boo
Ben je de traditionele datingapps beu? Ben je op zoek naar een nieuwe benadering om jouw perfecte match te vinden? Maak kennis met Boo, een gloednieuwe datingapp die aanvoelt als een mix van Twitter en horoscopen. Boo neemt je mee op een reis door jouw persoonlijkheid en biedt een openbaar forum waarop je kunt posten en reageren. In deze review duiken we dieper in Boo’s werkwijze en delen we onze ervaringen met deze datingapp.

Omdat we hebben gemerkt dat Boo (nog) niet veel Nederlandse gebruikers heeft, raden we een ander datingplatform aan. Dit platform heeft meer Nederlandse leden én heeft dezelfde doelgroep als Boo.

Bekijk het beste alternatief

Hoe werkt Boo?

Bij Boo draait alles om het ontdekken van jouw unieke persoonlijkheid en het verbinden met gelijkgestemde zielen. Je kunt er sociaal daten, zoals ze het zelf zeggen. Het is dus niet alleen voor daten bedoeld, maar ook voor het vinden van vrienden. Je kunt berichten plaatsen in de communities die bij jou passen en op deze manier nieuwe mensen leren kennen die gedeelde waarden en interesses hebben.

Stap 1: ontdek je persoonlijkheid

Voordat je aan de slag gaat, kun je de gratis app downloaden op de Apple App Store of Google Play Store. Doe de test om jouw 16 persoonlijkheidstype te ontdekken. Je persoonlijkheidstype staat namelijk centraal in Boo.

Stap 2: ontdek persoonlijkheden die matchen

Boo zal je persoonlijkheden aanbevelen die waarschijnlijk bij je zullen passen en die compatibel zijn met jou. Het enige wat je hoeft te doen, is jezelf zijn. Volgens Boo zijn jullie al precies waar de ander naar op zoek is.

Stap 3: verbind met gelijkgestemde zielen

Als de match is gemaakt, ligt de bal bij jou. Kies je ervoor de ander te liken of sla je het voorgestelde profiel over? Naast matchen met potentiële kandidaten kun je ook de gemeenschappen bekijken en vandaar nieuwe mensen leren kennen.

boo app

Gericht op persoonlijkheid

Datingapp Boo is meer dan zomaar een datingapp; het is een plek waar persoonlijkheid centraal staat. De app maakt gebruik van persoonlijkheidsframeworks, zoals de Jungiaanse psychologie en het Big Five (OCEAN) model, om jezelfen anderen beter te begrijpen. Door inzicht te krijgen in jouw waarden, sterke en zwakke punten, en perceptie van de wereld, helpt Boo je om diepgaandere verbindingen te leggen.

Voordat je begint aan Boo, word je gepresenteerd met een gedetailleerde analyse van je persoonlijkheid. Volgens Boo ligt dit aan de basis van een goede connectie. Dit zijn de punten waarop je de persoonlijkheid van een ander kunt beoordelen:

 1. Compatibiliteit
 2. Sterke punten
 3. Zwakke punten
 4. Aantrekkingspunten
 5. Ergernissen
 6. Waarschijnlijke interesses
 7. Liefdestalen
 8. Eigenschappen waar jij van zult houden
 9. Potentiële conflicten
 10. Liefdesfilosofie
 11. Lokroep
 12. Ideale date
 13. Flirt-tips
 14. Relatiemateriaal
 15. Relatie-angst
 16. Geheime verlangen
 17. Enneagram
 18. Sterrenbeeld

Gemeenschap

Wat Boo onderscheidt van andere datingapps is het openbare forum waarop je kunt posten en reageren. Dit creëert een gemeenschap van gelijkgestemde individuen die graag discussiëren over grappige, interessante of diepzinnige onderwerpen. Het is een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten en te ontdekken of jullie dezelfde waarden en interesses delen.

Het kan een uitdaging zijn om een digitale connectie tot stand te brengen, maar Boo’s benadering voelt leuk en luchtig, zonder de druk die vaak gepaard gaat met andere datingapps. Alleen al om die reden is het de moeite waard om Boo een kans te geven. Het is moeilijk te zeggen of Boo’s focus op persoonlijkheidspsychologie effectief is, maar het geeft je zeker interessante inzichten.

Voor wie is het?

Boo is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar verbinding met gelijkgestemden die een vergelijkbare of matchende persoonlijkheid hebben. Of je nu wilt daten, chatten, matchen, nieuwe vrienden wilt maken of gewoon nieuwe mensen wilt ontmoeten, Boo biedt mogelijkheden voor allerlei soorten relaties.

Prijzen

Het goede nieuws is dat de basisfuncties op Boo volledig gratis zijn. Je kunt likes geven, passen, berichten versturen en chatten met anderen, allemaal zonder extra kosten. Natuurlijk zijn er ook betaalde functies beschikbaar voor degenen die een nog diepere duik willen nemen in de wereld van Boo. Het is mogelijk om coins te kopen die je in de app kunt gebruiken als in-app betaalmethode. Met de coins kun je bijvoorbeeld power-ups unlocken, beloningen geven aan anderen en direct messages versturen als een gratis member.

App en website

Boo is beschikbaar als gratis app op zowel de Apple App Store als de Google Play Store. Dit betekent dat je de app kunt downloaden op zowel iOS- als Android-apparaten. Het gebruiksgemak van de app is een van de hoogtepunten. De intuïtieve interface maakt het eenvoudig om door profielen te bladeren, berichten uit te wisselen en nieuwe verbindingen te maken. Daarnaast heeft Boo ook een gebruiksvriendelijke website voor diegenen die de voorkeur geven aan browsen op hun computer.

App StoreGoogle Play

Veiligheid en privacy

Boo hecht veel waarde aan authenticiteit, vriendelijkheid en empathie. Het platform moedigt aan om jezelf te zijn en te genieten van de reis van zelfontdekking. De uitgebreide persoonlijkheidsanalyses, flirttips en matchingsalgoritmen helpen je om succesvolle relaties op te bouwen en de juiste beslissingen te nemen. En natuurlijk, zoals bij elke online gemeenschap, zijn er richtlijnen en veiligheidstips om ervoor te zorgen dat iedereen een positieve ervaring heeft.

Een van de manieren waarop Boo werk maakt van veiligheid is het ‘sociale kredietsysteem’. Door je als goed mens te gedragen verdien je ‘liefde’ en ontgrendel je meer functionaliteiten. Boo streeft met deze functies naar een veilige en hoogwaardige community en heeft duidelijke richtlijnen opgesteld om dit te waarborgen.

boo

Over Boo

Drie jaar geleden hadden Derek en zijn vrienden een idee. Dat was een op persoonlijkheid gebaseerde (MBTI + Big 5) datingapp. Ze hadden het gevoel dat de toenmalige datingapps echt inefficiënt waren. Ze waren van mening dat ze je wel hielpen om meer mensen te ontmoeten, maar niet meer van de juiste mensen. Dit betekende verspilde tijd en slechte dates zonder chemie. Derek en vrienden wilden een nieuwe en radicaal andere date-ervaring creëren waar mensen zich vrij konden voelen om zichzelf te zijn. Dat werd Boo, de app die in 2020 door de vrienden is opgericht.

Kortom, Boo is een relatief nieuwe datingapp die je persoonlijkheid centraal stelt. Het biedt een unieke benadering van het vinden van een match en is daarom een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar meer dan oppervlakkige ontmoetingen. Met een gebruiksvriendelijke app en een levendige community is Boo zeker een datingapp die de moeite waard is om te proberen.