Home Dating apps Chatten op je mobiel met andere singles: dit zijn de beste apps

Chatten op je mobiel met andere singles: dit zijn de beste apps

7 minuten leestijd
0
dating man vrouw

Mobiel chatten: de Nederlandse single kan niet meer zonder. Terwijl je jaren geleden nog nagekeken werd als je toegaf dat je gebruikt maakt van een dating app om met andere singles in contact te komen is het nu de normaalste zaak van de wereld. De één heeft er een hekel aan, voor de ander is het de heilige graal om vrouwen op te pikken. Ongeacht hoe iedereen erover denkt zijn de chat apps de standaard manier geworden om nieuwe mensen te ontmoeten en mee uit te vragen.

Voor degenen die de chat apps niets vinden is het lastig. Omdat iedereen er gebruik van maakt is het moeilijk om de apps te vermijden. Het is een cirkel waar je als single niet uit kunt stappen, of je moet het voor lief nemen dat je minder kans op een relatie maakt. Om je te helpen om een keuze te maken uit de chat apps die de Nederlandse markt overspoelen hebben we de beste chat apps voor singles voor je uitgekozen. Dit zijn niet alleen de chat apps met het grootste aanbod maar ook de apps die iets uniek met zich meebrengen.

Ga snel naar de chat app

tinder

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken." Bekijk de leukste singles

Tinder

Van alle dating apps die Nederland rijk is kun je niet om Tinder heen. Het is de ongekende nummer één chat app voor singles dat niet alleen populair in Nederland is maar in veel meer landen. Voor langere tijd wordt het echter steeds meer aangezien als een app om hook-ups te zoeken; seksuele uitspattingen onder singles worden via Tinder geregeld. Nu is dat misschien wat overdreven maar veel singles zitten er niet op om een serieuze en vaste relatie te vinden. Hoe dan ook, Tinder is niet zonder reden de dating app met de meeste leden in Nederland.

Om te beginnen kun je alleen Tinderen als je een Facebook account hebt. Geen Facebook account betekent geen toegang tot de Tinder app. Misschien dat het later een keer verandert maar tot nu toe is dit nog altijd het geval geweest. Als je je aangemeld hebt met je Facebook profiel wordt automatisch je Tinder profiel samengesteld door de software van de app. Je kunt foto’s uploaden vanaf je smartphone of tablet maar je kunt deze ook importeren uit je Facebook account. Een foto kan niet ontbreken op Tinder, tenzij je geen matches wilt. Alle singles keuren je aan de hand van je foto’s, als je geen foto’s hebt dan valt er maar weinig te keuren. Om meer informatie te delen met potentiële gegadigden kun je ook nog je Instagram profiel toevoegen en informatie over je werkgever en school weergeven. Dit is niet verplicht, alleen een extra optie.

In de Instellingen van de app kun je de afstand aanpassen waarin Tinder moet zoeken. Dit is handig als je bijvoorbeeld niet bereid bent om 75km te rijden voor een date. Een date in de buurt is immers vaak een tijdsbesparing maar nog vaker heeft het een grotere kans van slagen. Lange afstand relaties, als je daar in Nederland al van mag spreken, werken in veel gevallen minder goed dan relaties met iemand bij je uit de buurt. De liefde hoeft niet sterker te zijn maar het is wel makkelijker om een volgende stap te zetten als iemand bij je in de buurt woont.

