Home Dating apps China’s Tantan zet kunstmatige intelligentie in om te groeien in het land

China’s Tantan zet kunstmatige intelligentie in om te groeien in het land

1 minuten leestijd
0
China liefde

Kunstmatige intelligentie is hot en door velen wordt het zelfs als een essentieel onderdeel van de toekomst gezien. Smartphoneproducten ontwikkelen chips met mogelijkheden voor kunstmatige intelligentie, smart speakers met virtuele assistenten zijn steeds vaker in huishoudens aanwezig en chatbots zoals Lara van Lexa nemen de klantenservice over.

Artificiële intelligentie (AI) kent vele toepassingen die voor dating gebruikt kunnen worden. Dat heeft de Chinese Tinder-achtige app Tantan goed door. De dating app wil kunstmatige intelligentie inzetten om ervoor te zorgen dat de leden hun profielfoto’s niet teveel bijwerken voordat ze in de app worden gepubliceerd.

Een belangrijk aandachtspunt voor Tantan is het benutten van kunstmatige intelligentie, volgens topman Yu Wang. In een interview gaf de CEO van het bedrijf aan dat de technologie gebruikt zal worden om het bedrijf te helpen bij het nauwkeurig identificeren van nieuwe gebruikers, het vergroten van de nauwkeurigheid van advertenties en het bijdragen aan groei in gebruikersaantallen en inkomsten.

Klaar met swipen?

lexa "NIET swipen, MEER diepgang: Lexa is precies dat. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

“Door kunstmatige intelligentie en algoritmen te gebruiken is er nog veel ruimte voor verbetering. Tot een punt waarop onze gebruikers meer vegen, ze foto’s zien die beter bij hun smaak passen. Ze kunnen dan snel matchen en een boeiend gesprek beginnen.” Volgens de CEO van de dating app “doen buitenlandse apps het niet goed in China. Deze passen zich niet aan de lokale situatie aan in tegenstelling tot Tantan.”

Tinder vs Tantan

Tantan is één van de populairste dating apps in China. Het wordt ook wel de Tinder van het oosten genoemd, doordat het sterke gelijkenissen vertoont met Tinder. Het uiterlijk lijkt veel op de marktleider van de wereld maar ook werking is nagenoeg gelijk. Beide dating apps maken gebruik van locatiegebaseerde technologie om mensen in de buurt te matchen met andere leden, op basis van de locatie maar ook aan de hand van vergelijkbare hobby’s en interesses.

Bij Tantan en Tinder vegen gebruikers naar rechts om de match te “liken” en naar links te vegen om “af te wijzen”. Een verschil is te vinden in de aanmeldprocedure. Tantan leden kunnen niet met Facebook inloggen aangezien het sociale netwerk verboden is door de Chinese overheid. Tantan is onderdeel van Momo, dat de dating app vorig jaar overnam voor een bedrag van 735 miljoen dollar. Tinder liet vorig jaar al weten meer gebruik te gaan maken van kunstmatige intelligentie.

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Dit ene meningsverschil leidt tot dubbele kans op scheiding

Hoeveel relatietips je ook tot je neemt en zelfs als je je uiterste best doet om compromis…