrouwen vinden die bij jouw wensen en interesses aansluiten. Daarnaast kun je gemakkelijk je profiel aanpassen en foto’s van je telefoon of van Facebook uploaden. Heb je iemand gevonden waar je geïnteresseerd in bent? Dan kun je een ‘smile’ sturen om te kijken of het interesse wederzijds is.

Wederom kun je zonder lidmaatschap geen berichten sturen naar je matches. Als je dit lidmaatschap wel hebt afgesloten kun je in de app berichten sturen naar verschillende singles. Ook is er een mogelijkheid om te chatten in een soort groep, om met meerdere mensen in contact te komen.

De interface van de app is gemakkelijk te gebruiken, waardoor je op een leuke manier singles bij jou in de buurt kunt ontmoeten. Ook kun je op een veilig manier communiceren met elkaar, aangezien de privacy instellingen duidelijk zijn aangegeven.

hart gebroken divider

Gratis of betaald?

Het is mogelijk om je gratis aan te melden bij Christian Mingle. Je kunt dat de profiel compleet maken, andere profielen bekijken en ook je meerdere matches bekijken. Helaas is het zonder een betaald lidmaatschap niet mogelijk om berichten te sturen aan je matches. De gratis variant is daarom ook vooral bedoeld om te kijken of de datingwebsite iets voor jou is, of dat je liever op een andere manier de liefde van je leven wilt ontmoeten.

Als je hebt besloten dat je verder wilt gaan met Christian Mingle en ook met je matches wilt praten, dan zul je dus een betaald lidmaatschap moeten afsluiten. De kosten voor dit abonnement zijn afhankelijk van de lengte waarvoor je het lidmaatschap afsluit. Voor zes maanden is dit zo’n 25 dollar, terwijl dit voor een enkele maand maar liefst 50 dollar is. dit is een relatief duur abonnement voor een datingsite, waardoor je er dus vrij zeker van moet zijn dat je hier een mogelijk partner gaat ontmoeten.

hart paars

De geschiedenis van Christian Mingle

Zoals hierboven al staat beschreven is Christian Mingle dus een datingsite die gericht is op Christelijke vrijgezellen mannen en vrouwen. De datingwebsite is in 2001 opgericht door Spark networks en heeft tegenwoordig meer dan 16 miljoen leden wereldwijd. Dit soort datingwebsites worden ook wel “niche dating” genoemd, omdat ze zich richten tot een hele specifieke doelgroep.

De site begon alleen als een Christelijke website, maar daar is in 2014 ook een datingapp aan toegevoegd voor gemakkelijk gebruik op een smartphone. Tegenwoordig is Christian Mingle een van de populairste datingsites voor mensen in de Christelijke gemeenschap en heeft het een enorme bekendheid opgebouwd.

Christelijk daten voor homoseksuele mannen en vrouwen

Tegenwoordig is het via Christian Mingle ook mogelijk voor homoseksuele mannen en vrouwen om Christelijke singles van hetzelfde geslacht te ontmoeten. Vóór 2016 was het alleen mogelijk om de opties “man zoekt vrouw” of “vrouw zoekt man” aan te klikken in je profiel. Tegenwoordig kunnen leden tussen ook matches van hetzelfde geslacht krijgen.

Over Christian Mingle

Met meer dan 16 miljoen leden kun je deze datingwebsite een groot succes worden in de markt van religieuze datingsites. Dit succes is ook erkend aangezien de site in 2013 geëerd werd bij de Webby Awards in de categorie van Religie & Spiritualiteit. Daarnaast heeft de website in 2015 ook een award gewonnen van DatingSiteReviews in de categorie van de Christelijke Awards. Hiermee werd extra bevestigd dat Christian Mingle een goede, betrouwbare manier is voor het daten in de Christelijke kringen.

spark networks

Spark Networks: het datingbedrijf achter Christian Mingle

Christian Mingle maakt deel uit van Spark Networks: een wereldwijd datingbedrijf. Dit bedrijf heeft een veel grote religieuze datingwebsites en apps in de markt gezet. Niet alleen Christian Mingle is opgezet door Spark Networks, maar ook Jswipe en Jdate vinden hier hun oorsprong. Het doel van al deze religieuze datingwebsites is om het gemakkelijker te maken voor religieuze singles om gelijkgestemden te vinden. Het is soms namelijk erg moeilijk om een partner te vinden die dezelfde zienswijze heeft als jij.

Christian Mingle in Europa

De datingapp Christian Mingle is al een gevestigde naam in de Verenigde staten, maar gaat zich de afgelopen jaren ook steeds meer richten op niet-Engelstalige markten. De eerste jaren richtte de datingsite zich vooral op Engelssprekende landen, maar ze willen het nu mogelijk maken voor singles over de hele wereld om hun soulmate te vinden. De app zal daarom ook worden gelanceerd in meerdere talen en er zal een gemakkelijke taalfunctionaliteit komen op de website. Het is bekend dat de app al van start is gegaan in landen zoals Frankrijk en Duitsland, maar op dit moment is nog niet bekend wanneer de Nederlandse variant van de app beschikbaar zal komen.