Hoe Tinder werkt

Bij Tinder draait het om het vegen. Als je gaat zoeken naar singles in de Tinder app dan zie je de profielfoto, naam en leeftijd. Een veeg naar links betekent dat je geen interesse hebt, met een veeg naar rechts geef je aan de persoon leuk vindt. Je kunt ook op het kruisje drukken of op het vinkje. Vind je iemand super leuk? Dan kun je je superlike inzetten door naar boven de vegen. Als je meer informatie over de persoon wilt dan kun je op de foto drukken. Je ziet dan meer details waaronder de gedeelde Facebook vrienden maar ook de introtekst van de persoon. Hebben jij en de persoon die je leuk vindt allebei naar rechts geveegd? Dan is er een match en kun je een bericht versturen. Je kunt wachten tot de ander jou het eerste bericht verstuur of je zet zelf de eerste stap.

hoe werkt tinder

De interface van de Tinder app is zo soepel als het maar kan. Je kunt vloeiend en zonder problemen het ene na het andere profiel wegvegen. Voor het gebruiksgemak krijgt Tinder het hoogste cijfer van de klas. Het voordeel van een app zoals Tinder is dat je alleen berichten kunt ontvangen van de persoon waar je mee gematcht bent. Dit betekent in de praktijk dat je geen berichten van engerds krijgt in wie je geen interesse hebt.

Je kunt swipen wat je wilt; binnen tien minuten zit je al snel op meer dan 100 gekeurde profielen. Er is echter een limiet. Je kunt niet meer onbeperkt blijven swipen op Tinder. Besteed je tijd en aandacht dus goed aan de profielen. Als je te snel op het scherm veegt dan kun je per ongeluk de single van je dromen wegvegen. Dat is het laatste wat je wilt. Neem de tijd om iedere foto te beoordelen en bekijk de extra foto’s en de profieltekst als je het niet helemaal zeker weet. Heb je nog steeds twijfels? Neem het zeker voor het onzekere en like het profiel. Misschien is de persoon wel veel leuker dan je gedacht had toen je de foto’s bekeek.

Het gebruiksgemak is groot door de handige bediening dat veel dating apps overgenomen hebben. Swipe en like is dé manier geworden om andere singles te keuren. De foto’s worden prominent en groot in beeld vertoond. Als je toch niet genoeg kunt zien dan kun je de foto nog beter bekijken door erop te drukken. Je ziet dan niet alleen de profielfoto in een groter formaat maar je ziet ook de andere foto’s van de single. Twijfel je? Druk dan altijd op de foto om meer over de persoon te weten te komen.

Tinder is voor sommigen een uitlaatklep en bevestiging dat ze nog steeds “in de markt” liggen maar dat geldt niet voor iedereen. Veel singles zijn actief op de dating app om een date te regelen en anderen in real life te ontmoeten. Het grootste pluspunt van Tinder; het aantal Nederlandse singles dat er gebruik van maakt is ongekend. Nog niet eerder heeft één dating partij zoveel Nederlandse gebruikers gehad. Dit betekent niet alleen dat er singles genoeg zijn om mee te matchen maar veel van deze singles wonen ook bij jou in de buurt.

Tinder App StoreTinder Google Play

badoo

Badoo

Badoo is één van de weinige chat apps waar je je kunt aanmelden zonder Facebook account. Terwijl chat apps zoals Tinder en Happn alleen maar te gebruiken zijn met de Facebook koppeling is dit bij Badoo geen harde eis. Je kan met Facebook aanmelden maar het hoeft niet. Je kunt ook gewoon met je email adres aanmelden zonder een koppeling met een sociaal netwerk te leggen. Als je dit graag gescheiden houdt dan is Badoo een goede keuze.

Zodra je je aangemeld hebt bij Badoo kun je je profiel aanmaken. Voeg een aantal foto’s toe aan je profiel, voeg tekst toe aan je profiel en vul je eigenschappen in. Hoe beter andere leden je kunnen inschatten aan de hand van je profiel, hoe meer kans je maakt. Vooral het toevoegen van foto’s is essentieel anno 2017. Er mag geen excuus meer zijn om geen foto toe te voegen. Iedereen heeft een smartphone met cameramogelijkheden; met een virtuele druk op de knop heb je een selfie.

Met je profiel ingevuld ben je ready to go en kun je op zoek gaan naar andere leden. Badoo heeft net als Tinder een kennismakingsspel waarbij je de leden kunt keuren aan de hand van foto’s. In de praktijk is dit bijna hetzelfde als hoe Tinder werkt. Zodra iemand jou ook leuk vindt dan is er een wederzijdse interesse melding en kunnen jullie met elkaar chatten.

