Home ChinaLoveCupid

ChinaLoveCupid

Daten kan natuurlijk heel goed binnen Nederland zelf en dat geldt ook voor het online daten. Toch kan het zomaar zijn dat jij, om welke reden dan ook, toch liever buiten de landsgrenzen een kijkje wilt nemen. Misschien heb je wel oren naar een sensuele Latijns-Amerikaanse partner of voel je je juist aangetrokken tot mensen uit Azië. Terwijl je van oudsher nog helemaal naar het verre oosten moest afreizen om met iemand uit Azië aan te pappen, kun je tegenwoordig gelukkig online je kansen beproeven. Werkt een stuk eenvoudiger en het is nog bijna net zo vermakelijk ook.

Voor die laatste groep mensen hebben we een speciale datingsite onder de loep genomen: ChinaLoveCupid. Die website is, zoals de naam al doet vermoeden, gericht op mensen die een Chinese partner zoeken. Daarbij volgen we dezelfde aanpak als voor de andere Cupid-websites die we al onder de loep namen. Na onder meer BrazilCupid, Muslima, en IndonesianCupid, bespreken we vandaag een datingsite met je die gericht is op China.

Bekijken op ChinaLoveCupid

Voor wie is het?

Daarmee hebben we deze vraag eigenlijk voor een deel al beantwoord, want deze site is bedoeld voor mensen die een partner zoeken in het verre China. De website zelf lijkt zich vooral te richten op mannelijke leden die een Chinese vrouw zoeken, maar uiteraard kunnen ook (westerse) vrouwen die een Chinese man wensen ook terecht bij ChinaLoveCupid.

Dat zo’n website als deze bestaat is overigens wel meteen een enorm voordeel voor de mensen die zichzelf al een toekomst zien opbouwen met een Chinese partner, want we weten allemaal hoe gesloten deze gemeenschap in het buitenland is. Dus mocht je vanuit Nederland of België toch Chinese vrouwen willen ontmoeten zonder naar China zelf hoeven af te reizen, dan vergroot je je kansen via een site als deze enorm. Daten wordt nu wel heel erg makkelijk.

Het voordeel is dat het ook op een discrete en ongedwongen manier gebeurt. ChinaLoveCupid zegt over 1 miljoen leden te beschikken die wereldwijd op deze website daten, dus dat is een heel behoorlijk aantal als je het aan ons vraagt.

chinalovecupid app

Hoe werkt het?

Gebruik maken van dit platform kan gewoon vanuit Nederland en het aanmelden werkt zoals je gewend bent op andere datingsites. Maak een profiel aan door een kort aanmeldformulier in te vullen, bevestig je account en zorg natuurlijk voor een aantrekkelijke beschrijving en net zo aantrekkelijke foto’s.

Als je bekend bent met de werkwijze van een traditionele datingsite, dan weet je eigenlijk ook hoe ChinaLoveCupid werkt. Ten eerste registreer je je voor een account; dit kan met je Facebook-profiel, maar ook gewoon met je e-mail adres. Registreren met Facebook is het snelst: je hoeft dan alleen in te loggen en de gegevens worden automatisch gekopieerd vanuit je Facebook-profiel. Wees gerust, ChinaLoveCupid plaatst niets op je profiel. De gegevens worden enkel gebruikt om je ChinaLoveCupid te vullen met de volgende gegevens:

  • Je naam en profielfoto
  • Geboortedatum
  • Huidige woonplaats
  • Foto’s
  • Geslacht
  • E-mailadres

Omdat het Cupid-netwerk bestaat uit miljoenen gebruikers wereldwijd kan het echter nooit helemaal worden voorkomen dat er nepprofielen actief zijn, maar ze doen wel zo goed mogelijk hun best om dit soort gebruikers te weren van de website. Wel willen je aanraden om zelf altijd je gezonde verstand te gebruiken, dus mocht je aanvoelen dat het gaat om een verdachte gebruiker, dan doe je er goed aan om er niet verder op in te gaan en het profiel ook te rapporteren bij de beheerders van ChinaLoveCupid.

En het communiceren met mensen uit China? Daar is gelukkig aan gedacht. Op de datingsite is ook een vertaaloptie ingebouwd zodat je kunt communiceren met Chinese gebruikers, maar houd rekening met een taalbarrière met een hoop van de gebruikers.

Gratis, Goud en Platina lid

Om volop gebruik te maken van alle functies van ChinaLoveCupid, raden we je aan om een Golden of Platina-lidmaatschap te nemen. Zo kun je met een Platina-account bijvoorbeeld je profiel in de schijnwerpers zetten zodat je extra opvalt. Daar moeten we wel bij vermelden dat het lang niet altijd nodig is om jezelf te boosten, omdat het aantal Chinese leden in Nederland wat tegenvalt.

Houd er dus rekening mee dat je op een site als deze aan de middellange/lange termijn moet denken als het gaat om contacten op doen. Veel gebruikers zullen vanuit het buitenland actief zijn, waardoor je lang niet altijd even eenvoudig kunt afspreken.

Met een standaard account kun je gelukkig wel aantonen dat je interesse hebt in andere leden. En mocht de andere gebruiker over een betaald account beschikken, dan zul je ook berichten kunnen sturen naar hem of haar. Ook hiervoor geldt dat het aantal Chinese gebruikers met een betaald account wat tegenvalt, dus verwacht daar niet teveel van.

cupid lidmaatschap

App en website

ChinaLoveCupid biedt ook een handige mobiele app aan waardoor je net zo makkelijk vanaf je smartphone of zelfs tablet kunt daten met Chinese leden als op een computer. Deze mobiele app werkt in grote lijnen zoals de site en is vooral handig als je onderweg bent. Je profiel bewerken, foto’s uploaden, chatten met andere gebruikers; dat kan evengoed op je mobiel. Het lijkt er overigens wel op dat de app momenteel alleen beschikbaar is voor Android-gebruikers. De mobiele app is, net als de site zelf, ook beschikbaar in het Nederlands.

Bekijken op ChinaLoveCupid

Over ChinaLoveCupid

ChinaLoveCupid vormt onderdeel van het Cupid Media Netwerk dat over +30 datingsites beschikt die elk zijn gericht op een ander segment. Wat daar vooral bij opvalt is dat Cupid internationaal daten mogelijk maakt en wel dankzij de grenzeloosheid van het internet. Zo kun je gebruikers ontmoeten uit heel de wereld en zijn er zelfs speciale websites voor mensen willen ontmoeten die bijvoorbeeld zwart, homoseksueel, islamitisch, christelijk, of zwaarlijvig zijn.

Aan zo’n beetje elk segment is gedacht en dat valt toch wel te prijzen als je het aan ons vraagt. Iedereen heeft er immers recht op om een partner te ontmoeten die aan zijn of haar voorkeuren voldoet. Is dat in jouw geval een Chinese partner? Dan raden we je aan om je Mandarijn of Kantonees op te poetsen en een kijkje te nemen op deze website.