Gay dating app Chappy stopt en gaat samen met Bumble

Michael Slender
Door Michael Slender
3 minuten leestijd

Chappy heeft aangekondigd dat het binnenkort de deuren zal sluiten. Het is nu al niet meer mogelijk om te swipen op de app, maar vanaf 28 februari is het helemaal voorbij. Hoewel er geen officiële reden wordt gegeven voor de sluiting, zal Chappy samengaan met Bumble, dat van dezelfde eigenaar is.

Mr Right of Mr Right Now

De dating app werd in 2017 gelanceerd met het doel om ‘echte en eerlijke verbindingen’ te leggen tussen homo’s. Met Chappy wilden de eigenaren hun gebruikers de mogelijkheid te bieden Mr Right of Mr Right Now te vinden, om dit later uit te breiden met vriendschappen tussen deze mannen. De gebruikers die ze nog wel hebben, kregen te horen dat de app op 28 februari definitief zal sluiten. Vanaf deze datum wordt de app samengevoegd met Bumble.

“Het zijn drie ongelooflijke jaren geweest en we konden niet dankbaarder zijn voor de honderdduizenden van jullie die ons hebben vergezeld op onze missie om een ruimte te creëren voor homoseksuele verbinding,” is te lezen in een verklaring op de website van Chappy.

Nu populair:

lexa "Serious Dating, Crazy Love: Lexa is waar je moet zijn. Voor mensen met inhoud die iets échts zoeken."

“Hoewel dit het einde van de weg is voor Chappy, is niet alles verloren! We sluiten ons aan bij Bumble omdat we de mogelijkheid hebben om wat we hier hebben gebouwd naar een hoger niveau te tillen door een ruimte te creëren voor gezonde en veilige verbindingen in het hele LGBTQ+ spectrum. Bumble zet zich in voor het bestrijden van allerlei ongelijkheid, en we zijn verheugd om ons ruimteschip veilig in de Bumble Hive te laten landen,” aldus Chappy.

Snel telefoonnummers uitwisselen

Alle gemaakte matches zullen verdwijnen zodra de app wordt gesloten en deze worden niet overgedragen aan Bumble als je ervoor kiest om mee te verhuizen naar Bumble. Chappy spoort gebruikers aan om telefoonnummers uit te wisselen met de matches waarmee je in contact wilt blijven. Wanneer Chappy is gesloten, worden de profielen en andere informatie van gebruikers niet langer getoond aan andere gebruikers in de app en deze zijn dan ook niet toegankelijk voor het publiek.

Met tientallen populaire apps voor singles en niet-singles van hetzelfde geslacht, zoals Grindr, Scruff, Growlr, Romeo en Tinder, is het een verzadigde markt. En dan hebben we het nog niet eens om de talloze kleinere gay chat apps. En stuk voor stuk gaat het om apps die min of meer hetzelfde bieden. Kortom, in een drukke datingmarkt had Chappy simpelweg niet genoeg om het lijf en had het niet de gebruikersaantallen om door te blijven gaan.

Verliefd worden is meer...

... dan toeval. Er zijn twee personen voor nodig die ervoor openstaan. Bij gayParship weten ze welke aspecten belangrijk zijn voor een langdurige relatie. Hun matchingsprincipe heeft één doel: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en samen gelukkig zijn, en dat natuurlijk voor lange tijd. Ontdek zelf hoe 1 op de 3 leden er een partner vindt.

Deel dit artikel
Geef je reactie