Je kunt er echter meer doen dan bij Tinder. Zo kun je ook gewoon zoeken op leden bij je in de buurt; bekijk de foto’s en bezoek het profiel als iemand jou bevalt. Je hoeft niet te wachten tot je een match hebt. De app van Badoo is net zo gebruiksvriendelijke als die van Tinder. Het is zelfs nog wat uitgebreider dan Tinder doordat je meer mogelijkheden hebt. Als iemand het profiel volledig ingevuld heeft dan kun je veel meer informatie over de persoon krijgen dan op het beperkte Tinder profiel.

happn

Happn

is een dating app waarbij de connectie met Facebook de eerste stap van bevestiging is. Aanmelden is alleen mogelijk als je een Facebook account hebt. Zonder Facebook kun je geen lid worden bij Happn. Als je je profiel ingevuld hebt, foto’s toevoegt en voorkeuren aangegeven hebt dan ben er klaar om te daten met Happn. De foto’s die je kunt toevoegen kunnen alleen afkomstig zijn van je Facebook of Instagram account. Als je niet erg actief bent op deze sociale media accounts dan moet je daar eerst wat meer foto’s toevoegen voordat je de foto’s op Happn kunt gebruiken.

Als je bij een Happn lid in de buurt komt en deze voldoet aan de voorkeuren die je ingesteld hebt dan komt dit lid bij je in de tijdlijn te staan. Je kunt op de tijdlijn aangeven of je de persoon leuk vindt of niet. Vind je de persoon leuk? Dan krijgt de ander hier geen bericht van. Alleen als de ander jou ook leuk vindt dan is er een crush: je kunt vervolgens persoonlijke berichten naar elkaar versturen. Happn heeft het voordeel dat het onderwerp voor de hand ligt; de locatie waar jullie paden gekruist zijn. De interface van Happn is gebruiksvriendelijk. De foto’s zijn goed te bekijken en het is eens wat anders dan het standaard swipen zoals je bij veel andere dating apps ziet.

Tinder App StoreTinder Google Play

lovoo

Lovoo

Lovoo lijkt behoorlijk veel op Tinder maar met een aantal kleine aanpassingen. Als je alleen naar de interface kijkt van de app dan zijn alleen de designelementen anders en de kleuren. Het lijkt zelfs wel het kleine broertje of zusje van Tinder. Waar Lovoo zich op onderscheid is dat het gebruik maakt van een radar. Met behulp van deze radar kun je singles dicht bij je in de buurt vinden. Zo kan de Lovoo app je op basis van je locatie verbinden met singles uit de buurt. Niet helemaal uniek, maar toch blijft de chat app groeien.

Bij Lovoo kunnen andere singles je berichten versturen zonder eerst een match te hebben. Dit betekent dat je ongewenste en onverwachte berichten ontvangt van mensen die je niet kent. Dit kan in je voordeel werken maar ook in je nadeel. In de app kun je snel het profiel van de persoon bekijken zodat je meer informatie kunt lezen voor je een bericht beantwoord. Dat geeft vooraf al wat meer duidelijkheid over de persoon.

Tinder App StoreTinder Google Play

Meer mensen zoals jij...

... willen weleens wat anders proberen dan swipen. Zij willen meer diepgang, iets serieus, een échte kans op liefde. Uit onze statistieken blijkt dat 68% van deze groep singles dezelfde datingapp kiest. Ontdek zelf waarom elke maand 5.5 miljoen berichten worden verzonden op deze datingapp.

Bekijk welke app dit is
Laad meer artikelen
Laad meer in Dating apps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

‘Dating app match online inspecteren verkleint kans op romantiek’

Je veegt naar rechts in een datingapp en wordt verrast door de instant match. Nog voordat …