capido
Daten kan soms erg lastig zijn. Het is moeilijk om er achter te komen of iemand jou ook ziet zitten en of het een mogelijke match is. Wanneer je een handicap hebt, kan het daten nog moeilijker worden. Singles met een verstandelijke of lichamelijke handicap komen er vaak snel achter dat het op normale datingsites of in het ‘echte’ leven moeilijk is om een passende match te vinden. Ze voelen zich snel buiten de boot vallen en durven daardoor ook vaak minder snel het initiatief te nemen.

Sinds enige tijd is er daarom ook een nieuwe datingsite opgericht: Capido. Deze datingwebsite is speciaal gericht voor mensen met een handicap. Ze kunnen hier op zoek naar een leuke relatie, een gezellige date of een toffe vriendschap. Ook is het mogelijk om gewoon gezellig te kletsen met lotgenoten. Zo kunnen ze elkaar ondersteunen of kletsen over andere dingen. Meer informatie over Capido en hoe deze site werkt, vind je hieronder.

Voor wie is het?

Capido is voor iedereen, zoals ook staat vermeld op de website. De doelgroep is mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, maar ook zonder een beperking kun je je inschrijven. Allemaal verschillende soorten mensen met beperkingen kunnen hier terecht. Ben je bijvoorbeeld blind, slechthorend, zit je in een rolstoel of heb je en vorm van autisme? Wat het ook is, het maakt bij Capido niet uit. Gebruikers kunnen hier zichzelf zijn en elkaar ontmoeten voor een vriendschap, date of serieuze relatie voor de lange termijn.

Capido zet zich ook erg in voor de LHBTI community. Homoseksualiteit is in de maatschappij nog steeds een beetje ‘anders’ en zeker als je dan nog een handicap hebt, kan het erg moeilijk worden om te daten. Op Capido wordt hier extra aandacht aan te geven om ook voor deze mensen een geweldige partner te vinden. Omdat Capido niet veel gebruikers heeft raden wij deze datingapp aan:

Bekijk het beste alternatief

capido app

Hoe werkt Capido?

Om je aan te melden bij Capido dien je eerste een formulier in te vullen. Je kunt hier wat basisgegevens over jezelf invullen zoals of je een man of een vrouw bent en naar welk geslacht van de singles je op zoek bent. Na het kiezen van je gebruikersnaam en het invullen van je geboortedatum, e-mailadres en wachtwoord kun je beginnen met daten.

Het is natuurlijk verstandig om dan te beginnen met het aanmaken van je profiel. Je kunt hier een foto van jezelf plaatsen en je aangeven wat jouw specifieke handicap is. Ook kun je op je profiel plaatsen wanneer deze handicap van toepassing is. Op je profiel kun je ook direct invullen wat het doel van je inschrijving is: ben je op zoek naar liefde, een vriendschap of het contact met lotgenoten?

VIP-toegang

Nadat je je profiel hebt aangemaakt kun je meteen gaan zoeken naar andere singles. Het is op Capido ook mogelijk om zonder betaald lidmaatschap berichten te versturen naar andere leden. Dit zijn er echter wel maar maximaal 3 per dag en dus te weinig is voor een uitgebreide kennismaking. Toch is dit een groot voordeel ten opzichte van een groot scala aan andere datingsites. Bij vrijwel alle andere websites kun je zonder betaald lidmaatschap alleen profielen bekijken en geen enkel bericht sturen, terwijl dit hier wel tot de mogelijkheden behoort.

Met een gratis lidmaatschap kun je naast het versturen van 3 berichten ook nog gebruik maken van een aantal andere functionaliteiten. Je kunt je eigen datingprofiel aanmaken en wijzigen, op zoek gaan naar leuke leden en profielen toevoegen aan je favorieten zodat je ze gemakkelijk weer terug kunt vinden.

abonnementen capido

Kiezen voor een betaald lidmaatschap

Als je de drie berichten per dag toch te weinig vindt, dan is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een betaald lidmaatschap bij Capido. Er zijn dan een groot aantal functies en voordelen die je tot je beschikking krijgt. Allereerst wordt het hierdoor mogelijk om onbeperkt berichtjes te versturen en te leden. Ook kun je zien welke leden je profiel hebben bezocht en kun je een lijst bekijken met leden die graag met je willen matchen. Verder krijg je de mogelijkheid om niet alleen te zoeken in een provincie of in heel Nederland, maar ook specifiek in je eigen regio. Een optie is ook om privé foto’s te bekijken van leden en door een betaald lidmaatschap af te sluiten krijg je ook geen reclame meer op de website.

De kosten van een betaald lidmaatschap

Als je een periode gebruik hebt gemaakt van een gratis lidmaatschap en denkt dat Capido goed bij je past, dan kun je overstappen naar een betaald lidmaatschap. De kosten hiervan zijn erg beschaafd. Voor 1 maand is de prijs €11,95, voor 3 maanden €28,95 en voor 6 maanden is dit €45,-. Dit valt dus erg mee in vergelijking met andere grote datingsites.

Over Capido

De naam Capido is een samenvoeging van Cupido en handicap, waardoor de naam van de website is ontstaan. Het is een platform dat gericht is op mensen met een handicap, zowel lichamelijk als verstandelijk. Hier is het mogelijk om elkaar te ontmoeten en te daten. Dit betekent natuurlijk niet dat mensen met een handicap ook per se moeten daten met anderen die ook een handicap hebben. Het platform richt zich wel op deze doelgroep en zorgt ervoor dat er begrip voor elkaar getoond wordt.

De datingsite is in augustus 2016 opgericht en is dus nog relatief nieuw. De oprichter is Erwin Oudshoorn, die zelf ook een aangeboren afwijking heeft. Hij weet daarom als geen ander hoe lastig het kan zijn om te daten als je een beperking hebt. Hij werd bijvoorbeeld snel afgewezen nadat hij een foto stuurde, waardoor hij vond dat het tijd was voor een nieuw platform. Op het moment van opstarten waren er namelijk nog weinig specifieke websites voor deze doelgroep, waardoor Capido echt een gat in de markt was.

Beoordeel Capido

Alle beoordelingen van Capido

5,0
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Uitstekend100%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk0%

Sam

Rated 5 out of 5
27 oktober 2023

Mooi

Sam
Gecontroleerd