Home ChatTijd

ChatTijd

chattijd
ChatTijd heeft zich de afgelopen jaren gevestigd als een van de interessante chatsites van Nederland; vooral omdat het bijna uitsluitend gebruikt wordt voor sekschats, seksdaten en cammen. Vooral voor singles is dit een geschikt platform, dat zich vooral richt op sekscontacten. Wie op zoek is naar een stabiele en serieuze relatie is hier dus niet aan het juiste adres.

Het andere nadeel van ChatTijd? Dat merk je al snel als je voorbij de homepage bent. ChatTijd is gedateerd, verouderd en niet te gebruiken op een smartphone. Het is het beeld van vergane glorie: er lijkt weinig activiteit te zijn op ChatTijd. Daarom raden we op dit moment een andere website aan als je wilt sekschatten met anderen:

Deze seksdating websites geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Registratie en profielontwerp

De registratie is binnen maximaal 5 minuten voltooid bij ChatTijd. Het enige wat je hoeft te doen is een wachtwoord, een profielnaam en je e-mailadres in te voeren. Daarna word je gevraagd alle verdere informatie in te vullen, waaronder je woonplaats, provincie en andere aanvullende gegevens. Wie zich op het platform registreert, moet natuurlijk als laatste zijn e-mailadres bevestigen om zich succesvol te kunnen verifiëren. Een groot deel van de informatie in het profiel heeft ook betrekking op seksuele gerichtheid en onderwerpen. Hiermee kun je bijvoorbeeld informatie over je seksualiteit of de huidige relatiestatus tonen.

In het algemeen is het aan te raden om zoveel mogelijk informatie in te vullen. Uit de ChatTijd-ervaringen blijkt dat berichten van leden met ingevulde profielen duidelijk vaker worden beantwoord dan berichten van leden met weinig ingevulde profielen. Tot slot kunnen verschillende foto’s worden geüpload. Deze moeten echter alleen handmatig worden gecontroleerd door het team van Chattijd zelf, totdat deze kunnen worden ontgrendeld.

lippen seks

Zoeken op leden

De bemiddeling via ChatTijd vindt plaats via de zoekfunctie van het platform. Dit is zeer uitgebreid en kan zeer gedetailleerd worden gebruikt, afhankelijk van de wens. Tot de klassieke gegevens bij het zoeken behoren het geslacht, de leeftijd en de provincie van het gezochte lid. Maar er kunnen ook criteria zoals oogkleur, haarkleur, seksualiteit, relatiestatus en vele andere details worden gespecificeerd. De zoekfunctie toont alle leden die aan de opgegeven zoekcriteria voldoen. Deze kunnen dan op hun beurt op verschillende manieren worden benaderd.

Functies

Net als op de meeste andere chatplatforms zijn berichten de klassieke methode om contact op te nemen met andere leden. Hiernaast kunnen e-mails worden verzonden via het profiel van het betreffende lid. Bij ChatTijd is echter ook de Webcam functie beschikbaar is. Zo kunnen videogesprekken met andere leden worden gevoerd. Dit is een bijzonder persoonlijke manier om andere gebruikers te leren kennen. Hiernaast biedt ChatTijd de mogelijkheid om een sexdagboek bij te houden, vrienden te worden met andere leden en films te plaatsen.

Voordelen
  • Groot aantal leden zorgt voor diversiteit.
  • Cam chat mogelijk.
  • Snelle en ongecompliceerde profielaanmaak.
  • Gratis lidmaatschap.
  • Goede zoekfunctie.
  • Stellen zijn welkom.
Nadelen
  • Relatief weinig vrouwen zijn lid.
  • Verouderde lay-out.
  • Niet mobielvriendelijk.

Leden

Op dit moment zijn er naar eigen zeggen bijna 35.000 leden geregistreerd bij ChatTijd. Aangezien dit een platform is dat zich vooral richt op sekscontacten, is het niet verbazingwekkend dat de relatie tussen mannen en vrouwen hier niet zo evenwichtig is. Vrouwen maken ongeveer 30% van alle leden uit, terwijl mannen 70% van alle leden uitmaken. Ook zijn er leden van verschillende leeftijdsgroepen zijn vertegenwoordigd, met het grootste deel van de leden tussen de 25 en 35 jaar oud. In het algemeen is de site geschikt voor zowel heteroseksuele als homoseksuele contacten. De verscheidenheid aan voorkeuren en wensen onder de leden is bijzonder groot, waardoor ook stellen de mogelijkheid krijgen om een derde erbij te zoeken.

Over ChatTijd

ChatTijd heeft z’n tijd wel gehad. De chatsite is niet meer van deze tijd, wat zich uit in een website dat niet meer up-to-date is met de huidige technieken. En met deze verouderde software is het zomaar mogelijk dat de veiligheid niet meer in orde is, zoals vaker het geval is als er sprake is van achterhaalde technieken. Desalniettemin lukt het ChatTijd nog altijd om nieuwe leden te lokken, die hun poging wagen er een spannend gesprek te vinden.