Home Chatplaza

Chatplaza

chatplaza
Ben je op zoek naar een betrouwbare chatsite die je kan helpen om gelijkgestemde singles te te leren kennen? Chatplaza kan precies zijn wat je zoekt, want het biedt een grote gebruikersdatabase, effectieve communicatiemogelijkheden en kanalen die zijn aangepast .

Chatplaza heeft meer dan 10 jaar ervaring in online chatten, zodat je kunt vertrouwen op haar lange expertise. Duizenden mannen en vrouwen hebben er al gechat en naar eigen zeggen is Chatplaza het ‘grootste chat platform van Nederland’. Maar hoewel Chatplaza nog steeds drukbezocht is, voor een relatie of date ben je beter af bij een gespecialiseerde dating- en chatsite, zoals:

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt het?

Lid worden van Chatplaza is heel eenvoudig: je vult je email adres is en een wachtwoord. Per e-mail ontvang je een code waarna je om wat meer gegevens wordt gevraagd zoals je naam, geslacht, verjaardag en een gebruikersnaam. Let op: een aanstootgevende naam kiezen kan leiden tot een verbanning van de website en app.

Zodra je klaar bent met het aanmaken van een account, kun je meer informatie toevoegen aan je profiel en je foto’s uploaden. Dat is echter niet nodig om de basisfuncties van de chatsite te testen. Het toevoegen van een gedetailleerde beschrijving en mooie foto’s zou je wel helpen om potentiële partners te vinden.

chatplaza app

Gemakkelijk te gebruiken

De Chatplaza site heeft een gebruiksvriendelijke interface, zodat je geen problemen hebt met het navigeren op de site. Het coole ontwerp, de verschillende communicatiemogelijkheden en de simpele werkwijze: iedereen kan ermee overweg. Dus je hoeft niet technisch onderlegd te zijn om deze site te gebruiken. Alles wordt gedaan om je online chat ervaring te verbeteren.

Voor elke interesse een chatbox

Chatplaza werkt op de traditionele manier, zoals vele chatkamers ooit zijn begonnen. Je kunt er gezellig gratis chatten in een van de verschillende chatboxen: deze dragen de naam van een interesse, zoals ‘Vrijgezellen’, ‘Gewaagd 18+’ en ‘Senioren 30+’. Elke chatbox heeft dus een eigen onderwerp dus kies het onderwerp dat je het meest aanspreekt en je kunt direct chatten met anderen die gelijke interesses hebben.

Direct chatten

De instant chat functie stelt leden op deze site in staat om direct interessante mensen te bereiken die ze online ontmoeten. Om een chat te starten hoeft je alleen maar op de knop te klikken op het profiel van de persoon waarmee je wilt communiceren. Het is ook mogelijk om de chatgeschiedenis met elke persoon te bekijken.

De gebruikers van Chatplaza zijn vooral mannelijk en in de regel zijn zij op zoek naar seksueel getinte gesprekken of een ontmoeting voor seks. De verdeling man/vrouw leunt sterk richting de man-kant, waardoor privéchats met vrouwen moeilijker te verkrijgen zijn. En in de meeste gevallen zijn deze vrouwen uitsluitend op zoek naar chatcontact en niet naar een seksdate. Mocht je dus op zoek zijn naar iemand voor seks, dan zijn dit een aantal alternatieven voor mannen op zoek zijn naar een seksdate:

Deze datingsites geven aan geen fictieve profielen te gebruiken.

Zoeken

Chatplaza biedt handige hulp bij het zoeken, zodat je eenvoudig door de profielen kunt gaan als je een specifieke gebruiker zoekt die online is. Verder kun je favoriete gesprekspartners als vriend toevoegen, zodat je eenvoudig weer met hen kunt chatten als je online bent.

App

Terwijl Chatplaza van origine alleen chatsite was, is de website nu ook per app te gebruiken. De app werkt in feite hetzelfde als de website, alleen zijn er wel een aantal kleine verschillen.

App StoreGoogle Play

Veiligheid

Chatplaza is een deels anoniem chatplatform, omdat niet alle gebruikers hun identiteit tonen. Dat zit ook een beetje in de natuur van dergelijke websites. De meeste mensen willen anoniem chatten en niet herkenbaar zijn voor anderen.

Chatplaza neemt scherpe maatregelen om ervoor te zorgen dat er op geen enkel moment een data lek plaatsvindt en als het aankomt op de veiligheid, dan moeten de chatregels ervoor zorgen dat alles volgens de normen verloopt. De site heeft zelfs een speciaal Admin Team dat ervoor zorgt dat er geen spam- of zwendelactiviteiten op het platform plaatsvinden.

voordelen

Voor- en nadelen

Op zichzelf heeft chatten met vreemden voor- en nadelen, maar dit geldt ook voor de website en app van Chatplaza zelf. Dit zijn de positieve en negatieve kanten van Chatplaza, zodat je zelf kunt beslissen of de site voor jou werkt of niet.

Voordelen
  • Diensten van hoge kwaliteit
  • Grote gebruikersdatabase
  • Diverse communicatiefuncties
  • Mobiele app beschikbaar
Nadelen
  • Anoniem, dus je weet niet met wie je praat
  • Registreren is vereist
  • Veel meer mannen dan vrouwen
  • Voornamelijk seksueel getinte gesprekken

Over Chatplaza

Met meer dan 10 jaar bestaan heeft Chatplaza al duizenden mensen met elkaar verbonden. Daardoor valt deze site zeker op tussen andere dating platforms, omdat het gratis is en veel communicatiemogelijkheden heeft om nieuwe mensen te leren kennen. Dankzij de overname van andere chatsites zoals Praatanoniem en ChatXL heeft Chatplaza er de laatste jaren aardig wat nieuwe leden bijgekregen. Bovendien heeft het veel extra functies. Kortom, Chatplaza is een van de meest betrouwbare en drukste sites onder de Nederlandse chatsites.